婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解我對住奶奶成日都好大壓力,連發夢夢到佢都會醒,同佢關係好差,未有小朋友時好好,依家就算點溝通都係溝唔埋,我唔出聲。又話一家人仲咩唔溝通。同佢講多句,佢又唔會明。

佢成日話提醒唔係要你聽,咁我覺得係佢要求我要聽。唔聽佢又會唔開心,咁想我點啊,我炆,佢又話我無禮貌,唉好辛苦啊。唔講好過講,你太鐘意插手人地的家事。

大宅

回覆:你地同奶奶相處會唔會有壓力架

係佢鐘意插手我地屋企的事,因為佢當我屋企係自己屋企,佢講架

複式洋房

我都溝通唔到,好多時有咩同老公講,
等老公同99傾,,,,唉...

大宅

我依家都係咁,真係好無奈

公爵府

cathy.coffee 發表於 13-3-29 13:11
點解我對住奶奶成日都好大壓力,連發夢夢到佢都會醒,同佢關係好差,未有小朋友時好好,依家就算點溝通都係 ...
是否同奶奶一起住?如不,佢有佢講,你應一聲,但唔做,佢唔會知,陽奉陰違係我對奶奶一貫嘅對策

丫雅    發表於 13-3-29 18:50

大宅

唔係,你幫我地湊小朋友。我老公都係咁同我講,我又成日忍唔住同佢討論。

洋房

我都有夢見佢,同約佢前一日就開始有啲精神緊張,因為佢成日話我呢樣個樣,見親佢都有啲驚

男爵府

yo.leopard 發表於 13-3-29 13:34
我同c6講,但c6會樣樣幫住佢阿媽

yo.leopard  有時C6都會,激死  發表於 13-4-5 16:51

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:點解我對住奶奶成日都好大壓力,連發夢夢到

原帖由 cathy.coffee 於 13-03-29 發表
點解我對住奶奶成日都好大壓力,連發夢夢到佢都會醒,同佢關係好差,未有小朋友時好好,依家就算點溝通都係 ...
你99同我99一樣呀!我都試過訓教發夢都見到6299 。。。 真係好痴線,个期咁岩正直我地關係差个期。 我99都係成日同我c6 講,點解次次食完飯就返入房,吾坐係廳一齊傾下計溝通下。老實講,如果有話題又洗咩一定係廳呢??我ntebook 電視全部係房,吾入房去邊??

寶寶就快出生了

大宅

回覆:Conan919 的帖子

明天佢會過黎我家,我果晚就會好緊張要執下間屋,真係怕佢又提醒我什麼,原來大家都係有咁啲感受。以前,我好聽話,佢話唔好用地拖拖地,我就用布抹地,依家人大左,三十幾歲,就會有自己的看法,唔再認同佢。

大宅

我大仔果陣成六歲,佢都會忍唔住幫佢抹嘴,我好反感,因為咁大个仲要人幫,再講,佢應該教佢自己抹嘴,唔係幫佢做。佢就成日話自己唔記得,又會幫左佢,唔覺自己有問題。我先至有問題,唔幫个仔。

大宅

引用:明天佢會過黎我家,我果晚就會好緊張要執下

原帖由 cathy.coffee 於 13-03-29 發表
明天佢會過黎我家,我果晚就會好緊張要執下間屋,真係怕佢又提醒我什麼,原來大家都係有咁啲感受。以前,我 ...
同你情況一樣下一世我會揀99唔係㨂老公!一知道佢會來睇B我心情就好down

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+cathy.coffee+於+13-03-29+發

原帖由 booxxjac 於 13-03-29 發表
同你情況一樣下一世我會揀99唔係㨂老公!一知道佢會來睇B我心情就好down

...
Me too

珍珠宮

無,大家會開心見成傾計

別墅

回覆:booxxjac 的帖子

完全同我心情一樣

別墅

引用:Quote:原帖由+booxxjac+於+13-03-29+發表同

原帖由 agnescwy 於 13-03-29 發表
Me too
完全同我心情一樣

大宅

引用:點解我對住奶奶成日都好大壓力,連發夢夢到

嘩,你99同我99一定係好朋友!我唔係同佢一齊住都好大壓力呀!唔想見唔想講野,好想避開佢!

Tweetyhk    發表於 13-3-31 23:52

大宅

引用:我都溝通唔到,好多時有咩同老公講,等老公同

原帖由 yo.leopard 於 13-03-29 發表
你老公都算好,肯將你嘅諗法同99傾,我個件一味叫我忍

newmama427  我果個就成日話~ 老人家係咁架啦... (又吾見我屋企果d老人家係咁)  發表於 13-4-3 11:44
fifihon  我果件咪一樣叫我忍囉...  發表於 13-4-2 13:43

大宅

引用:我都有夢見佢,同約佢前一日就開始有啲精神

原帖由 Conan919 於 13-03-29 發表
我都有夢見佢,同約佢前一日就開始有啲精神緊張,因為佢成日話我呢樣個樣,見親佢都有啲驚

...
Me too

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至