自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

如題

侯爵府

引用:如題

原帖由 JLbaby122 於 13-06-26 發表
如題
我唔愛你……28个月仔發皮4時講

子爵府

回覆:你們仔女對你講過最hurt嘅一句說話係......

我女未識講野

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

我唔中意媽咪。哼

2004107  我大女3歲時講過!  發表於 13-7-1 14:51

禁止訪問

侯爵府

佢話要揾返親生媽媽

wcpcelia  mouth:  發表於 13-6-26 16:23

大宅

我囡未識講嘢x 2!
不過我細個嗰陣話過我阿媽:你都唔錫我嘅!我叫爹吔娶過另一個錫我嘅!!係我老豆講返俾我知!我諗我阿媽嗰時唔知好嬲定好笑!

無lala~做o左龍媽媽~

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我唔中意媽咪

原帖由 mmman723 於 13-06-26 發表
我唔中意媽咪
我會話返佢!媽咪都唔鐘意你!

ToBy GiNNy VinCent

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我囡未識講嘢x+2!+不過我細個嗰陣話過我阿

原帖由 ggcandy 於 13-06-26 發表
我囡未識講嘢x 2!
不過我細個嗰陣話過我阿媽:你都唔錫我嘅!我叫爹吔娶過另一個錫我嘅!!:heheh ...

ToBy GiNNy VinCent

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

大仔成日都話唔鍾意我
有日仲講 : 我攞真刀殺死妳

男爵府

我唔鐘意你。你走呀!

大宅

我仔話:\"死開啦\"

水晶宮

hashtag影視迷勳章

回覆 Omerkion 的帖子

I cannot think of any....my kids only say things that I like to hear....they probably know the consequences if they dare to say something mean to me

伯爵府

我唔中意你,憎死你,哼

禁止訪問

引用:大仔成日都話唔鍾意我有日仲講+:+我攞真刀

男爵府

回覆:JLbaby122 的帖子

三歲囡,冇講過呢類野,最多都係, “我今晚唔同你訓,我同xx 訓“ , 最窩心既就好多,“你唔洗擔心“,“我會照顧你架!“

侯爵府

陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

你走阿,走阿

珍珠宮

引用:回覆+Omerkion+的帖子I+cannot+think+of+an

原帖由 Happymom2004 於 13-06-26 發表
回覆 Omerkion 的帖子

I cannot think of any....my kids only say things that I like to hear....they p ...
我都係,基本上阿仔(5歲半)未過講任何討厭我嘅說話!
試過有一次佢做錯事比我哦佢,佢講咗句:「得喇,唔好再講喇唔該。」,對我黎講已經好hurt,最後我當然開行馬力再哦多佢十嘢八嘢

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

引用:大仔成日都話唔鍾意我有日仲講+:+我攞真刀

原帖由 biancaho7 於 13-06-26 發表
大仔成日都話唔鍾意我
有日仲講 : 我攞真刀殺死妳
講得攞真刀即係平時有玩開假刀mouth:?

biancaho7  咁又無玩刀, 唔知點解咁強調真刀啫!  發表於 13-6-26 15:28
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

侯爵府

我仔女十幾歲,暫時未講過hurt 我嘅說話,不過阿仔十歲左右講過我錫妹妹多d,當時同佢解釋過,同後來佢自己觀察,都發覺媽咪數公平,所以之後都冇提啦。

首頁

尾頁

跳至