2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

如提

大宅

我4月30 呀~

別墅

回覆 粉紅冰 的帖子

我5月3呀~你點解開刀既?緊張嗎?仲有2個星期到,

大宅

yung74988 發表於 12-4-12 15:38
回覆 粉紅冰 的帖子

我5月3呀~你點解開刀既?緊張嗎?仲有2個星期到,

我第2胎呀,第1胎都係開刀.....我開始緊張吾知開刀既e生係點既呢?? 都有d驚手勢好吾好

別墅

回覆 粉紅冰 的帖子

你第一胎係邊度開刀嫁?
我第一胎都係係開刀,不過就係係仁安,E生果D可以自己話事,
今胎因為孖B關係所以係威記生好D,我都係度擔心你擔心緊既關提,

大宅

yung74988 發表於 12-4-13 17:12
回覆 粉紅冰 的帖子

你第一胎係邊度開刀嫁?

我第1胎法國開刀的~

別墅

回覆 粉紅冰 的帖子

哦,以家有時唸起都驚驚地,希望到時果個E生係好既,咁就好啦...

大宅

yung74988 發表於 12-4-15 16:50
回覆 粉紅冰 的帖子

哦,以家有時唸起都驚驚地,希望到時果個E生係好既,咁就好啦...

我改左4月20 要生....有個好後生e生check 到我話我bb size 好細,肚好細,要提早出來

別墅

回覆 粉紅冰 的帖子

BB細吾係要留係媽媽既肚耐D會好D咩,點都好,祝你順順利利生個BB出黎,等你報喜~~

別墅

回覆 回覆:yung74988的帖子

放心我都係孖B同又係威院!本身都book左5月頭開刀!但由於早產,响3月尾個時緊急開刀!威院產前同醫生都好好!產後就一般啦!不用擔心

複式洋房

回覆:kw8888js 的帖子

Jm, 我就 擔心威院唔比我開刀,預產期7/5 ,依家37 wks,沈曰c + check b 女over 4 kg 啦,仲要個成個 body size 大,25/4 返威院照超同見dr ,會強烈要求開刀,因第一胎,b 女size 太大順產風險太高,怕到時出到頭出唔到肩唔上唔落,我好擔心威院唔比!

伯爵府

BK Milk勳章

有冇5月頭係威記開刀生既媽媽呀?

我就唔算五月頭開刀啦!我五月十四號開刀!都唔知有無媽媽一樣,我超緊張!開刀係要帶咩入院同程序我都唔知呀!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

別墅

回覆 kw8888js 的帖子

多謝你呀~聽你咁講心情也放鬆不少~
你果對係仔定女呀?出世幾重呀?
傷口會好痛嗎?

別墅

回覆 CandyBaby830 的帖子

我都好緊張,都係因為吾知佢地既程序會點,
我都係拎左一般產婦用品渣,唸住到時要果樣冇果樣既就叫屋企人拎,
你點解要開刀既?

伯爵府

BK Milk勳章

我因為胎盤低呀!我入院既嘢就帶同順產既一樣,但就多咗條束腹帶!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

別墅

回覆 CandyBaby830 的帖子

我都係同你差吾多,

別墅

我個對孖仔黎!大出世1.865kg細1.86kg!因為我情況需要打直開!所以最初都幾痛!(可能成日屈到同郁到個傷口)
但正常佢應該打横開!(我估冇咁痛掛!)

別墅

引用:我就唔算五月頭開刀啦!我五月十四號開刀!

原帖由 CandyBaby830 於 12-04-21 發表
我就唔算五月頭開刀啦!我五月十四號開刀!都唔知有無媽媽一樣,我超緊張!開刀係要帶咩入院同程序我 ...
我都就嚟響威院開刀,可以分享下入面既情況嗎?個e生會唔會係實習架?傷口ok嗎?床位ok嗎?開完刀仲要自己照顧返BB 辛苦嗎?

別墅

回覆 rubydoo 的帖子

我分享下先..我係4月25號早上8點30分入手術室,去到要係手術室門口等陣,期間D姑娘都好友善會同你傾下計..
9點入手術室,飲左一杯野,好難飲,之後麻醉師叫我訓係床度,打左2支豆豆針,麻醉師手勢勁好,吾係好痛,到背部支針,都係我一路好驚既一支針,因為我會係咁縮,好彩姑娘同麻醉師都好有耐性同好快手,雖然我都縮左下,而E生係由頭到尾都會跟住你同睇住,E生同麻醉師都好後生,佢地都係專業人士!!!傷口吾知我係吾係第2次開刀既關係真係勁痛,同埋要係咁換床真係痛到想屎"去到8E,D姑娘勁友善,都好好人,都好照顧我地,,
你幾時會去開刀生呀?祝你順順利利...

別墅

回覆 rubydoo 的帖子

仲有呀,佢係48小時先比返BB你照顧的,佢會問下你有冇咩吾舒服先會比返你照顧,

首頁

尾頁

跳至