在職全職

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

自己係全職媽媽, 已有兩個仔仔, 冇請工人姐姐, 心大心細唔知生唔生多個好, 但又怕負擔會好大, 同埋怕自己唔知搞唔搞得掂, 有冇媽媽都係生左兩個後, 仲想生多個, 或者又係全職媽一湊三既, 入黎分享下丫

大宅

回覆:生左兩個, 心大心細生唔生多個好

而家只有一個,但我想要三個。

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以家只有一個.我會生多個.
但係覺得兩個就夠..

你係咪想追個女?

公爵府

我大仔歲半,陀緊細仔年尾出世,我都諗緊想追個女,但一黎驚養唔起,二黎又驚再生多個仔

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係呀, 想追個女, 我成日都覺得女會乖d, 又黐自己, 不過我都唸緊今次又開仔就真係頭痕, hahaha..

複式洋房

2个女,唔敢再生,怕养不起!!!压力大!!!
同C6“XX”个时都会有心里负担,好惊会有左!
离乡别井,人生的第二次成长!

侯爵府

兩個夠晒, 一來經濟負擔太重, 二來自己年紀大, 生B風險大.

禁止訪問

生左兩個, 心大心細生唔生多個好

珍珠宮

回覆 attaahhhh 的帖子

我喜歡屋企熱鬧D

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:anita_mon 的帖子

我屋企有三條女,好開心好熱鬧㗎!
我都係自己湊,大女今日返小一,二女幼稚園,細女未返學~

男爵府

陪月勳章

引用:我頭兩胎都係仔…第三胎生左個囡…我想講有

原帖由 cocolovebaby 於 12-09-01 發表
我頭兩胎都係仔…第三胎生左個囡…我想講有個囡囡做阿媽真係開心d…有得扮靚靚…我係冇人幫的哦…又可以收 ...
即係4個?好勁

男爵府

引用:自己係全職媽媽,+已有兩個仔仔,+冇請工人姐

原帖由 anita_mon 於 12-08-30 發表
自己係全職媽媽, 已有兩個仔仔, 冇請工人姐姐, 心大心細唔知生唔生多個好, 但又怕負擔會好大, 同埋怕自己唔 ...
我有兩個女,最怕生多個又係女就煩了。

男爵府

引用:而家只有一個,但我想要三個。 +

原帖由 attaahhhh 於 12-08-31 發表
而家只有一個,但我想要三個。
你好

男爵府

引用:我頭兩胎都係仔…第三胎生左個囡…我想講有

原帖由 cocolovebaby 於 12-09-01 發表
我頭兩胎都係仔…第三胎生左個囡…我想講有個囡囡做阿媽真係開心d…有得扮靚靚…我係冇人幫的哦…又可以收 ...
3個小孩,你係屋企未so busy ?

大宅

引用:回覆+attaahhhh+的帖子 我喜歡屋企熱鬧D

原帖由 Minnie2010 於 12-09-01 發表
回覆 attaahhhh 的帖子

我喜歡屋企熱鬧D
我都係鍾意熱鬧!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 cocolovebaby 於 12-09-01 發

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

C6都成日叫我生,但我就15、16。

男爵府

我有對孖女,都想追個仔,就算係女都無所謂,但怕經濟問題所以要再諗下先

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我有對孖女,都想追個仔,就算係女都無所謂

原帖由 WinryRockbell 於 12-09-01 發表
我有對孖女,都想追個仔,就算係女都無所謂,但怕經濟問題所以要再諗下先

...
哈!我就係孖仔,c6成日想生個女但我唔係好想。一來佢地剛剛開始番學,算係可以抖下,另一方面,又擔心自己分唔到身,怕做得唔好,個個都覺得我偏心,唔夠𡃶佢

大宅

Yeah!我又係2個仔呀,都想生多個,不過好窮呢

首頁
12345...6

尾頁

跳至