影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

雖然係2007年舊劇,好睇到我3日ko左佢, ,裴勇俊,好靚仔,正正係我喜歡o既斯文書生形!!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:雖然係2007年舊劇,好睇到我3日ko左佢,+,裴

原帖由 meiyip 於 13-01-18 發表
雖然係2007年舊劇,好睇到我3日ko左佢, ,裴勇俊,好靚仔,正正係我喜歡o既斯文書生形!!
...
呢套好似當年收視好勁架喎,等我都望望先。

琥珀宮

meiyip 發表於 13-1-18 14:03
...
咦!咁叻嘅,係邊度睇到?當年TBB晚上11點45分播,我晚晚追,想

係網搵又搵唔到。我喜歡青龍,演員叫李弼立,但佢演青龍得,之

後係《秘密花園》見佢,我又冇感覺。

裴勇俊以為佢演古裝唔掂,原來又得喎,呢個角色佢演得幾溫文。

水晶宮

引用:Quote:meiyip+發表於+13-1-18+14:03+雖然係

原帖由 SandyKL 於 13-01-19 發表
咦!咁叻嘅,係邊度睇到?當年TBB晚上11點45分播,我晚晚追,想

係網搵又搵唔到。我喜歡青龍,演員叫李弼立 ...
仙姐,

我都搵唔到,快手、千尋都無。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SandyKL+於+13-01-19+發表咦!

原帖由 YuYuMother 於 13-01-19 發表
仙姐,

Yu,快播有

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+YuYuMother+於+13-01-19+發表

原帖由 hm06 於 13-01-19 發表
Yu,快播有
手機?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+hm06+於+13-01-19+發表Yu,快

原帖由 曵曵 於 13-01-19 發表
手機?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+曵曵+於+13-01-19+發表手機?

小顽皮,tks

水晶宮

引用:Quote:原帖由+YuYuMother+於+13-01-19+發表

Yu,快播有
快播?

大宅

哈哈,我C6找到有個網站有得download,所以我唔係用那些千尋。。快手度睇的,呀,仲有,我係睇韓版,唔係tvb版,俊俊把原聲好溫柔,好lum。

共有24集,劇情發展一路都好緊張,不過有3樣唔係好得:

1)可能拍到最後,很多演員受傷,裴勇俊仲要斷了腳,所以結局草草收場,同原本劇本個結局不同(百度有貼講),我一睇完,係甘xyz。

2)文素利(琦霞)拍俊俊一o的都唔襯,肥到阿豬媽甘,見到佢同俊俊深情對望,我頂唔住。同李智雅(棲梧,秀芝妮)一齊順眼好多。

3)講到四神物好’神’,但係睇唔到有幾神,除左青龍出過一次手救談德,跟住都係閃左一下就冇料到.

sandy, 係呀,青龍好形,仲對秀芝妮好深情,明知秀秀鍾意王上,佢就默默陪係秀秀身邊,仲為救佢而受傷.秀秀離去前要青龍代替佢陪住王上,平時唔飲酒唔講野既佢,都為左秀秀既囑咐而照做,佢真係好偉大,秀秀有一段對白都說,下一世會還俾佢. 至於SG既導演角色,設定同青龍有點相似,都係默默守護愛著吉羅林,但係金社長實在太搶眼,所以冇辧法嘛,我都俾金社長迷暈左,HA.HA.

俊俊拍古裝都掂,佢係古裝/時裝都適合,可能同佢個斯文樣有關..

我而家番睇緊O的精彩場面,仲上網找緊電視劇小說,有人話小說描寫角色們細膩好多,仲有個完整結局..

大宅

原來少年談德就係演想你既奸角小俊

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+hm06+於+13-01-19+發表Yu,快

原帖由 YuYuMother 於 13-01-19 發表
快播?
你search app qvod player

大宅

回覆 SandyKL 的帖子

我唔知BK可唔可以POST條LINK出黎,如果得,我POST條LINK出黎俾JM們DOWNLOAD。

希望有興趣的JM們睇完一齊討論下。

琥珀宮

meiyip 發表於 13-1-19 12:37
回覆 SandyKL 的帖子

我唔知BK可唔可以POST條LINK出黎,如果得,我POST條LINK出黎俾J ...
可以貼。我都好奇,你可以係邊度搵到。

琥珀宮

YuYuMother 發表於 13-1-19 10:05
仙姐,

Yu,

當時都仲未有app呢類渠道可睇劇,係土豆、PPTV等有,齣劇

初上時有視頻,但完咗好快就冇,當時見係長劇,冇興趣,但

無線播時睇到我變熊貓後嚟好似搵到,但畫質好差,冇

心機睇。

琥珀宮

meiyip 發表於 13-1-19 12:29
原來少年談德就係演想你既奸角小俊
冇睇《想你》,怕悲情。

meiyip  我都冇睇,不過睇過人物介紹,見到個名好熟口面啫。  發表於 13-1-19 18:45

琥珀宮

meiyip 發表於 13-1-19 12:02
哈哈,我C6找到有個網站有得download,所以我唔係用那些千尋。。快手度睇的,呀,仲有,我係睇韓版 ...

可能我喜歡《美女與野獸》呢個故事,所以青龍與秀芝妮相遇時,

情況有點似呢齣動畫,青龍收埋自己係城池內,暗無天日,佢樣

子醜陋。我仲好記得樹林中佢2個初見面嘅場面,我諗青龍第一眼

見秀芝妮已一見鍾情。青龍見到自己所愛,所以變番靚仔。

你說得對,青龍默默愛秀芝妮令我好感動,他不計較付出,此為

之真愛。

哈哈,琦荷呢個演員確係令人投入唔到佢地2個段情,我以為李智

雅係女1,原來係琦荷。當時都好多人嘈呢個琦荷唔掂。

如果你揾到小說,請貼條拎出嚟,好嗎?個結局最敗筆,我

都想睇番個原著係點。

男爵府

回覆:三日ko左套太王四神記-好睇

睇聽完推介,即開黎睇,睇左幾集,好眼瞓。埃唔住啦,要暫停。

琥珀宮

kyliema2006 發表於 13-1-19 14:12
睇聽完推介,即開黎睇,睇左幾集,好眼瞓。埃唔住啦,要暫停。
確實唔係人人頂得住,亦都有點慢,中段劇情才上位。

大宅

回覆 kyliema2006 的帖子

其實呢套劇都幾另類,講神話,爭王位同有好多戰爭場面,又講下歷史,愛情戲唔多,唔係個個有興趣,不過我就鐘意睇呢o的劇種喇。。

首頁

尾頁

跳至