婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問有冇jm搵過阮醫生做任何婦科瘤嘅治療?是否一個好醫生?

大宅

回覆:snoow_summer 的帖子

我也想知!

男爵府

大廚勳章

回覆:阮邦武醫生

我試過,他個人ok,不過後來我都在養和轉了女醫生

男爵府

大廚勳章

不過我唔係咩特別治療

子爵府

I don't like his attitude. :;pppp:

大宅

回覆:worrywong 的帖子

他是否做微創很棒?

子爵府

回覆 Rickymom 的帖子

我估佢只識用微創做一粒大瘤,如有幾粒(本人的情況),會叫你用微創割子宮。
複雜的手術唔願做,對其醫德存疑

大宅

我之前個醫生都叫我揾佢做微創!話佢好好刀法,但我諗佢應該收得唔平係養和所以無揾佢!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

worrywong 發表於 13-4-16 00:59

我估佢只識用微創做一粒大瘤,如有幾粒(本人的情況),會叫你用微創割子宮。

吓, 唔係化?

別墅

我於去年12月找他做微創,佢手勢好好,令我好有信心。

大宅

引用:我於去年12月找他做微創,佢手勢好好,令我

原帖由 janice17 於 13-04-16 發表
我於去年12月找他做微創,佢手勢好好,令我好有信心。
微創割什麼?收費是否很貴?

大宅

我2011年12月揾阮醫生微創割咗15.5cm子宮肌瘤及兩至三粒細肌瘤,依家個傷口又平、又滑。我起公立醫院覆診,果D專科醫生都話佢好勁好出名。我揾咗好多私家醫生都唔接,係阮醫生肯接。講真,我真係好多謝佢。我上網查過阮醫生係威院副教授,佢亦都北上教國內D醫生,但網上D料唔知真定假。

大宅

回覆:kitty1808 的帖子

15.5cm都可以微創?
收費是否勁貴?
是否較快復元?
不好意思,那麼多問題,因我想找他割子宮肌瘤。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我個瘤成10cm, 李福謙醫生都唔肯幫我做微創, 如果15.5cm佢都做到, 真係幾勁

大宅

超聲波檢查時有13.3cm大,割完出嚟攞去化驗,見到份報告有15.5cm大,阮醫生攞埋個肌瘤及相片比我睇,好嚇人。因為太大,手術時間長(三個幾鐘),所以費用會貴咗,我2011年做手術,用咗10萬零5000蚊左右,claim保險claim返接近九成。養和醫院D護士,清潔工人等都好好人。第一次住養和,感覺非常良好。絕對唔係賣廣告,只係寫出本人經歷比大家参考,我最初有個肌瘤都好徬徨,又大得好快,好彩我老公上網search到阮醫生,否則要開大刀。有排唔駛返公司埋數(我做會計),分分鐘比人炒魷,所以奉勸各位唔好等個肌瘤太大先做手術。

別墅

我是割卵巢畸胎瘤同埋子宮纖維瘤,用咗13萬

大宅

Rickymom 發表於 13-4-16 21:59
15.5cm都可以微創?
收費是否勁貴?
是否較快復元?

無記錯我有一個月病假,我出院後休息咗幾日即返公司埋數,返咗幾日再休息。傷口一D都唔痛,無食止痛藥。但個人好虛弱,試想想做三個幾鐘手術會失多少血?要慢慢復元。

複式洋房

我係網上見到佢09年幫一個有腺肌瘤嘅女士做咗MRI focus ultrasound (東周嘅文章),所以想睇吖jm們有冇比阮醫生做過手朮嘅經驗。因我比經痛同血崩嘅情況搞到我每個月都好唔開心

複式洋房

回覆:kitty1808 的帖子

你腺肌瘤可以割?所有我睇過嘅醫生都話唯一方法係割子宮,如果只割腺瘤會流血不止。李福x醫生都係咁同我講。所以我好灰。但你嘅情況令我有番少希望!

大宅

snoow_sum宮er 發表於 13-4-17 11:07
你腺肌瘤可以割?所有我睇過嘅醫生都話唯一方法係割子宮,如果只割腺瘤會流血不止。李福x醫生都係咁同我講 ...
我唔係腺肌瘤,係子宮肌瘤。我上網睇腺肌瘤好似唔可以割,詳情都係要問專科醫生。

首頁

尾頁

跳至