自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章

...或者去到機場check in 先發覺乘客名攪錯咗(串錯字,漏英文名...)? 最終有無得補救?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢.........................
http://www.youtube.com/watch?v=B ... ature=results_video

meatballs    發表於 12-11-6 08:46

珍珠宮

引用:...或者去到機場check+in+先發覺乘客名攪錯

原帖由 maoma 於 12-11-06 發表
...或者去到機場check in 先發覺乘客名攪錯咗(串錯字,漏英文名...)? 最終有無得補救?

...
去大陸,check in 時被告知回鄉卡過期,辦咗張臨時,第二日先可以攞

男爵府

回覆:maoma 的帖子

有,遲左一日

伯爵府

睇完, 想問下點解佢會上唔到機??

男爵府

回覆:有無真係試過遲到搭唔倒飛機送機尾或...

Late show at boarding gate

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

自己無,不過目賭一個老外同個華人老婆送機尾,個老外激動到想打D地勤,比保安制止。

男爵府

陪月勳章

我試過,嗰陣仲係學生去日本,返嗰陣遇到某公眾假期D車勁疏,到機場果刻已經開機,但地勤好好人幫我地安排到第二日同一班機走而冇收我附加費!而家諗番真係好彩,航空公司可以廢我張機票再掠我買張勁貴架!我果時冇錢出返東京住酒店訓左一晩機場!

水晶宮

回覆:maoma 的帖子

我自己無試過,但見過一對男女,應該係redeem機票無帶交附加費張信用咭, 地勤要佢地再買過,嘈到拆天,最終唔知點收科(我地已辦手續離開了).

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

瑪瑙宮

大廚勳章

maoma 發表於 12-11-6 08:34

...

有 , 就是我個 friend ... 今個 easter holiday 最後一天 即係9號 ....
台北機場賴野....

只係遲了3分鐘 , 佢排到去 check in 個位已比人賣左比後補的人 , 結果 , 個晚係超爆, 加錢買過張商務 or普通都無 , 訓1晚機場凳... 第2朝再撲機位 , 最後 中午1點幾先到達hk , 另外比多成千蚊買過張機票....
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

我同我C6買多兩張機票第二日飛

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我老爺上年試過聽聞佢係第二次

madeinhongkong   仲要有2次  發表於 12-11-6 19:21

男爵府

陪月勳章

仲有一次跟團返大陸,果陣未用eticket,領隊代團友check-in,香港地勤搣去程機票時其中有一張回程被搣走埋,領隊當時又冇check清楚,喺大陸走時唔比上機,最後領隊要自己嘔錢買一張回程機票,佢同我地呻佢成個trip小費冇晒!

大宅

我!果時我十七歲自己一個人去新加坡搵筆友,起機時間係十一點半,我十一點去check in,因果時唔知要早兩個鐘到,之後個地勤幫我改到第二日
果時仲係啟德機場!

madeinhongkong    發表於 12-11-6 19:22

水晶宮

識得有個十分冇時間觀念既人,次次搭飛機都一朴一碌咁去到機場,結果真係嘗過上唔到機

瑪瑙宮

好媽媽勳章

大中小魔怪 發表於 12-11-6 08:53
有,遲左一日

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Moonus 發表於 12-11-6 09:35
我!果時我十七歲自己一個人去新加坡搵筆友,起機時間係十一點半,我十一點去check in,因果時唔知要早兩個 ...

你真係好好彩呀

公爵府

maoma 發表於 12-11-6 08:34

...
試過去到 check in counter 先發覺唔記得帶機票(我嗰種機票當時係冇 e-ticket 嘅),結果要飛的返屋企攞,然後搭下一班機,好彩朝早去東京嘅機隔個鐘頭就有一班

大宅

其實我成日都唔明啲人點解會送機尾,唔係要起飛前兩個鐘前去到架咩?

子爵府

我都試過呀去泰國比個超無良嘅的士司機車咗唔知去咗邊, 我同C6再轉車去機場已經過咗check-in時間唔比上機, 要另外比錢買過下班機走, 諗起都仲肉痛+超嬲呀
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

首頁

尾頁

跳至