嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

pampers超薄乾爽好用嗎?

我用開特級綿柔,但朋友原來送了四大包超薄乾爽比bb,唔知好唔好用?

男爵府

Re: pampers超薄乾爽好用嗎?

唔好用,又貴

男爵府

http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

大宅

fionapp,
我覺得超唔好用, 無尿濕顯示, 又比特級綿柔細條好多,
果時貪佢大減價, 一買買左四包s碼, 但亞囡果時係岩岩由初生特級棉柔轉, 點知開第一包已經好窄, 晴晴都唔算肥, 但大脾仔都箍到好深象根痕, 好彩有留張單, 嗱臨去將其餘果三包換番中碼, 計番條數仲貴過未特價果時, 激死!!!

男爵府

腰位無橡根,, 會流ngng ka~

複式洋房

聽好多人講話唔好用.. 
我淨係用過 特級綿柔,妮飄...噓噓樂佢唔肯用,次次用都喊,咪唔比佢用...

男爵府

好媽媽勳章

吾好用,之前用過2包都有雜質,要打去pampers挨

水晶宮

好媽媽勳章

我bb由細碼用到加大碼都冇問題.
可能個個bb o既身形都唔同,所以有d bb o岩用,有d bb唔o岩用.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

我小b除了生用特級棉柔外,用到而家的大碼都係用超薄乾爽,很好用呀!反而之前用過huggies試過漏,而家未試過啦!
我諗都係個個bb不同,有人夾些,有人不夾! :lol:

複式洋房

同意, bb用日用fitti, 夜用綿柔.
之前佢試huggies(出粒粒), nepia又會漏.

patpat234 寫道:
我bb由細碼用到加大碼都冇問題.
可能個個bb o既身形都唔同,所以有d bb o岩用,有d bb唔o岩用.

男爵府

醒目開學勳章

我bb都係用超薄架....由s碼到而家m碼都係
幾好喎...反而我個b用higgues會焗到個pat都出哂汗呀=.=

別墅

S用到L都冇問題, 反而huggies就漏尿.

大宅

我都係用超薄, 我覺得幾好用

複式洋房

OK
Jason 9/12/2005 QEH 出世JASON SHOW ON LINK1

男爵府

My bb used to use Huggies when she's born, but it leaked weewee & poo. Then we changed to Pampers 特級棉柔. It's good but more expensive. When my bb was 6 months, we switched to 超薄乾爽. Quite good, no leakage and much cheaper than 特級棉柔.

The only thing is that 超薄乾爽 is ~ one size smaller than 特級棉柔.

男爵府

我覺得好用,吸濕力強而且乾爽,好適合夏天用

男爵府

我覺得太硬淨, 同埋size比棉柔細, 用過細碼之後都冇再用lu

別墅

佢比較粗糙和細,特級棉柔好好多,但就貴好多。

伯爵府

好媽媽勳章

唔好用, 成日漏尿!

特級柔棉好好多.

大宅

我覺得好用,吸濕力強而且乾爽,好適合夏天用 X2

首頁

尾頁

跳至