自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

昨天去買新地杯雪糕好細杯, 個雪糕尖位都仲係在杯內( 唔知你地明唔明 ) , 咁同個女仔講wa 物咁細杯架. 咁個女仔就取番杯新地去" 針" 雪糕位旁我無為意佢做物, 回來ling 住同一杯雪糕同我講話夠 5 安士啦wor. 我話物你地有count 重量架,個女仔話係啊夠重架啦. 但因實在太細杯我米同經理講點解咁細杯, 在旁個女仔又重覆同經理講夠5安士, 咁個經理話個女仔" 針" 實咗, 佢話" 針" 過杯比我, 我話你加番d 落去米得law , 但經理堅持話要"針" 過杯, 可能是想表演點5安士點" 針" 高D 咁米由佢" 針" 過杯, 之後當然高d 同圍住個杯邊打圈"針".

不過我真係唔知原來佢地有COUNT 重量你地知唔知架.

大宅

以前細過做過麥當當,佢地雪糕係有 standard ,幾多圈為一杯。但磅多重量就冇聽過。

瑪瑙宮

引用:昨天去買新地杯雪糕好細杯,+個雪糕尖位都仲

原帖由 mandy_lee 於 13-01-16 發表
昨天去買新地杯雪糕好細杯, 個雪糕尖位都仲係在杯內( 唔知你地明唔明 ) , 咁同個女仔講wa 物咁細杯架. 咁個 ...
咁再針有幾安士

男爵府

畀面勳章

大宅

我都試過,拎上手明顯好輕,用眼睇明顯好細杯,即時同位妹妹仔講,佢話係咁,經理就話再俾過,一手掉左杯雪糕再整杯新,攪到好似我浪費食物咁!
唔明佢仲咩唔加番多D,要掉左去再整新

itech1002  咁浪費   發表於 13-1-16 10:17

大宅

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

中空, 高身啲, 感覺良好啲

但個經理因原則問題, 就浪費了一杯雪糕

wcpcelia    發表於 13-1-16 12:09

男爵府

yes, same case 死都要弄個杯出來.

子爵府

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

咁都得.... 好浪費。

伯爵府

回覆:老麥雪糕新地

佢冇呃你,佢哋嘅指引就係重量 (我細個做過 part time), 不過如果唔係客投訴又邊會次次磅吖 , 我從來都冇用過佢個磅!

大宅

畀面勳章

好浪費

子爵府

同茶歺廳一樣,加價仲要縮水

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我見有間老麥係雪糕機寫明甜筒,新地同麥旋風嘅重量架。不過唔知d staff點知針左幾重!

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:昨天去買新地杯雪糕好細杯,+個雪糕尖位都仲

原帖由 mandy_lee 於 13-01-16 發表
昨天去買新地杯雪糕好細杯, 個雪糕尖位都仲係在杯內( 唔知你地明唔明 ) , 咁同個女仔講wa 物咁細杯架. 咁個 ...

simple is the best~

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

又唔係自己,比多啲都唔怕死啦.

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

小福媽媽 發表於 13-1-16 09:49
我都試過,拎上手明顯好輕,用眼睇明顯好細杯,即時同位妹妹仔講,佢話係咁,經理就話再俾過,一手掉左杯雪糕再整 ...

因為大原則係只可以比5安士雪糕但又要睇黎大杯, 好考技術. 佢實要整過比你, 如果就咁加上去咪會比多過5安士, 咁後面排隊既如果又係咁咁大鑊, 個個都話加多D雪糕.

話時話, 而家啲包都細咗好多, 有時剩食一個飽好似冇野食過落肚咁, 小/中薯條係個包裝唔同, 份量我都覺差唔多(即係唔駛比多幾蚊買中薯, 買細薯份量一樣)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實一路都係講圈數(好似4圈半),仲有佢係空心架
不過以前個時我lei d前員工唔理,專做敗家野

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我中學都係麥記做過pt,佢地係規定兩圈半,真係唔知原來而家係計重量

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係唔知計重量啊

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

麥旋風都係得半杯咁多

首頁

尾頁

跳至