婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

琴晩在6299家食完飯返屋企,老公突然問我要不要請工人睇住阿b, 同以後不再去6299屋企吃飯,因為佢終於「發現」無論佢阿媽做乜,我都唔開心,只是為了老公同阿b默默接受。佢見我不喜歡晚晚都要食佢媽煮的飯,無得自己揀食乜,也不喜歡佢媽為我家添置的任何東西,隨時自出自入。佢無怪我不識好歹,反而同我一齊考慮拒絕99幫手(插手)的可行性,實在太令我感動了。老公,其實我都明白依家好安排對阿b係最好的,屋企根本無位住多個工人,我也不捨得份糧去做FTM,既然你咁顧我感受,我也會盡量在你媽面前表現得開心些,等大家都好過 d

大宅

回覆:女人其實好簡單

其實我係咪應該post過隔離夫妻版?

大宅

你C6好錫你,如果我c6都咁體諒我就好啦

子爵府

回覆:wingwong1102 的帖子

Post 這裡也好。
可以證明老公在婆媳關係中既重要性。

男爵府

大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

如你標題說"女人其實好簡單", C6退一步,你又讓一步,一人一步,好好快就一生。

禁止訪問

複式洋房

你們互相體諒,好利害呀!愛自己不難,愛對方而為對方著想真好不容易,你們好恩愛呀

禁止訪問

大宅

其實C6咩都無做過,我的生活也沒有任何改變,只係有人諒解,感受已經可以很不同,所以話女人簡單

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

.. 好感動呀... 樓主, 既然老公咁明白你, 咁錫你, 你更加要珍惜呀, 加油!!

男爵府

恭喜!希望你99唔好有咁多新招啦,唔係好難頂不過有c6體諒條氣都順啲

別墅

Yup只要老公企響我地呢邊
其實就化解好多野

因為有老公支持我會扮識做

大宅

女人真係好簡單的,好似上星期我主動話同老公入去搵老爺奶奶食飯,咁我又老公梗係即刻開心到爆啦,隔咗一陣,我無意間問老公,第二日夜晚過去搵我媽咪食飯好無,佢即刻話好,梗係好啦。。佢話(您禁好陪我返嚟,我梗係要陪番您啦),其實女人同男人真係幾簡單呢

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

好高興你C6咁為你唸..

不過, 既然今日你C6可以咁為你著想..
你都唔好太過於強硬..
就算係好唔鐘意99, 間唔中番去見下..
得閒打電話虛寒問下暖...
過時過節生日都儘量出現下..
善意提醒
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

男爵府

回覆:wingwong1102 的帖子

女人就是如此
C6自己好 自自然然會對佢更好

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

wingwong1102 發表於 13-4-16 20:00
琴晩在6299家食完飯返屋企,老公突然問我要不要請工人睇住阿b, 同以後不再去6299屋企吃飯,因為佢終於「發 ...
同意女人真係好簡單,要好好珍惜你老公對你咁好啊!

大宅

真失敗, 頭先在99家又衰左, 忍不住
其實好小事....
阿B呢排不停掉野, 打爛了好多碗
佢今日就買左隻不秀鋼碗俾阿B在她家用, OK fine,
跟住佢叫我拎返去在我家用
我就話不用了, 我已經有膠碗, 留在這裡用吧
跟住佢話佢買左兩隻, 拎返去用啦
我再話不要, 阿B用我買o個隻膠碗得啦, 呢我時候我已經火火地
跟住佢話佢o個隻好D (咁即係話我o個隻膠碗唔好啦!)
呢下我真係(我在我屋企用咩幾時到你管啊! 你買就好, 我買就不好!)
忍不住講我隻膠碗可以痴實張台(你隻不秀鋼不可以! 俾阿B一手撥落地咪又係成地係!好你個頭)

唉....唔知點解, 對住佢真係咩EQ都無晒

珍珠宮

引用:真失敗,+頭先在99家又衰左,+忍不住其實好小

原帖由 wingwong1102 於 13-04-26 發表
真失敗, 頭先在99家又衰左, 忍不住
其實好小事....
阿B呢排不停掉野, 打爛了好多碗
咁小事 拎返去放埋一二便咪算囉

大宅

namnamnamlolo 發表於 13-4-26 23:00
咁小事 拎返去放埋一二便咪算囉
我依家都係咁諗, 可惜當時太生氣想不到

首頁

尾頁

跳至