自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我女兒今年k1,嫲嫲接放學時,剛接到小女,拖住她手仔便準備行出學校大門口,點知,突然間後面有個高我女半個頭差唔多大一個碼的男同學仔揮手就向前一拳,就快打到我女時,幸好嫲嫲眼明手快,捉住個手,否則,嫲嫲即時出聲,小朋友做咩打人呀,你邊班㗎.她無得罪你。

點知,該小朋友的媽咪用鄕音未改的廣東話對自己仔說,係係咪呢!打人會俾人駡架, 望住嫲嫲說,我已經話緊他啦,你咁大聲做咩,會嚇親他。

嫲嫲當時真係無言,打人有理,話人就變唔啱

川貝杏仁  禽獸無得教架.  發表於 12-9-14 15:21

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:阿媽話,係咪呢!打人會俾人駡架!

…·

禁止訪問

大宅

甘都得Sorry 都冇?同老師講!

別墅

同佢講你個仔嚇親我個女呀,咁你洗唔咁大聲駡我呀嚇親我呀。

侯爵府

好媽媽勳章

真係好難同B6溝通

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

http://lilypie.com/Fifth_Birthday_code.php
驕傲(Pride).貪婪(Greed).迷色(Lust).忿怒(Wrath).嫉妒(Envy).貪食(Gluttony).、及懶惰(Sloth).

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

小惡霸

伯爵府

別墅

算啦,咪教精佢!遲d等佢大d俾人打 or 俾差人拉啦!

侯爵府

畀面勳章

同老師講:;pppp::;pppp:

珍珠宮

畀面勳章

Sure b6 la

男爵府

畀面勳章

無辦法…
人地國民教育勁~死唔輸蝕心態千古不變

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有冇搞錯啊

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

男爵府

水晶宮

大家一齊係校長老師面前三口六面講清楚

大宅

回覆:傻豬彤彤 的帖子

無同老師講,一時之間嫲嫲真係無言,費時幫人教仔

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

侯爵府

畀面勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佢地最叻就係大聲罵人 & 打人
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至