論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

沒有佢之後

工人放大假, 老婆同個女又出外旅遊, 家中只剩下我一個男人, 家務的重擔自然落在我身上。

以往工人的一切我絕不過問, 家中清唔清潔亦唔在意, 現在自己動手, 才發覺佢做野實在太求其了。

牆身發霉, 地板一噠噠, 廚房油膩膩, 馬桶又生漬, 家中養了一竇四腳蛇, 大量螞蟻, 一些spiders, 還有一些不知的昆蟲, 原來我一直生活在人間地獄中!

獨自在家中奮鬥了一星期, 全屋都變得立立ling, 所有害蟲都無曬, 除了我故意留下的一條四腳蛇來陪我(它的一家已被我殺了3名成員), 原來家是可以咁舒服!

不知到佢返來可唔可以跟得到我的標準呢?

大宅

Re: 沒有佢之後

你都唔使方佢會跟倒你o既標準啦 ... 唯有時不時自己 check, 唔 clean 就叫佢再 clean 過 !

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真係好少男人肯做家務

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

終於有男人明白我地點解對住d工人咁火滾。

伯爵府

點解您要留一條四腳蛇來陪您呀??

禁止發言

複式洋房

我都試過當個工人走咗之後,自己打掃番個屋企,先知平時好似好乾淨既屋企,原來七國咁亂。 :-( :-(

大宅

因為貪佢可以幫我食蚊, 一隻又唔會繁殖, 所以咪放生佢囉; 但最近都見佢唔到, 可能屋企太乾淨了, 蚊都唔多隻, 佢無啖可食就搬走咗了。
BABALALA 寫道:
點解您要留一條四腳蛇來陪您呀??
:

水晶宮

[quote]
lamlambaba 寫道:
因為貪佢可以幫我食蚊, 一隻又唔會繁殖, 所以咪放生佢囉; 但最近都見佢唔到, 可能屋企太乾淨了, 蚊都唔多隻, 佢無啖可食就搬走咗了。
[quote]

小心巨帶埋新老婆仔囡返黎啊
少奶奶的身份,丫頭的命...

洋房

"我故意留下的一條四腳蛇來陪我" <--
8-) :cheeze: :-) :roll:

伯爵府

:

您吾驚嚇親您老婆同d小朋友呀?

複式洋房

YYB 寫道:

AGREED!!!!!

大宅

我個女唔怕, 但我老婆就好驚, 我試過為左佢, 追了一條鹽蛇成條街, 同佢搏鬥左幾分鐘先至把它擊斃, 可惜老婆一點都唔感激我所付出的!
BABALALA 寫道:
[quote]
:

您吾驚嚇親您老婆同d小朋友呀?[/quote]

男爵府

lamlambaba,

你好勁

禁止訪問

大宅

咪係~~~
YYB 寫道:

另外, 你應該清潔前就影好相, 個工人一返o黎就比佢睇, 及叫佢acknowledge 呢件事, 如果再發現warning letter 係基本動作啦!
之前唔識叫佢咩都簽, 家o下有d 頭痛呢~~

大宅

都是見一隻殺一隻, 起初我捉佢唔到, 後我一手拿殺蟲劑, 一手拿拖鞋, 它一走入lonlonlala時, 立即噴殺蟲劑趕佢出來, 佢聞完殺蟲劑動作會變慢, 一出來立即用拖鞋追打佢, 直至佢斷氣!
[quote]
Japenese 寫道:
lamlambaba,

你好勁

大宅

我已經影左相, 成寸厚的灰塵我諗大家都未見過, 當我搬開d家私時才發現家私背好似成堆黑雪一樣的灰塵, 其中一隻鹽蛇就在灰塵堆中給我打死!
sanlap 寫道:
咪係~~~
[quote]
YYB 寫道:

另外, 你應該清潔前就影好相, 個工人一返o黎就比佢睇, 及叫佢acknowledge 呢件事, 如果再發現warning letter 係基本動作啦!
之前唔識叫佢咩都簽, 家o下有d 頭痛呢~~[/quote]

大宅

呢個絕種好男人及好爸爸,將間屋清潔到立立ling.通常冇物男人用自己休息時間去做,工人係要你周不時check著佢地做成點,唔可以完全依賴佢地,佢地好鐘意求其見到表面去做,內裏見唔到就唔做,

首頁

尾頁

跳至