懷孕前後

跳至

首頁
12345...9

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

回覆:聽聽埋埋之後, 我有少少淆底順產......

我都好怕痛!但我真係唔想開刀!如果開刀個傷口又痛!又冇得咁快照顧bb!我會順產!因為覺得開刀仲痛!對個媽媽冇咁好架!

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

開心吸收勳章 熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

聽聽埋埋之後, 我有少少淆底順產......

唔洗驚,當你見到bb,你咩痛都唔記得架喇,而且順產復原會比較快。上年3月28日我生左囡囡,痛係有,但當見到佢出世,第一次係你面前喊,你會覺得值得的,一個之前一直係你肚入面踢下踢下,出到黎既叫聲就好似講我終於見到外面既世界,終於見到媽媽喇(因為佢當時眼仔looklook咁係暖箱望住我)

大宅

我係未有bb前已經驚~因為中學果陣我讀生物已知生育的情況!

但係無論為左bb定自己都好,只要唔係必要既情況下要開刀,都儘量順產,你自己又快復元d~對bb都好d!

既然已經有左就冇得驚咁多,係咪都要生架啦~諗多d bb你就會冇咁驚!

珍珠宮

我第一胎都怕~不過痛完生完之後就覺得值得

大宅

初時我生果時都諗到會痛到死左去果隻

結果殺到埋黎 自己會適應 到生左出黎 止痛藥就系你身邊

長痛不如短痛牙!~~~~開完刀痛好耐架

伯爵府

聽聽埋埋之後, 我有少少淆底順產......

啲朋友成日問我痛吾痛,我成日都話吾記得!因為見到bb都吾記得痛囉,,,

禁止訪問

陪月勳章

大宅

回覆 回覆:fungfungcat的帖子

其實我都係……真係好鬼驚,又要痛好耐,以前又成日聽話要剪,只係講下都驚都痛……

大宅

引用:其實我都係……真係好鬼驚,又要痛好耐,以

原帖由 w.ling 於 12-03-27 發表
其實我都係……真係好鬼驚,又要痛好耐,以前又成日聽話要剪,只係講下都驚都痛……

...
要剪 要剪 要剪

Jadema607  剪真係唔痛, 因為陣痛已經痛到癲左...  發表於 12-3-29 22:36
幸福謝師奶  剪唔痛ga!  發表於 12-3-28 11:57
fungfungcat  我中學時知道生bb要剪....果陣我已同自己講~不如唔好生啦~因為一定好痛!  發表於 12-3-27 10:55

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 2016畫展勳章 親子王國15週年勳章

到時你會唔識驚架喇,只係想快D見到BB,我原本都係順產,但痛左一日後都係要臨時開刀,但知道要入手術室果陣真係唔驚,知道就快見到BB,會好期待同開心架。加油呀

禁止訪問

引用:一幻想自己會痛好耐痛到癲....之後我就好淆

大宅

陪月勳章 畀面勳章

回覆 回覆:fungfungcat的帖子

吾好驚 諗下自己快啲瘦番 快啲補身 生完好快復原 甘就值

大宅

原帖由 fungfungcat 於 12-03-27 發表
一幻想自己會痛好耐痛到癲....之後我就好淆底啦~~
點算呀點算呀點算呀.....
...
唔洗怕,唔係想像中咁痛,而且順產真係復完得快好多!我尋日啱啱生左,而家已經好精神!可以落床行添!又咩都食得,舒服好多!

yanng013  恭喜你呀 :) 你係邊間醫院生架?  發表於 12-3-30 17:44

大宅

我未生果時聽見話生仔好痛,真係聽見都覺得痛,但到自己穿水係產房果刻又異常地冷靜,無驚過!其實又真係頂得住,生完真係唔覺得痛!仲覺得舒服晒 生完我老公問我仲敢唔敢生多個?我話如果好似今次咁,我會

男爵府

我淆左好耐啦,而家37週喇,希望真係好似以上的媽咪所講咁易生驚到心都寒了~~

大宅

原帖由 fungfungcat 於 12-03-27 發表
一幻想自己會痛好耐痛到癲....之後我就好淆底啦~~
點算呀點算呀點算呀.....
...
生完你就唔覺得驚,一兩個星期已經冇事!

大宅

回覆:20120110 的帖子

我都係咁諗!!順產太多野估計唔到嘞! 怕怕

禁止訪問

BK Milk勳章

首頁
12345...9

尾頁

跳至