自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

呀囡今年5月先夠5歲~上星期開始門牙下個兩隻開始搖搖地 ! 有一隻比較搖D !mouth:

我以為佢吾小心撞鬆左~用左一星期觀察發覺牙肉無腫無異樣 ! 只係搖搖地 !

想問有經驗的媽媽~想問各位你地小朋友幾歲開始換恆齒架 ??

Thanks

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

joan0807 發表於 13-1-22 15:52
呀囡今年5月先夠5歲~上星期開始門牙下個兩隻開始搖搖地 ! 有一隻比較搖D !

我以為佢吾小心撞鬆左~ ...

好似差不多咁上下歲數

男爵府

我都想知,我仔宜家6歲,都未有換牙.使唔使帶佢睇牙醫

子爵府

回覆:٩(๑❛ᴗ❛๑)۶小朋友換恆齒問題~~

age 8 先換左一隻

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 RSG媽媽 的帖子

我以為6歲先開始~

呀囡6個月左右開始出牙仔算早嗎 ?

咁係味無異樣吾駛帶佢睇牙醫架?

thanks

珍珠宮

回覆 mokchingyin0910 的帖子

你小朋友早吾早出第一隻牙架 ?

珍珠宮

環保接龍勳章

我囡五歲三個月已經甩第一隻牙。
我朋友有d七歲先甩,人人唔同,不用擔心!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

平均年齡為6歲, 有遲有早, 唔駛擔心

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

依家4.5歲, 換左2隻喇

大宅

畀面勳章

5歲5個月甩左下門牙兩隻,我果陣又係驚佢撞鬆同佢去左睇牙醫,牙醫話係換牙先放心晒,順手叫牙醫剝埋同檢查埋其他牙仔,埋單200蚊

但佢9月甩左兩隻後到而家都未有牙仔鬆~

珍珠宮

回覆 lypoon 的帖子

thanks

如果甩左大概幾耐會出恆齒架

珍珠宮

回覆 shirleycsy 的帖子

咁我都放心d~~thanks

珍珠宮

回覆 kathy622 的帖子

因為呀囡未到兩歲已經跌到其中一隻門牙得番1/3 !

雖然補左但而家重有陰影

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

joan0807 發表於 13-1-22 16:22

thanks
佢係恆齒出先, 頂甩隻乳齒

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:joan0807 的帖子

細仔未夠6歲,換第3隻了

珍珠宮

咁係味無異樣就由佢自由發展 ?

我問佢又無痛~牙肉無紅腫 !

不過我吾敢比佢刨栗米食

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我囡囡五歲幾.. 唔知幾時先換....

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:依家4.5歲,+換左2隻喇

原帖由 lypoon 於 13-01-22 發表
依家4.5歲, 換左2隻喇
咁快

ToBy GiNNy VinCent

珍珠宮

回覆 小倩 的帖子

係味門牙對下個兩隻甩先架?

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

joan0807 發表於 13-1-22 16:00
回覆 RSG媽媽 的帖子

我以為6歲先開始~

我女好似5個月就開始出牙仔啦 有d人早d 有d人遲d 唔使太擔心

首頁

尾頁

跳至