跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

21週竟然作小產

尋日20週6,見深啡,有肚痛入左急症室,醫生話20週作小產少見,所以要住一晚醫院觀察,照了超聲波,好彩子宮頸無開,亦無胎盤前置,可能是工作太操勞,醫生給我一星期sick leave
各位11月媽咪,記住保重身體呀,免得嚇餐飽

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 21週竟然作小產

哎呀
真係聽到都嚇到一額汗

大家都要多休息
少操勞

大宅

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

肥嘟媽

我的情況同妳一樣, 14/7 早上去
[url=http://tickers.families.com][/url

男爵府

olimo 寫道:
哎呀
真係聽到都嚇到一額汗

大家都要多休息
少操勞

Agree, 我哩排都辛苦左, 個肚都好似實左...郁少左咁, 大家都要保重身體

洋房

嘩, 各位都真係小心d好呀!

伯爵府

肥嘟媽 & ester,

你哋要小心d, 就算工作幾忙, 都要休息多d, 一齊以bb至上/
Take care!!!

大宅

你地要小心0的呀...
唔好行咁多...盡量係BED道休息呀"....

大宅

Dear all,

我上星期22+都因為宮縮(肚實+抽痛)入院兩天, 一度話我作動bb又掉頭可能隨時生得,直接入左產房10個鍾gar~~~好彩最後自動復原~~~

伯爵府

Alice00,

依家無事就好囉 , 乜到咗5個月唔係已經穩定咩 , 咁快就話要生, 重早過7星仔 , 好彩最後bb都恢復正常, 真係好驚險呀, 但你都要小心d, 休息多d, 唔好咁粗勞呀

子爵府

大家真係要小心D,呢個時候早產好危險架,多D休息先可以長胎,生個肥肥白白嘅B. :lol:
未經本人許可, 不得轉載

大宅

咁大家都要爭取多d休息喇! 多d同BB講, 要佢乖乖留到足月才出世!!

男爵府

Alice00,

Take care ah, 好彩冇事咋, 真係赫餐飽

洋房

個肚實係有問題既咩?? 我都試過 2, 3 次, 我似為係BB個背 "duck" 住我先係咁添!!

大宅

大家要好好保重, 始終有大有細麻~~
最近我個肚都試過好實好脹, 依家都有d驚, 點先算係宮縮呢 ?-(

大宅

肥嘟媽, ester,

咁你地就要聽聽話話, 抖下啦! 要瞓多d休息多d呀!

大宅

死啦, 我間唔時都會宮縮, 我由13週開始間唔時都會禁, 我問過醫生, 醫生話正常, 佢話唔係連續禁有宮縮現象就冇問題喎.

不過我前日試過一日有5-6次, 仲有d痛添, 聽你地禁講我咪要搵醫生檢查下.

男爵府

肥嘟媽, ester,

我上星期20weeks都係作小產, 星期一見啡,星期二見紅, 立即入急証室, 好彩小b正常無事jer~ 真係嚇餐死~入左院3日, 瞓足3日先無事~ 呢家無流la, 希望唔好再流, 因為真係好怕ar~

大家記住要休息多d ar!!!!!

複式洋房

我睇大家都係少操勞, 真係好驚.
阿仔叫Double CHAN,皆因爸爸媽媽都係陳氏一族啊.. ;-),多左個小公主叫Luna CHAN, CHANCHANHOME呢個家好似月亮咁完滿了.

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

大家都要小心身體啊!

上星期三我行行下街突然肚痛,痛到個人都伸唔直,於是入左急証室,食左止痛藥都痛,後來仲要入院。姑娘& e生都怕我係宮縮(我初時只係腹部下邊痛,後來成個肚痛,佢地話宮縮就係咁由下而上痛),佢地「禁」我個肚,我痛到ci ci 聲,但個子宮一d都唔硬,就話唔係宮縮,佢地仲叫我自己「禁」下,我就開始識分。佢地仲我留意係唔係每次肚痛個肚都硬。

照過bb、聽過bb心跳,e生話我個子宮正常,睇埋子宮頸口無開,住左3日先出院。

伯爵府

點解會咁架
希望各位都可以安然度過40wk,祝大小平安

首頁

尾頁

跳至