母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩參加完bb爬行大賽後,去育嬰間換片餵奶,我都等左2-3個字,到我啦,埋身餵到一半奶出面一家人包括爸爸,奶奶甘,係甘話我耐要求入黎,我老公緊係五比,佢地係門罅到偷窺我話我,霸住間房係到整頭,個門冇得鎖係甘推入黎,話間房只可以換片,餵奶要去餵奶房,我中文水平又五好,我所知育嬰間應該係整有關bb所有嘢,又話佢地趕時間,個房五可以餵奶,要去第二度,我仲聽到叫我去“殘廁餵”,仲話要叫保安黎評下理,我聽到火都黎,同佢死過,我到依刻都覺得我冇錯,五通食人奶要坐係路邊整起衫餵,先五會比人話,呻完

fwsaefong  偷窺?報得警啦﹗  發表於 13-6-18 17:06

大宅

引用:岩岩參加完bb爬行大賽後,去育嬰間換片餵奶

原帖由 jlwslinh 於 13-06-16 發表

岩岩參加完bb爬行大賽後,去育嬰間換片餵奶,我都等左2-3個 ...
因為實在有太多人唔了解餵人奶係咩一回事,而家我好怕去d舊區,商場一定無餵奶房,如果有揸車都好d可以喺車餵,所以出親街都要諗定著咩衫方便,喺邊餵好d

大宅

回覆 catcatwoman 的帖子

好多人見到育嬰間個logo,係換片公仔,就而為只可換片不五餵奶,如果我餵奶樽,我一定五會係入面餵,費是阻住其他人用,但無奈埋身五通坐係出面餵咩事又驚有男人入黎!

珍珠宮

jlwslinh 發表於 13-6-16 15:14
岩岩參加完bb爬行大賽後,去育嬰間換片餵奶,我都等左2-3個字,到我啦,埋身餵到一半奶出面一家人包括爸爸 ...
D人為左唔想等,咩都講得出!

輸入搜索內容

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

好似暴徒...

想知當時係晌邊度﹖

男爵府

回覆:育嬰間餵人奶

香港人對母乳知識太貧乏。 政府快啲出廣告俾啲人知母乳係咩。 要多啲公民教育。 仲有如果換片, 叫佢bb車或一張椅都可以換。 我如果餵奶, 我唔介意share一起用。 但就非常介意啲人叫的去廁所餵。

男爵府

畀面勳章

Silently 發表於 13-6-17 16:26
香港人對母乳知識太貧乏。 政府快啲出廣告俾啲人知母乳係咩。 要多啲公民教育。 仲有如果換片, 叫佢bb車或 ...
我果次都試過係nursing room... 聽到出面阿b喊... 打開門, 叫埋個媽媽入來一齊餵... even只有一張sofa...

大宅

昨日我去商場仲離譜,我在育嬰室埋身,有人敲門,我同老公講如果係母乳媽媽又唔仲意佢就出去,等我同o個位媽媽share。點知老公開條門lai,係個男人

男人 : 咁耐o既 (態度無禮貌地)
c6 : 餵緊奶呀
男人 : 做咩係入面餵奶
c6 : 育嬰室梗係用來餵奶

個男人就走咗

之後我差不多餵完,聽到有個媽媽好溫柔地對佢老公講 : 餵人奶嘛,所以耐 d

大家都係爸爸媽媽,要忍讓同互助嘛

男爵府

引用:昨日我去商場仲離譜,我在育嬰室埋身,有人

原帖由 viffy 於 13-06-17 發表
昨日我去商場仲離譜,我在育嬰室埋身,有人敲門,我同老公講如果係母乳媽媽又唔仲意佢就出去,等我同o個位 ...
無錯, 就算奶粉或人奶都好, 應該大家遷就。 咁樣都係教育下一代的一種。

大宅

回覆 pppsze 的帖子

係銅鑼灣皇室堡,參加bb爬行大得,成個商場都係bb

大宅

叫你去殘廁餵咁衰!咁佢係換片更加應該去廁所換啦!

複式洋房

我係全人奶媽,
我試過有媽媽係育嬰室餵奶粉,
我亞B肚餓喊緊,裡面粉媽同我講俾佢餵埋先
個一刻我"下"咗聲………無奈地等,
最後亞B越喊越勁粉媽先讓返個位俾我………
我個人只係覺得奶粉可以係任何地方餵,人奶媽餵地方有限,可以體諒下我們?如果冇人用你們用唔緊要。
其實以上事件都好常發生,最勁係裡面餵粥我都見過………也是盲等完,開門見到係咁,真係好嬲
點解餵人奶要去到殘厠餵,咁食奶粉唔去殘厠食!!睇到真係好嬲

別墅

我噚日都有去爬行大賽,個商場育嬰室得一個,又無門鎖,門罅又大,張摺櫈平時要問佢攞先有,所以要c6守住個門口。

別墅

有啲文化都知食嘢唔會喺厠所食,尤其是育嬰室有櫈就梗係餵奶用啦.... To be fair, 我就算去州育嬰室餵都準備定餵奶巾,因為其他人都有需用唻換片,我只係用張櫈,大家可以將就下至於啲人喺房餵奶粉或者粥,可能BB好易分心所以要喺度餵,大家都係人哋父母,互相體諒下

Cutemom0808  AGREE  發表於 13-6-18 17:00

複式洋房

回覆:Silently 的帖子

係廁所餵,唔衞生,感覺又差!

男爵府

BK Milk勳章

其實你可以叫老公出去叫個女人入黎照換片o者..佢老公o係出面等,又唔使霸晒成間育嬰室既。

男爵府

好媽媽勳章

引用:岩岩參加完bb爬行大賽後,去育嬰間換片餵奶

原帖由 jlwslinh 於 13-06-16 發表

岩岩參加完bb爬行大賽後,去育嬰間換片餵奶,我都等左2-3個 ...
換片要係育嬰室,食奶要係殘廁?
d人冇腦架?唔通佢自己平時都係厠所開飯?

Cutemom0808    發表於 13-6-18 16:59
A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

複式洋房

我上星期都試過係mega box 9樓個餵奶室度餵奶,點知見到有個男人係入面,我好正常叩門喇,個男人話就得,我等左成15mins 先入到去,大佬個餵奶室冇門,係比人奶媽入去,佢一家人入左去,其他mama 咪唔洗餵lor,真係火都黎埋~~

珍珠宮

jlwslinh 發表於 13-6-16 15:14
岩岩參加完bb爬行大賽後,去育嬰間換片餵奶,我都等左2-3個字,到我啦,埋身餵到一半奶出面一家人包括爸爸 ...

點解佢地唔在殘廁換片

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

我等唔到餵奶室會喺育嬰室換片對開的長椅用餵奶巾埋身餵。

試過有次個男人睇到覺得唔好意思,衝左出去…得返佢老婆喺度。
都幾搞笑,其實我唔介意,用巾乜都睇唔到,只係想有個位坐低餵。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊