美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我買的是120,000 shorts
我本身是super 毛孩,做左3次 (1 time per week) at upper lip, underarm, 全手+手指, 全腳+腳指.
so far upper lip, underarm, 全手 明顯生慢左 &生少左.
But 手指,腳指 & 小腿仍有待觀察. (d毛仍然好粗, 不過對小腿好似多左好多"空白"地方)

我的用法係先bath+shave毛, 唔好塗cream.
開始用 1度快閃全body一次. 跟住用最強3度慢慢續個位續個位閃一次. 之後再向多毛重災區用最強3度閃多幾下 (同一位置at lease 相隔10秒先好再閃). 完成!
最後我會用條濕毛巾在冷氣room慢慢一下一下"full" 在每part幾秒.之後先塗body lotion. 大功告成!!

大宅

引用:我買的是120,000+shorts我本身是super+毛孩

原帖由 haverabbit 於 13-07-11 發表
我本身是super 毛孩,做左3次 (1 time per week) at upper lip, underarm, 全手+手 ...
做完一次要幾耐?我未買但都好有興趣,買下買下好多部機

男爵府

請問點用的, 我昨天剛收到貨試用, 但發覺有時不閃的, 有時閃幾下又停了不閃的. 請問可否詳細講下應該按那幾個制才對.

fung~~  我都想知即係咩制呀?可以影幅圖黎睇下嗎?
我都係閃左一下之後無閃  發表於 14-5-31 01:02
haverabbit  你要press on背面個button & 貼住skin做,如果唔係個燈頭sence 唔到就唔閃ka la.  發表於 13-7-11 23:54

子爵府

引用:我買的是120,000+shorts我本身是super+毛孩

我本身是super 毛孩,做左3次 (1 time per week) at upper lip, underarm, 全手+手 ...
下,你用咁多次架?!我淨係閃一次咋

haverabbit  hihi, 你收到拿

係呀,我諗住打多幾下,效果會好d掛...  發表於 13-7-11 23:55

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我星期一收貨,星期三第一次用部機...沖完涼用,我較low level,用個時係推貼d就閃一下,閃個時feel到熱熱地咁...但我唔係每個位都見到閃光,而且閃一下就算...我諗我用錯方法了...又唔敢咁快再做,而家等下個星期再試..到時應該會熟手d...希望d毛毛再不回頭

男爵府

BK Milk勳章

回覆:me my elos用後感, 一齊分享下

我一個星期做一次以家第二次手腳慢左出,但我係無再剃佢我係去到做完先shaver架,但想問下唇係咪用返同一個頭,只帶眼罩??

haverabbit  說明書好似話shave後先做機.
有個for facial 既頭,你做唇要用o個個頭&帶眼罩.  發表於 13-7-12 00:02
haverabbit  說明書好似話shave後先做機.
有個for facial 既頭,你做唇要用o個個頭&帶眼罩.  發表於 13-7-12 00:02

男爵府

可唔可以話我知你地where buy , 幾錢 ?
有無link我有興趣.

haverabbit  我在 official website 買: laserdepilationmachines, around hkd43xx.
好多JM在ebay買會平d.  發表於 13-7-12 00:10

大宅

回覆 moominjoey 的帖子

我大概用30mins - 45mins 做全身.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

haverabbit 發表於 13-7-11 01:29
樓主,請問你是官網買or EBay 買的?

男爵府

回覆 BRENDALAM 的帖子

背面有制的嗎, 是什麼制, 可否有相看下, thank

大宅

想問下各JM是不是買番來後就可以用香港D電製架,洗唔洗用變壓器呀.thank you!!!!

別墅

大宅

我買左105400果部
但自從換左個100000頭之後就成日自己熄機,如果用high就熄得密d,用middle就熄得無咁密,但都會自己熄機

haverabbit  um...聽你咁形容,我覺得部機好似有d問題wor.你快d email問下seller la.  發表於 13-8-14 18:22

大宅

引用:想問下各JM是不是買番來後就可以用香港D電

原帖由 ff411 於 13-08-13 發表
想問下各JM是不是買番來後就可以用香港D電製架,洗唔洗用變壓器呀.thank you!!!!
...
我買果時已經連埋,唔洗另外買

大宅

我租機用架, 做全手及"加拿大"位, 效果明顯又乾手淨腳, 我覺得幾抵~

大宅

引用:想問下各JM是不是買番來後就可以用香港D電

原帖由 ff411 於 13-08-13 發表
...
響hk ebay見到有得訂,佢個價$5402包
memyelos ipl+
quartz cartridge100000shot+
epilator+
shaver me myelos 包運費
大家覺得合理嗎?

haverabbit  depends 你覺得需唔需要佢d accessories.
我當時買剩機就around $4300 (黑色120000shots)  發表於 13-8-14 18:25

大宅

即係黑色嗰部?

大宅

回覆 dumbobabe 的帖子

yes ar

大宅

好耐都無報告用後感tim...

至今已做了6次 (中間有兩星期沒有做). so far d 毛真係少左80%左右.
我對手基本上唔shave都唔會覺d毛明顯lol. 但當然,買左部機就梗係想100%完美0毛毛. 我會keep住努力打.

對腳雖然都少左好多,但都係要keep住shave, 可以我對腳比較白,所以d毛會好明顯.
**但我唔覺d腳毛幼左lol...

我都想問其他JM做完佢7次treatment後,你地會隔幾耐再打??

大宅

panmung 發表於 13-8-14 01:31
我買左105400果部
但自從換左個100000頭之後就成日自己熄機,如果用high就熄得密d,用middle就熄得無咁密, ...
haverabbit但我6月買到而家啦

首頁

尾頁

跳至