在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日去到金鐘見工,公司很大,裝修很靚,但呆等半個鐘都無人理,當等到45分鐘,有人出現,話唔好意思,老闆仲開跟會,可能要多等一個鐘,或你明天再來?好嗎?我馬上話,我等你,或者我下去商場行下,你ok就打比我。

我心諗:大佬我今日請假黎見工架,聽日再請?你比返人工我咩?

我現在仍在太古廣場等,你係我仍等下去嗎?

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

咁福利好唔好架 ?
或者老闆見你咁有誠意等, 會請你呢
都到咗, 我會等的
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

男爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章

俾我會等埋落去囉, 橫樹都請咗假
唔等都等咗9個字啦....
自己行下hea下囉..
加油, 祝你成功

大宅

趣教勳章 叻叻勳章

等, 橫店拎左假, 仲有可能老板的確有urgent會, 休諒下啦

大宅

回覆:見工等半個鐘,仲未黎接見,你會點?

咩福利都唔知,我只知返5日工及人工,為爭取返5日工陪仔仔,無計!我只有再等。

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

大宅

不知不覺!我現在已等了一個半鐘了

侯爵府

畀面勳章

Bo-Bo 發表於 12-12-27 17:13
不知不覺!我現在已等了一個半鐘了

不如你打電話上去問下?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

:;pppp:

大宅

我唔會落去行, 會坐喺度等.
一陣以為你返咗屋企, 唔打比你, 或者太忙, 無個人坐喺度以為已經走左添.

大宅

已接見了,但只給了我15分鐘,草草說幾句,便叫等消息,唉~相信無咩機會

男爵府

我上次見周大福佢仲過份
填完FORM叫我等, 等左2個幾鍾,之後同我講無面試機會,叫我走(仲有好幾個人等左好耐,都一齊叫走)
呢間野係味仲衰

男爵府

如果1個半鍾都唔見,我堅走,不過我會係上面等到夠時間為止

大宅

咁!最終有請嗎?

珍珠宮

我以前個PK老細都係咁

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

珍珠宮

過完農歷年會好啲

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我上次見工都等好耐。超過半小時,後來係度做見到老細成日都叫人等好耐。唔知係唔記得定忙有次有個客等左超過1個鐘(冇計幾耐),後期係個客出來問先知仲係度

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

既然請左假,梗係等啦--

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

男爵府

BK Milk勳章

有時d老闆係咁巴之閉的...我都試過, 最後都請左.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我公司請人都好鬼衰, 分分鐘要等粒幾兩粒鐘...

wcpcelia    發表於 13-1-13 14:12
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

水晶宮

d 人係米變態ka...好心啦..見就見...吾見就罷就..仲咩事要人呆等:;pppp:

首頁

尾頁

跳至