單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

單親撐住,堅強,女係我目標之類說話
我知,我真係知,我已經覺得自己已經好努力
面對,好堅強,已經冇得再強,但身心好累,好
想停落黎休息下,想遇到一個我可以為佢再讀出誓詞的人
比我累時休息下

大宅

回覆:yantonbabyshop 的帖子

你單親左幾耐?

大宅

回覆 chak_yi 的帖子

2個半月

大宅

慢慢來啦!

大宅

回覆 chak_yi 的帖子

我知,我亦都會努力每日提醒自己要更努力,做得更好
為自己未來而努力,為女,為自己

子爵府

環保接龍勳章

回覆:每日都營營役役

單唔單親,有無小朋友,有無女/男朋友,生活都係營營役役架啦,想生活多啲色彩係要自己去營造~~~

大宅

回覆 akina_yeung 的帖子

我知架啦,每日努力為自己添色彩

侯爵府

yantonbabyshop 發表於 12-3-18 23:18
回覆 akina_yeung 的帖子

我知架啦,每日努力為自己添色彩
而家你bb仲細你可能會寂寞同辛苦D!到bb大d情況就會好好多了!所以要忍耐呀
如果真糸想認識新对象!你亦要好好爱錫和保養自已!有時間的話可以多D去參加下D活動又或者進修!因緣份真的不會自動送上門的!
日子曰日都要過!做人要活得开心才不枉此生的!加油呀!

大宅

回覆 babytszkin 的帖子

子健媽我知架啦,我見到你好成功呀,我都打算返工,辛苦d請工人,比自己企返出黎
我大女今年9歲,細3歲,20歲生完冇做野
依架返下工㡬好,搵到人生目標

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

為何又將希望寄托在男人手上?不怕了嗎?現在肯背負家庭,不受外間引誘的男人越來少。再加上婆媳,姨媽姑姐,姻親⋯一大堆問題,找個男人,真可解決妳現在的問題嗎?

大宅

回覆 jodyfan 的帖子

唔啦,暫時唔啦,可能未慣冇人care自己隨緣,努力工作同生活令自己開心

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

這裡有許多人跟你相同。大家互相勉勵吧。

大宅

引用:單親撐住,堅強,女係我目標之類說話我知,

原帖由 yantonbabyshop 於 12-03-18 發表
單親撐住,堅強,女係我目標之類說話
我知,我真係知,我已經覺得自己已經好努力
面對,好堅強,已經冇得再 ...
好有同感。雖然只係同前C6分開咗三個月左右,但實際係始于三年前佢頭次出軌,自此就好似自己撐住生活(佢長期大陸工作)。尤其夜晚既時候,嗰種空虛與寂寞,好難先熬過,每日總有情緒低落既時段...唉!

侯爵府

樓主, 撐住呀, 加油呀!

大宅

回覆 gor_gor 的帖子

Hi你講得好啱,每日都有情緒低落,怕寂寞畤候
你有baby ma?

大宅

回覆 SmileFoReVeR 的帖子

我會加油,撐住

大宅

有一個7歲讀梗一年班既仔仔,但好勞氣,我少咗干涉佢勒,有時叫姐姐搞掂,如果搞唔掂我先黎兇佢。但一屋3人,最靜既時候就係個仔同姐姐瞓咗嗰陣,因為佢地10点前已經瞓,而我又唔係瞓得咁好,所以好多時負面情緒就黎...嗰種感覺好難形容,令到成個日好down,會喊,會心痛...

大宅

同前夫分開左㡬耐?其實有姐姐湊仔仔,有時夜晚可以同朋友飲下野,食下飯,你可以舒緩下

大宅

舊年12月我提出,今年1月初雙方決定。佢長期喺大陸工作,只不過係叫有個老公。而家分開咗佢已經好少返黎,無咗呢個名份,就覺得少咗一種依傍。
其實,而家已經多咗出街解悶勒,都唔想成日屈喺屋企。想比自己一個解放囉,因為之前為咗頭家,日日放工只懂返屋企,打理頭家妥貼希望C6無憂慮。而家出多咗街勒,唉,返到屋企嗰種孤獨感又黎,只不過占少啲時間而已。

大宅

我1月頭同佢分開,依架都係適應期我地加油

首頁

尾頁

跳至