0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題,謝謝。

複式洋房

回覆:Illuma初生奶粉係咪好貴?難買嗎?

$499一罐,除了高價超市外有些Wat臣及萬0都有,你可上他們的網站睇下個list. 再唔係打訂購熱線或網上訂購都可以

複式洋房

謝謝,wah, 真係好貴,真係咁好嗎?

別墅

回覆:meowoo 的帖子

其實都唔知怎為之好,bb食左似乎幾ok,胃口ok, 便便正常,重量標準,皮膚ok,見冇乜問題,都唔敢轉.因為bb 曾入院留院一晚,食第二隻奶粉即刻痾綠屎,所以唯有貴d 就貴d la.

複式洋房

回覆:winniewyf 的帖子

明白,謝謝你的分享^_^

複式洋房

食得起可以一試~我見太古JUSCO做緊廣告~永無特價的奶粉

複式洋房

回覆:siubaby_bb 的帖子

Thx!

複式洋房

我暫時發現最平都係九五折……
1) 用Sogo中銀卡响Sogo 超市買,月結單上有5%回贈
2) HSBC city super card 响city super 即時有九五折

我會一次買三、四罐叫佢送貨,即使一罐都足夠金額送貨!

別墅

引用:其實都唔知怎為之好,bb食左似乎幾ok,胃口o

原帖由 winniewyf 於 12-08-13 發表
其實都唔知怎為之好,bb食左似乎幾ok,胃口ok, 便便正常,重量標準,皮膚ok,見冇乜問題,都唔敢轉.因為bb 曾 ...
請問痾綠屎係咪唔好呢…我個B四個月已由A+轉食惠氏,便便大部份都係綠色,而且三﹑四日先一次…我而家都心大心細唔知又轉唔轉奶粉好

別墅

回覆:mild20 的帖子

我覺得綠屎即係唔係咁好囉。食illuma时又唔係綠色,咁即係奶粉問題啦!

別墅

回覆 winniewyf 的帖子

winniewyf 介唔介意講你個B之前痾綠屎係邊隻奶粉呢?同埋你BB幾大呀?
我個B四個月人仔已經轉過兩隻奶粉, 已經飲有足夠水, D便便唔硬. 但都係三,四日先一次,
而且比A+時多咗好多綠色添, 淨係為佢D便便我都好煩惱...
因為BB先四個月, 唔知又再轉奶粉得唔得?屋企人同我都驚轉得咁密唔係幾好

別墅

回覆:mild20 的帖子

係S-26, 因為當時阿仔入了醫院照灯,所以食左呢隻。其實除左綠便便,你bb食現時嗰隻奶粉有冇其他問題,如果冇咪再唸下轉唔轉囉。

大宅

我囡囡食開illuma都ok, 唔熱氣, 但之前因為食咗啲菌落肚搞到腸胃炎, 出院之後醫生話佢可能有少少對乳糖敏感, 要轉A+ olac, 而家屋企有9罐illuma stage 1存貨, 現平讓每罐$380, expiry date係2013年4月19號或之後, 有需要可pm我.

別墅

am selling illuma stage 1, 1 can only exp 07/14 pls pm if interested

大宅

我個女食過雅培s26思敏兒,除左雅培,食同一隻奶粉都會有時金黃屎有時綠屎有時兩溝呀,好睇bb甘岩個一餐吸唔吸收晒d鐵質啫,

複式洋房

引用:我暫時發現最平都係九五折…… 1)+用Sogo中

原帖由 joannelmf 於 12-09-03 發表
我暫時發現最平都係九五折……
1) 用Sogo中銀卡响Sogo 超市買,月結單上有5%回贈
2) HSBC city super card ...
勁喎, 犀利

別墅

回覆:細咩咩 的帖子

我阿仔之前都食a+,因痾醫生話佢對乳糖敏感改食olac,但醫生話食左兩個星期啲便便ok,就可轉番a+,或者可以長食olac都得,但阿b食左olac,啲便便好硬,成日痾吾到,好忟,有時痾都喊,最後轉左illuma,啲便便ok,不過隔曰先有。我知每個bb都吾同,不過你可以睇下佢食olac食成點先,吾洗急住放啲奶粉住

大宅

499一鑵真係太貴了,唔怪得好小見佢缺貨啦!

禁止訪問

引用:其實都唔知怎為之好,bb食左似乎幾ok,胃口o

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

你地好,我係保姆EE,现在凑緊BB女都係飲illuma,我覺得好好,因為大便ok,發育都好好。

首頁

尾頁

跳至