親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

去邊度旅行最好?

如題 ! 大家發表下 !

伯爵府

Re: 去邊度旅行最好?

同情人去旅行, 去邊度都覺得最好

家吓有個B 又唔同講法

大宅

Bangkok ! Weather is very good now. 6 stars enjoyment but 3 stars price.

別墅

ingridmosa
泰國真係幾好玩同埋幾抵玩架 !

dorchiu
有個b就唔可以周圍去架啦 ! 不過你都可以放係阿媽到湊根嗎 !

子爵府

短線:泰國,我地年年去都去唔厭。另外沙巴也幾好、好relaxe!
長線:歐洲,建築物+文化+飲食都吸引;每次去兩三個國家都有排未去得完!

別墅

goodies,

年年都去呀 ! 咁有錢既你 ! 沙巴有咩好玩呀 ? 我未去過 !
歐洲我都去過, 我一之過去左8個國家 ! 我鍾意睇展覽館多過去買 LV ! 如果要再去我會去瑞士同埋奧地利 !

子爵府

2024年龍年勳章

Thailand 係不錯的選擇, but 農曆年好貴, 係平日去既double價錢呀...

別墅

係泰國D錢好好洗, 好平 !又好多野食 ! 食就最岩我 !

子爵府

M.Cheuk:我唔係有錢,只係鍾意去旅行。
沙巴有幾個小島,可以陽光與海灘,玩潛水、浮潛及其它水上活動。最好的是人不太多,感覺更加relaxe。可以個去紅樹林晚上見到成千上萬的螢火虫,個情景好特別、好難忘。
我地去歐洲都以看建築物、博物館為主,購物只屬很次要。我地因為是自助遊,每次只去一個國家 or兩三個國家的主要城市,但仍覺得很走馬看花。暑期剛去了:匈牙利、奧地利、捷克然後經瑞士回程。

別墅

沙巴你去左幾多日呀 ?有冇按摩 ?

好認同你講走馬看花 ! 我第一次去跟團再留英國玩3日, 發覺跟團真係有好處 , 係唔駛等好耐車, 我只係遲左一班車要等2個鐘 ! 用少d時間去搭車, 都賺左啦 ! 自己去你plan左幾耐呀 ?

子爵府

上一次去沙巴,4日3夜,仲好回味d奶油賴尿蝦。
我地外出大部份都自助遊(除了d複雜小小的國家,例如印度),就係怕趕同唔夠彈性,當然交通就會用多d時間;我地通常用一個禮拜左右準備,一人負責check交通、火車時間表等,而我通常 research觀光點、酒店等;但因放工後只得果幾個鐘,果輪便要捱夜!

別墅

奶油 ????食完會唔會肥架 ?

我都好想去D細既國家 ! 我老公成日都話好危險, 度度都話危險, 所以我先去日本 ! 我都係好鍾意去旅行架! 我每一次聽我D朋友去d我未去過既地方, 我都流哂口水 ! 我d朋友又好低死架喎, 又係自己去嗎 , 所以可以見到既野唔係跟團可以見到 ! 好羨慕 !

子爵府

去旅行的確可以令人眼界大開,我地如果經濟同時間都許可的話,通常每年有一較遠程及一近程的旅行安排。
沙巴是屬馬來西亞的,應該沒有問題;我反而較抗拒去印尼,因為他們排華等種種,所以從未亦冇打算去,儘管個個人都話 Bali好靚,我有d固執! :lol:

別墅

同你差唔多 !

馬來西亞我都去過一次, 不過去左雲頂同埋馬六甲, 我唔鍾意, 我覺得唔好玩 ! 沙巴我未去過 ,所以咪想聽下有咩好玩囉 ! 我成日都係未去過既地方我又好很去架啦 !

大宅

唔知係咪honeymoon關係, 當年去澳洲我就覺得好好玩. 係咸美頓島好relax, 最懷念係睇星星, d星多到好似要趺落黎咁. 同老公拖住手游水睇珊瑚, 食飽魚, 去剪羊毛....... 我老公而家成日都想帶呀囡去, 可能佢都覺得好回味.

其次我會選日本, 我真係好鍾意去日本.

王國會長

王國會長

我當年去Banff, Calary 都覺得好好玩, 又係成個天都係星, 又光又多, 仲好清楚見到北斗七星; 唔明係香港見粒星都難.

kena 寫道:
唔知係咪honeymoon關係, 當年去澳洲我就覺得好好玩. 係咸美頓島好relax, 最懷念係睇星星, d星多到好似要趺落黎咁. 同老公拖住手游水睇珊瑚, 食飽魚, 去剪羊毛....... 我老公而家成日都想帶呀囡去, 可能佢都覺得好回味.

其次我會選日本, 我真係好鍾意去日本.

子爵府

2024年龍年勳章

沙巴係一個可以自己買package 去既地....陽光海灘...時間自己安排...relax下, 我就覺得好舒服...可以簡D 4-5星既hotel住...都唔係好貴...我上次去住係Shanghri-la...不錯...再去join出便D tour...出海driving, swimming...浮濳 ....

別墅

好似好多人贊呢個地方喎 !

男爵府

Kota Kinabalu 沙巴 is good. I went there for 5D4N in August 05, stayed at Sutera Harbour Resort, very relaxing.

別墅

真係咁好!!!!!!!!!!!!!有冇多d人分享去邊最好 !

首頁

尾頁

跳至