樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企人剛買左樓,想問邊種途徑問按歇好?邊種會offer多d優惠?(例如coupon)
Thanks

公爵府

通常agent都會比幾間銀行按揭的contact你, 咁就間間都問下, 看看佢地offer再揀. 如果你家人份工穩定, 而家最好的利率offer 係2.15, coupon就每間offer 唔同

伯爵府

我自己做恆生,個RATE同HSBC差唔多,不過就好傾D,同埋有百佳CUPON。

禁止訪問

大宅

回覆:按歇- 落分行?mReferral?定其他?

其實Mreferral比左contact。只不過想知如果落分行問會唔會多d coupon

禁止訪問

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我都係用按揭中介, 你喺分行問到嘅offer佢都可以攞到, 仲extra俾多一千幾百coupon你. 所以我就比較喜歡用中介.

大宅

引用:我都係用按揭中介,+你喺分行問到嘅offer佢

原帖由 tantanmama 於 13-03-04 發表
我都係用按揭中介, 你喺分行問到嘅offer佢都可以攞到, 仲extra俾多一千幾百coupon你. 所以我就比較喜歡用中 ...
Thanks for your info

大宅

mybabylove 發表於 13-3-4 15:25
我自己做恆生,個RATE同HSBC差唔多,不過就好傾D,同埋有百佳CUPON。

My friend has used Hang Seng Bank for over 30 years, but recently she has asked the bank about mortgage and the staff said that no coupons will be offered. Why? As for other terms, they are also poorer than some other banks in the market.

伯爵府

回覆 Idiot 的帖子

基本條件上係差唔多,只係睇下你個AGENT有咩能力幫到你,唔係個個AGENT一樣,可能佢地自己貼出黎都唔定呢(我唔知架,我估架咋)!

男爵府

回覆 Lungmeow 的帖子

Citibank 有舊客referral 額外 coupons, 有興趣可以PM留contact 幫你做 refer, THX

男爵府

mybabylove 發表於 13-3-4 15:25

最近, 我轉按都問HSB account manager, 佢都話無coupon, mortgage幾時做?大約有幾多$$ coupon? thx thx

伯爵府

回覆 Steplau 的帖子

我未做,我打返去個AGENT度問,講左我個情況比佢知,佢話個RATE就要跟銀行,CUPON有幾多就唔知,要等我CONFIRM左先知。

禁止訪問

引用:屋企人剛買左樓,想問邊種途徑問按歇好?邊

大宅

回覆:按歇- 落分行?mReferral?定其他?

最近問過hsbc有2000 coupon, 中銀有4000, 我自己去分行問

禁止訪問

引用:最近問過hsbc有2000+coupon,+中銀有4000,+

別墅

引用:Quote:原帖由+kiki826+於+13-03-05+發表最

原帖由 Hkwkfung 於 13-03-05 發表
你借好大額?hsbb 只比500 我,中銀只比1800,渣打就4500 cash
4500 cash ??!! not pk coupon ma ? how much for referral ???

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Hkwkfung+於+13-03-05+發表你

禁止訪問

回覆:Hkwkfung 的帖子

別墅

引用:如果大家買左樓,未入表申請按揭的話,不妨

原帖由 Hkwkfung 於 13-03-05 發表
如果大家買左樓,未入表申請按揭的話,不妨pm 我啦,我可以推介你去渣打,令你得到比自己在分行申請時所得 ...
×2!!我都係用緊渣打,大家可以對分referral bonus! 有興趣都可以pm我喔^ - ^~

首頁

尾頁

跳至