網購天地

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

第一篇返利教學後,再教大家開國內銀行戶口...

國內四大銀行開戶都要收開戶費、戶口管理費、USB 手指費... 開戶成本約 RMB30-100 不等...
達人今次教你一個零成本開戶法 (交通費除外)...

目標銀行:中信銀行(皇崗分行)
地址:深圳福田區福民路9號福民佳園首層(福田區婦幼保健院對面)

點去
1) 搭港鐵去落馬洲站。(住港島區既朋友,記住入閘前去票務處 Do 一 Do,宜家有八折優惠,重平過你響上水出閘再入閘,詳情可以去呢度睇)
2) 過關後就搭深圳地鐵,好鬼親切,全部著港鐵制服,車站同架車同香港差唔多,唔講唔知返左大陸... 去買飛選福民站,RMB2。
3) 搭一個站就到,A 出口 [地圖],搭扶手電梯上去地面 (中間有個地下商場,唔好入去)。
溫馨提示:地鐵既扶手電梯係扒手高危地方,請打醒十二分精神!
4) 去到地面轉右直行,過左 KFC 就到啦,唔駛一分鐘...

返香港溫馨提示
1) 搭深圳地鐵返去福田口岸站 RMB2,唔好咁心急出閘住,呢度有港鐵特惠站,Do 一 Do 又平三蚊,詳情可以去呢度睇。

開戶過程
1) 入到銀行,同職員講你係香港人,就有專人帶你去港澳同胞專櫃幫你填 Form,記住同佢講要開通網上付款(你話要淘寶,佢地就明架啦!)
2) 港人優惠係唔需要不設最低存款 (原本要最少一萬蚊),就免費 Upgrade 去中信理財寶金卡。
3) 開戶期間職員推介開乜鬼「回卡」,又話同呢張金卡一樣,重多 D 著數!但我一口拒絕,廢事之後有乜野 Hidden 收費。
4) 填好 Form,職員就會幫你禁飛仔,等去櫃檯攪埋開卡、入錢、拎 USB 手續。
5) 開戶期間要入好鬼多次密碼,為便混亂,最好用返同一個密碼。
6) 成個過程大約需時 30-45 分鐘,攪掂之後會有:
i) 開戶文件副本
ii) 存款收據 (呢個要 Check 清楚 )
iii) 中信理財寶金卡
iv) USB 證書手指

收費
年費: 免收
開戶費: 免收
USB: 免收
賬戶管理費: 10元/月 (暫不收費)
呢個賬戶管理費有 d tricky,唔知幾時突然會收,所以要 Mon 緊 D!

chiandjoyce    發表於 12-6-13 23:23

大宅

[留用]

子爵府

畀面勳章

^.^

男爵府

回覆:[教學] 達人教你$0手續費開國內銀行戶口連結支付寶付款

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

等你

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆:[教學] 達人教你$0手續費開國內銀行戶口連結支付寶付款

子爵府

好媽媽勳章

終於有褲着!

侯爵府

淘寶達人 發表於 12-5-24 14:34
繼第一篇返利教學後,再教大家開國內銀行戶口...

國內四大銀行開戶都要收開戶費、戶口管理費、USB 手指費. ...

雖然岩岩開左戶口, 不過都想知道下^^

男爵府

我都開左工商但dowlond 唔到證書, 有無人知點做呀?

子爵府

牛年勳章 BK Milk勳章

支持
[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled7.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled8.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled6.jpg[/img]

男爵府

報到

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

到。等。快。

子爵府

請問支付寶要唔要先實名認証

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

支持

男爵府

廣發?
我其實好歡迎pm的.  

男爵府

男爵府

畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

複式洋房

有冇得係香港入錢??

首頁