跳至

首頁

尾頁

別墅

DEL

別墅

回覆:ftm訴苦:(

我吾知道應該依家開始去讀好,定等個囡再大d先去。。其實我吾想浪費自己時間,吾想日日坐屋企,吾想俾人睇死,全屋連我99都大學畢業,我曾經同c6講過,我去反工,個囡俾人湊好無,點知佢話,你出去反工揾得黎d錢都吾夠比錢人湊女啦。。因為我由大肚到生我都係過住依d日日坐屋企既生活,我吾想,我開始吾識同人溝通,同c6 d朋友食飯,都係自己一個坐係度,d人以為我唖,吾係我吾想講野,吾係串,係我吾識開口,吾知講咩好。以前我有好多朋友,依家個個都無聯絡。我只係活係自己既世界。。

大宅

You should go back to school, have your own life and you should at least have your own car. You are only 21!

別墅

引用:You+should+go+back+to+school,+have+your+

原帖由 lottieclee 於 13-05-07 發表
You should go back to school, have your own life and you should at least have your own car. You are ...
無收入連供車能力都無要錢唯有睇c6面色做人

大宅

所以咪要搵方法自立。要自己有能力先唔會俾男家控制!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我住係alameda既。有個6個月囡囡最近因為屋

原帖由 Flower1015 於 13-05-07 發表
我住係alameda既。有個6個月囡囡
最近因為屋企好大壓力,自己都吾知點做。。講下我c6同99過邊先na, 99都好 ...
Alameda 係唔係東灣?
Skyline 化妝髮型幾好架,如果搭Bart 再轉巴士得唔得?
車方面,一係買架二手車?有d 舊d 既幾千蚊都有交易。

別墅

引用:所以咪要搵方法自立。要自己有能力先唔會俾

原帖由 lottieclee 於 13-05-07 發表
所以咪要搵方法自立。要自己有能力先唔會俾男家控制!
吾知點先可以做到兩家人和和氣氣

別墅

引用:Quote:原帖由+Flower1015+於+13-05-07+發表

原帖由 sfmeow 於 13-05-07 發表
Alameda 係唔係東灣?
Skyline 化妝髮型幾好架,如果搭Bart 再轉巴士得唔得?
車方面,一係買架二手 ...
alameda係屋侖再入少少
c6賣車的,佢都叫我吾好開二手,因為要車bb怕吾安全

男爵府

回覆 Flower1015 的帖子

Hi Flower1015, 你可以上網賣野, 可以係屋企做代購, 呢D都唔洗出門口,你無錢可以試下問你老公俾幾百蚊你做本, online order ship到黎屋企, 你再放係自己 mail box, 俾 postman 拎去寄, 完全唔洗煩到人要車你車出車入.
我怕你去讀書都要過好多關, 要安排人睇你個女, 又要人車, 又要錢... 唔係打擊你, 只係想講你老公同99要支持你先得.

我係 ebay 賣野, 上網做 survey (分分鐘幾百幾百咁黎), 都有收入, 去 supermarket 用 coupon 買野又要花時間 plan 好晒點買, 我試過買百幾蚊野, 一個先都唔洗出, 仲有 $5 拎返, 其實呢D係興趣, 如果你有其他興趣, 就花時間係個到, 個女需要你, 再大D你就會明白自己係個女身邊o既重要性.

大宅

Agree with lotticelee!

Having a undergraduate degree is a very minimum these days, even if you don't go to work!

Don't let others to control your life!

Maybe you can start with one class per week now!
Good luck!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+13-05-07+發表Alam

...
不如試下讀online class 先,讀過ok 再去學髮型化妝。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+13-05-07+發表Alam

...
仲有,skyline 對面有個day care,你留意下。

代步既話2 手車都ok 既,不過真係要識揀。

別墅

引用:回覆+Flower1015+的帖子Hi+Flower1015,+你

原帖由 BossCatCat 於 13-05-07 發表

Hi Flower1015, 你可以上網賣野, 可以係屋企做代購, 呢D都唔洗出門口,你無錢可以 ...
佢地只係口講支持,實則只想我日日係
屋企湊囡。
賣野我都有諗過自己整d野放上ebay賣,但總是感覺成功率吾高

別墅

引用:Quote:原帖由+Flower1015+於+13-05-07+發表

原帖由 sfmeow 於 13-05-08 發表
不如試下讀online class 先,讀過ok 再去學髮型化妝。
好啊!online class 岩我呢

別墅

原帖由 sfmeow 於 13-05-08 發表
仲有,skyline 對面有個day care,你留意下。

代步既話2 手車都ok 既,不過真係要識揀。
daycare c6同99一定吾鍾意,之後又要睇佢地面色。。吾想同佢地硬碰硬

男爵府

你都唔知呀, ebay 咩都賣得架, 咩狗C立圾都有人買架, 朋友回流, 連原心筆都賣得出...

話你知我賣過咩呀...

- Skincare samples
- broken cell phone
- ip phone
- 低手入 cashmere 外套 $20, 高價出 $400
- 自己唔用既 skincare full size
- BB用唔著既野 (e.g. Marshell $5 咩帶, 賣 $12)

仲有好多...

我又得閒幫下朋友代買, 收下 commission...

我岩岩先做完個 baby product survey, 係 online click click 下 就收 $75.

你小朋再大D, 有好多野要理架, 俾佢學咩 (音樂運動藝術英文數學中文), 心理有無問題, 食野有無"迎"養, 有無 expose 多D唔同既活動, 有無去睇多D動物, 有無去 children/science/historical/art museum...

有咩唔明, 上黎問啦... 我地個個都好樂意幫到你既.. :)

hikiko999  Totally Agree!!  發表於 13-6-29 23:14

別墅

回覆 BossCatCat 的帖子

嘩 !! 你好西利,我都想喺ebay賣下嘢,請指教下我點開account .

男爵府

其實我好版主仲勁呀, Working Mom 都可以一手帶大兩個, 仲有自己小生意... :)

別墅

我來左美國兩年,沒有反工,都好悶,請指教下我點做一些小生意,如喺ebay賣下嘢

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

BossCatCat 發表於 13-5-9 00:23

你都唔知呀, ebay 咩都賣得架, 咩狗C立圾都有人買架, 朋友回流, 連原心筆都賣得 ...
wow~online survey 有咁多錢

首頁

尾頁

跳至