婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

前天於法國醫院,完成傳統開刀切除痔瘡手術。手術過程順利,手術後亦無想像中咁痛。醫生手勢好好及很細心,法國醫院護士亦很有耐性,診所姑娘亦很好,off time 仍解答我嘅疑慮 ,感恩遇到這些醫護人員。亦感激介紹醫生給我的JM polly young 及一直給予慰問的kbbs。Love u all

洋房

回覆 CocoCoffee 的帖子

想問下幾錢,要住醫嗎 &邊位醫生呀? 可以介紹下嗎。

大宅

回覆:dorayy 的帖子

我Claim保險,所以住了兩日一夜法國醫院。埋單$25,000。喺尖沙咀李綺雯醫生幫我做㗎。

複式洋房

大宅

回覆:kathywsc 的帖子

如果喺診所應該平啲,萬零蚊。唔好睇少粒痔瘡,真係貴睇咗醫生先啦,未必一定要做呢!

洋房

明白 咁, 麻醉藥過後痛唔痛呀?mouth:

大宅

回覆:dorayy 的帖子

痛㗎,只喺無想像中咁痛咋。麻醉藥過後,頂唔順可以打止痛針。出咗院可以食止痛藥同溫水坐浴。

伯爵府

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:前天於法國醫院,完成傳統開刀切除痔瘡手術

原帖由 CocoCoffee 於 13-05-09 發表
前天於法國醫院,完成傳統開刀切除痔瘡手術。手術過程順利,手術後亦無想像中咁痛。醫生手勢好好及很細心, ...
最初點發現我都覺便便時有舊野突咗出嚟,晤知係晤係嚟好擔心呢

大宅

回覆:iammelonpanna 的帖子

我都喺咁,去完便便出現,係內痔。如果喺初期內痔,喺診所札咗佢得啦,唔使開刀喎。我就喺拖到嚴重至要開刀病向淺中醫呀姊妹!

伯爵府

引用:我都喺咁,去完便便出現,係內痔。如果喺初

原帖由 CocoCoffee 於 13-05-14 發表
我都喺咁,去完便便出現,係內痔。如果喺初期內痔,喺診所札咗佢得啦,唔使開刀喎。我就喺拖到嚴重至要開刀 ...
咁最初要睇咩醫生?普通西醫或是婦科?很尷尬的

民房

d中醫話好多事都係關個尾骨錯位先會有痔瘡,做完痔瘡手術,但如果係你尾骨導致好多時都會返發,我覺得你最好去睇睇

大宅

睇專科醫生好啲,我睇普通西醫,佢轉介我去睇專科,咁不如直接睇專科。

大宅

回覆:Conper 的帖子

我都有聽聞過,咁請問睇邊一科嘅醫生?

伯爵府

引用:睇專科醫生好啲,我睇普通西醫,佢轉介我去

原帖由 CocoCoffee 於 13-05-15 發表
睇專科醫生好啲,我睇普通西醫,佢轉介我去睇專科,咁不如直接睇專科。

...
咁睇普通西醫,佢要先檢查嗎專科即係咩科女西醫冇咁尷尬吖

大宅

普通西醫都要檢查㗎!我都係睇女醫生無咁尷尬

伯爵府

引用:普通西醫都要檢查㗎!我都係睇女醫生無咁尷

原帖由 CocoCoffee 於 13-05-17 發表
普通西醫都要檢查㗎!我都係睇女醫生無咁尷尬
多謝你既資料,我依家造緊人,心大心細中

大宅

陀bb有機會令痔瘡更加嚴重

別墅

回覆:分享痔瘡手術,無想像中咁痛

我睇婦科時都曾經順便睇埋痔瘡,但醫生說若它不痛,即使是有小小肉粒凸出,也可不用理會,不用浪費萬幾二萬元手術費,so far 我每天大便順暢, 又不痛,咁我就無理了!

大宅

手術後傷口要幾耐先唔痛呀?傷口係咪好難料理?
手術後便便會否好痛?好似話手術後有D分泌物流出,要幾耐先唔流嫁?
一般要幾先生活正常可以返工?

CocoCoffee 發表於 13-5-9 23:59
前天於法國醫院,完成傳統開刀切除痔瘡手術。手術過程順利,手術後亦無想像中咁痛。醫生手勢好好及很細心, ...

Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

大宅

香港有種 叫 biolitec, 可以問下醫生資料

http://www.biolitec.com/

首頁

尾頁

跳至