自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

請問DR.KONG D 鞋好唔好呢???

別墅

Re: 請問DR.KONG D 鞋好唔好呢???

some people thinks their shoes are too 'hard', not soft enough, also quite expensive.
Personally I think it's ok.
wbmom

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

但dr kong 白鞋仔係容易變黃的,黑皮鞋就ok

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

之前有bk媽咪講過
<醫生話如果有"扁平足" DR.KONG 係唔得 >
click here for detail

大宅

我個仔行路用腳尖,但換了Dr.kong好了小小,所以已經買了波鞋同黑鞋比個佢新學期用,以上個人意見。

大宅

阿仔著完對波鞋, 行路隻脚"跛吓跛吓"咁, 之後無著一排又無事, 應該唔關size問題, 我覺得d皮太硬, 妨且d款少, 所以我寧願揀別的牌子買...

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

買咗對白色彩虹間去街鞋,鞋頭d白色皮穿兩次已經甩哂

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我買過對dr kong漆皮鞋, 幾多禮拜就開始甩皮...你都知細路著鞋幾粗架啦
今年果對貴dd, o係利園買, 4,5百蚊, 著左成年新既一樣....而家煩緊, 出年升小又唔俾漆皮鞋, 勁side!!!!

珍珠宮

我冬天果時都買左對波鞋比囝囝,覺得佢行得都 o.k., 不過d款就少d...

男爵府

我個女又係唔鍾意对DR.KONG 凉鞋,死都5著.係佢堂家姐買左,著左一次唔要比我.亞女得2YRS,問唔到佢點解,佢著普通BUSTER,好軟個隻.

大宅

[size=small]我係健康院同個囡睇隻腳,個醫生都話唔駛用幾佰蚊著呢d鞋,無用..我自己就完全唔會買佢(1)唔靚(2)好硬(3)當然就覺得咁o既價錢超唔值..

大宅

我個女有扁平足,佢又今年升小一,所以今年好買左對dr.kong俾佢著又買左對波鞋,岩岩今年佢間幼稚園派左100蚊coupon(要買滿500元)希望佢著左之後會有改善啦!但係我都覺得貴,不過無辦法,我都好肉痛. :-( :-(

子爵府

我買過對dr kong漆皮鞋, 幾多禮拜就開始甩皮...

Agreed, 我買過對dr kong 鞋 ( for adult ), easy to 甩皮 and 甩 bottom (just a few weeks), that's not good.

大宅

DR.KONG D 鞋好易爛

我買過一對隻鞋底會甩, 我媽媽買的一對又爛

兩對都著唔夠三個月呀

大宅

me too

別墅

唔好,好易爛

我有次同朋友一齊去睇左大約半小時,大約有10個小朋友做checking,個個小朋友都話佢地隻腳有事,要買佢地啲鞋,根本係唔老實

大宅

最近Dr Kong有promo,由$209reduce 到$199,價錢好硬.for 學前兒童的鞋款亦唔多.

複式洋房

Dear all,

咁如果 DR.KONG d 鞋唔好, 仲有d什麼好d

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至