家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

有幾多JM 有裝洗碗碟機呢?

C6 知我唔想再請工人, 提議裝洗碗碟機

有乜牌子好介紹?

333s  洗碗碟..  煲.鍋.平底鍋. 杯 怎洗?  發表於 13-5-13 09:55

子爵府

回覆:有幾多 JM 有裝洗碗碟機呢 ?

我用緊西門子

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

公爵府

畀面勳章

回覆:有幾多 JM 有裝洗碗碟機呢

我都想,c6話洗得唔乾淨

大宅

引用:我都想,c6話洗得唔乾淨

原帖由 YURICKY 於 13-05-11 發表
我都想,c6話洗得唔乾淨
我都係用緊西門子,洗得一定比手洗乾淨,架機用熱水洗架!

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+YURICKY+於+13-05-11+發表我

原帖由 Ah_JJ 於 13-05-11 發表
我都係用緊西門子,洗得一定比手洗乾淨,架機用熱水洗架!
佢話佢阿姨用過,啲窿窿la la洗唔乾淨我都想搬屋時裝返部

大宅

引用:我用緊西門子+ +

原帖由 yy13 於 13-05-11 發表
我用緊西門子
想問下幾錢呀?

男爵府

熱血勳章

model is?

子爵府

dave_chan09 發表於 13-5-12 04:01
想問下幾錢呀?

我呢部係中size $8XXX

**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

YURICKY 發表於 13-5-11 17:08
佢話佢阿姨用過,啲窿窿la la洗唔乾淨我都想搬屋時裝返部

好睇佢阿姨點用.... 如果d 碗碟放得唔好或者叠太密, 會有洗唔乾淨既情況.

我住外國, 用d 雜嘜洗碗碟機 (我見d spec 同埋部機既內籠同大牌子一樣, 價錢平好多, 咪姑且一試), 冇乜大問題, 洗得乾淨, 呢兩年有左佢簡直係救我一命. 我隔日開一次機, 只係間中有洗唔乾淨既情況.

子爵府

回覆 mky9842 的帖子

我用 Fisher & Paykel 。

象牙宮

mky9842 發表於 13-5-10 22:45
有幾多JM 有裝洗碗碟機呢?
C6 知我唔想再請工人, 提議裝洗碗碟機

住國外. 國內買較合適.

住香港/日本 除 (村屋) 1. 實質用處 似 不大. 2. 占地方. 如果有 集成 "星盆連洗碗碟機" 可考慮.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

我一直都唔知..洗碗碟機..個內部操作係點...即是..部機洗碗o既原理係點,...

所以我都唔敢批評究竟可以洗得有幾乾淨呢??

簡單一問, 用緊洗琥碟機既jm...舉例..蒸水蛋/蒸肉餅..既碟...係唔係都洗得好乾淨呢??

呢個係我一直存在既疑問..因為蒸水蛋同蒸肉餅..多數d碟都係痴住晒..人手洗都要d心機架嘛....

大宅

Siemens
4人用,9人用 Same price, but very expensive, around $20,000

Electrolux
4人用: 約$7500
9人用: 約$11000
10% off only

點揀好呢? Which brand, small or big size?

大宅

I visited 4-5 kitchen shop at Shatin Central Plaza, just too many information ti digest? Ant recommendations?

大宅

回覆 yy13 的帖子

How much is yr Siemens?
And how long have u been using it?
Its performance?

大宅

回覆 yy13 的帖子

May I know its width (medium size) ?

The agent told me 24" for 4 people and 36" for 9 people.
He did not mention medium size.

大宅

回覆 Miranda_Ho 的帖子

How much is yr machine and where to buy it?

子爵府

gogymiu 發表於 13-5-13 12:08
我一直都唔知..洗碗碟機..個內部操作係點...即是..部機洗碗o既原理係點,...

所以我都唔敢批評究竟可以洗得 ...

蒸水蛋/蒸肉餅就算人手洗都要浸一輪先易洗
所以洗碗碟機都係一樣

子爵府

dave_chan09 發表於 13-5-12 04:01
想問下幾錢呀?

$8990

子爵府

mky9842 發表於 13-5-14 21:09
回覆 yy13 的帖子

May I know its width (medium size) ?

因為我買時有3個size
1款係座檯 (我唔夠用)
另1款又太大
所以揀左呢個中間size
闊度係45cm

首頁

尾頁

跳至