跳至

首頁

尾頁

複式洋房

天主教領報幼稚園ok ma

天主教領報幼稚園.ok ma

禁止訪問

Re: 天主教領報幼稚園ok ma

複式洋房

點解咁鍾意 .有什麼好 ??有無直升小學.... :

翡翠宮

我都想知呢間有乜好, 因為我住愉景, 呢間都算方便, 我唔想仔仔番學太遠........不過天主教幼稚園d課程會唔會好深架?咁唔係教友會唔會冇咁好呢?

大宅

我都諗住幫亞囡報e間, 因為夠近, 不過我都想知多d詳細情況, 唔知有無小朋友讀緊e間幼稚園呢? ?-(

男爵府

環保接龍勳章

Hi all,

May I know the address of this kindergarten?

Thanks a lot!

別墅

我個仔上年係呢間幼稚園畢業架, 個校長係今年先上任架, 我唔知d制度有冇變喎, 如果妳哋諗住為個小朋友搵間環境舒適嘅話, 我覺得呢間學校都好架, 佢哋d課程都唔係好深嘅, 其實我都好鍾意呢間學校架

子爵府

FungC9 寫道:
May I know the address of this kindergarten?

新界荃灣柴灣角安賢街11號
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

翡翠宮

kimami ,

請問你小朋友而家讀緊邊間小學?
kimami 寫道:
我個仔上年係呢間幼稚園畢業架, 個校長係今年先上任架, 我唔知d制度有冇變喎, 如果妳哋諗住為個小朋友搵間環境舒適嘅話, 我覺得呢間學校都好架, 佢哋d課程都唔係好深嘅, 其實我都好鍾意呢間學校架

別墅

bb2,
係"海壩街官小", 不過係因為我老公有分, 同間學校無關嘅

男爵府

環保接龍勳章

jk67jk 寫道:
[quote]
FungC9 寫道:

新界荃灣柴灣角安賢街11號[/quote]

Thanks a lot

大宅

請問有無全日班�校車呢?

洋房

這間是一間非常好的幼稚園,當年我也像盲頭蒼蠅,找了出版社朋友的大老「板」幫忙(她巳負責荃灣區幼稚園教材推廣20年非常熟悉這區校長),她只推介了兩間幼稚園1.荃浸(當年是蔡校長)2.領報(當年是溫校長)
推介原因:
1.校長老師都熱誠和使命感(她說自己是生意人不是感性的人但也被他們感動)
2.校長老師和謁可親(一般學校老師校長對sales的態度很差,因為拍煩,但這兩間學校的校長老師卻願意分享自己設計的的教材和為現在使用的教材積極提供專業意見)
*她不敢說其他幼稚園不好,但最推介這兩間。
我聽完之後只報了這兩間,並毅然到學校找溫校長,她竟肯接見我,更用了1小時解開我心中的疑慮,從講解過程中,完全明白為什麼朋友的大老「板」說校長老師都熱誠和使命感,而且對孩童成長甚暸解(我自己也是老師啊!)當年的結果是荃浸下午、領報上年,我和先生決定若荃浸轉不到上午便選領報 。可考慮一下啊?

大宅

llcathy2004

佢地都係分上及下午班, 至於校車可致電校務處查詢, TEL: 24907893

大宅

thanks~~
fatlok 寫道:
llcathy2004

佢地都係分上及下午班, 至於校車可致電校務處查詢, TEL: 24907893

民房

Dear all
我個仔讀緊領報K2
環境100分,老師工作人員我都比100分
親切有耐心

仔仔由K1到而家,日日都好中意返學
如果病著都堅持要返學
所以我捻老師都比佢好大吸引

兩年遇到既老師都好主動同家長傾小朋友上堂既情況
所以我都幾了解小朋友在校發展

課程不算太深,而家K2只寫一些簡單的中文字 ,如" 日.大.米"
英文 寫字母大楷 和數字

我本身也不是教友,學校對學生,是不是教友絕不會有不同的待遇

學校分上下午班,有校車服務

希望以上解答幫到大家

MM.ma

珍珠宮

我覺得ma ma 地, 我個女在荃浸讀緊k.1, 講番 interview 個時, 老師無點睇小朋友的表現 (我覺得報讀人數少, 所以全部 interview 的小朋友都會收, 所以無理), 玩具 dirty, 勁多新移民, 唯一好只有校舍大.

大宅

我也覺得唔係好掂, 雖然囡囡不被取錄, 就算收了也不會考慮,不是吃不到的葡萄是酸的. 綠楊,荃浸,祟真也收了囡囡. 記得interview時, 老師根本無點睇小朋友的表現(只係俾佢

珍珠宮

老師之師資真的 ma ma 地, 另外,interview 時只哄著boy.

翡翠宮

唔係喎, interview時d老師表現都唔錯喎, 好nice又有愛心, 走果陣時仲有個主任/老師幫我個小朋友開左包玩具嚟玩添......反而我覺得佢地表現得恰到好處, 唔會好似荃浸果d老師咁'熱情'......或者呢個同佢地的宗教有關啦!!

而且d工友都好好架, 我第一次去學校參觀時係星期六, 冇老師係度, 但個嬸嬸都比我地上去走左一round, 仲比左學校d簡介比我添;之後, 到面試果陣, 果嬸嬸都認得我個小朋友, 仲同我地打招呼添!

首頁

尾頁

跳至