婦女醫護

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

一出汗就有體味-點攪好

請問有無方法減小體味架, 要唔要睇醫生呢?
該用戶已被刪除

Re: 一出汗就有體味-點攪好

洋房

Thanks sophie&sara.

我知用得多止汗唔好架...會令淋巴腺塞..
仲有無其他方法呢?
聽聞用激光脫 underarm既毛毛會幫助到減小汗味, 係唔係真架, 有無人試過呢?

大宅

你最好係剃左d毛,再塗止汗就會好好夕嫁了.

大宅

睇中醫生可改善體味

別墅

飲食方面可以著手
多菜少肉的飲食習慣可以減少有體臭的機會。
我倆愛情誕生日:oops:

侯爵府

我問個醫生, 佢話唔得喎, 但就有針打, 一對要成$6000, 可KEEP 半年, 但汗水會明顯減小, 不過我唔試啦, 因太貴
8866 寫道:
Thanks sophie&sara.

我知用得多止汗唔好架...會令淋巴腺塞..
仲有無其他方法呢?
聽聞用激光脫 underarm既毛毛會幫助到減小汗味, 係唔係真架, 有無人試過呢?

大宅

我以前都有體味煩惱, 不過自從剃左d毛,塗止汗液就好好多了.
我有個朋友重勁, 後來我同佢講呢個方法,佢體味都少左好多.

侯爵府

咁你用邊隻止汗液?
mooncake3818 寫道:
我以前都有體味煩惱, 不過自從剃左d毛,塗止汗液就好好多了.
我有個朋友重勁, 後來我同佢講呢個方法,佢體味都少左好多.

複式洋房

你可以試試夜晚沖完涼用爽身粉, 第二朝返工或出街前先擦止汗

男爵府

有人話用止汗濟會影響汗水,會塞了個汗線會有機會患上breast cancer的。但又有人話汗水會由其他身體的毛孔出到的。所以有人話唔好買一些止汗的,只需買一上防臭的就得....都唔知聽邊個好....

洋房

對,飲食方面可以著手。
不吃油炸食物可以減少體臭。

男爵府

止汗劑會阻塞毛孔架,我用過都冇用,你可以試下用磨砂磨下d死皮,減少毛孔阻塞.
世事如棋,局局新,穫穫甘!

伯爵府

我會用止汗香體噴霧劑,仲有要睇腋毛
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

是否可用 FA, MUM 之類的產品, 有時我會用這些, 有小小香味, 自己會覺得舒服; 有時冇用,就會仍著有味。
這些應該冇止汗妥咁勁, 不會引致CANCER ???? ?-( ?-(

複式洋房

TKW,

你以下講既FA, MUM我都試過,好似冇用,依家用緊NIVEA(FRESH)膏狀,少少汗都頂到,一多汗又係唔得,我有冧過做手術,不過好似好多餘.

大宅

補充維他命C及B雜可改善
joly --
http://jolyleong.spaces.live.com/

複式洋房

可到卓x賣一款止汗產品,$4x好似晶狀體柱體,
它是一種鄺物,我海外親友介紹

民房

去國貨公司買一隻中藥粉叫"紫羅蘭," 好平, 約$37-40元一小支, 搵唔到就叫服務員替你找.
我用都成十幾年了, 夏天時最多一星期用擦一次, 平時就三個星期先擦一次, 真係好好好好用, 我介紹過的親朋一用就冇轉過了. 信我啦^_^

侯爵府

我都有聽人咁講, 好煩
tweetybird 寫道:
有人話用止汗濟會影響汗水,會塞了個汗線會有機會患上breast cancer的。但又有人話汗水會由其他身體的毛孔出到的。所以有人話唔好買一些止汗的,只需買一上防臭的就得....都唔知聽邊個好....

首頁
12345...6

尾頁

跳至