爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

子爵府

個個都惡、自己有時都好忟架。叫人吞位唔可以禮貌d.鬼知你想掂。一黎就粗口。我是女人感覺好冒犯。喊左。

子爵府

回覆:judymama 的帖子

咁少事就喊?唔好勞氣,香港人係燥啲。

子爵府

引用:咁少事就喊?唔好勞氣,香港人係燥啲。

原帖由 cwaichan1 於 13-06-08 發表
咁少事就喊?唔好勞氣,香港人係燥啲。
刺激我情緒病發作純呻

公爵府

你理得佢咩,佢唔出聲你咪唔"吞"囉,講惡咪CALL POLICE,洗咩理佢咩人啫你洗咩勞氣,係我既話,我直情鎖理架車走去揾士多/7仔買枝嘢飲慢慢歎TIM

dadhk    發表於 13-6-11 12:57

大宅

同意你的睇法。香港士也個個都趕時間,加上近年多咗强國司機,情況好可能會越來越差。只好小心D。當自己係大陸揸車

大宅

其實"吞"係人情, 你冇必要"吞"比佢, 佢係唔係比反d油錢你先!

當然, 如果你塞住路口除外.

有一次有架貨車叫我"吞"前d比佢泊,(其實我前面同後面已經冇咩位剩), 我同佢講如果我再"吞"前比佢泊, 佢實會頂住我條尾, 到時你d大佬唔知去曬邊, 咁我點走呀?

大宅

回覆:judymama 的帖子

如果係吞俾"搵食車",就算吧。

子爵府

回覆:揸車令人好勞氣

吞冇所謂、但唔洗恶同粗口、好討厭。我自己都比人阻住左個路口入唔到鬼知佢後面咩事。我都想xyz.。好憎d人虾女人唔講粗口。

子爵府

仲有、我吞完又真係塞住前面、d司机落晒車。好彩我係入路囗。佢地吞到我入到先攪掂。

RayEE    發表於 13-6-8 22:46

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

judymama 發表於 13-6-8 11:15
個個都惡、自己有時都好忟架。叫人吞位唔可以禮貌d.鬼知你想掂。一黎就粗口。我是女人感覺好冒犯。喊 ...
唔禮貌嗰d就算點都係唔禮貌,唔洗介意,佢地未必有心,只係把口爛左,好好地一句說話都好似鬧緊人咁。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:個個都惡、自己有時都好忟架。叫人吞位唔可

原帖由 judymama 於 13-06-08 發表
個個都惡、自己有時都好忟架。叫人吞位唔可以禮貌d.鬼知你想掂。一黎就粗口。我是女人感覺好冒犯。喊 ...
我都試過!學你話齋你唔出聲鬼知你想點!
當時我都好嬲自己冇錯只係等囡放學,無lala比人爆粗叫我退後,因佢架泥車唔夠拗出地盤,我坐係架車,停左五分鐘到,係到睇iphone,我點知四周人唸咩喎,突然有個呀叔怒氣沖沖走埋嚟爆粗叫我倒後啲,我當時打個突,好谷氣比著廿年前我實爆粗回敬及唔會退比去,但今時今日既我學識放下寬恕呢啲壞人,因我唔想用壞人先會做既手法教訓佢,我想引導佢做回好人,或有天佢會預到壞人教訓佢,同埋跟本街外好多人睇到佢只係烚女人,後來有第二架泥車要入地盤,呢個司機就禮貌好多,叫太太唔該可唔唔以退後些,我當然樂意啦,我現在覺得樣樣睇開啲,寛恕少投訴人都快樂些,我老公揸車都好勞氣,我時常提醒他可必為外人而唔開心呢,由其有小朋友係車,要珍惜一家係車既互動時間,平日又要返工返學又補習....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

註:佢唔係粗魯咁簡單,真係小我
用手勢加大聲:退後啲啦!X你mother,我亦都唔係怕事既人,如有人真係傷害我屋企人,我可以條命都唔要!

子爵府

我都比人x mother.仲要仔係度。

子爵府

引用:Quote:原帖由+judymama+於+13-06-08+發表個

原帖由 穎穎媽咪 於 13-06-09 發表
我都試過!學你話齋你唔出聲鬼知你想點!
當時我都好嬲自己冇錯只係等囡放學,無lala比人爆粗叫我退後,因佢 ...
佢恶真係唔想理佢、而且又會塞住前面。又係有個有禮的泥頭車司機示意我先吞。

子爵府

引用:你向邊遇到啲咁既人? +

原帖由 mimi00chung 於 13-06-08 發表
你向邊遇到啲咁既人?
新界區

大宅

我相信應該唔係咁簡單。。。叫人吞車點會一開口就爆粗。。。你係咪阻住人地。。。係咪係上落客位停車等人丫??

大宅

我揸車都忟, 忟個啲下下唔打燈cut埋黎既職業司機, 我多數載住小朋友嘛, 唔可以成日突然煞車~~ 所以而家見到呢類車, 我都留意住佢地既動向.
BELIEVE!

子爵府

引用:我相信應該唔係咁簡單。。。叫人吞車點會一

原帖由 Kalok6 於 13-06-10 發表
我相信應該唔係咁簡單。。。叫人吞車點會一開口就爆粗。。。你係咪阻住人地。。。係咪係上落客位停車等人丫 ...
冇呀!!!

首頁

尾頁

跳至