自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

好玩嗎?想同兩個小朋友暑假去玩,8月會唔會太熱太多人?有咩注意?一日玩唔玩得晒?晚上睇埋馬戲再返HK會唔會太趕?交通方面點去?HK有直通車?

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:好玩嗎?想同兩個小朋友暑假去玩,8月會唔會

原帖由 cindy83215 於 13-07-24 發表
好玩嗎?想同兩個小朋友暑假去玩,8月會唔會太熱太多人?有咩注意?一日玩唔玩得晒?晚上睇埋馬戲再返HK會唔會太 ...
一日會有啲趕喎,住返晚你同小朋友都舒服d
8月去係非常hot,記得拎防蚊用品

侯爵府

回覆:請教去過長隆動物園既朋友

一日非常趕,動物園真係要玩你一日,最少要去兩日一夜,我去過兩次2日1夜,都係覺得啱啱好。

民房

回覆:cindy83215 的帖子

一曰會好趕,動物園很大,夏天去勁熱,成個動物園都無瓦遮頭,除左餐廳。因為地方大,又唔覺好多人或好逼,很多旅行社都有套票,包來回直通巴士、酒店十入場卷。

子爵府

兩日一夜最好,日頭動物園晚上馬戲團再返酒店休息一晚
因為車程較耐,咁樣行程舒服好多。

子爵府

個馬戲團好值得睇

大宅

一日好趕,走馬看花。而且睇完馬戲都夜啦,小朋友會好攰架。最少兩日一夜啦,朝早酒店食早餐有白虎睇。

大宅

最少兩日一夜啦.

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 cindy83215 的帖子

我前年暑假去左…足足38度!差D中暑

禁止訪問

引用:一日好趕,走馬看花。而且睇完馬戲都夜啦,

大宅

引用:Quote:原帖由+ivysiuling+於+13-07-24+發表

原帖由 小妹媽媽 於 13-07-24 發表
十一月阿女生日應承左帶佢去其實自己都勁期待!好想睇動物園同馬戲團!

...
係幾好,酒店好靚,算乾淨。wifi 接收好好,房間都有 wifi 架

我 check-in 見到 d 女職員派動物貼紙比小朋友架。建議早少少 dinner,馬戲無劃位架,先到先得,早 d 去坐前 d 中間 d 就最正

大宅

回覆:cindy83215 的帖子

2日1夜剛剛好

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:好玩嗎?想同兩個小朋友暑假去玩,8月會唔會

原帖由 cindy83215 於 13-07-24 發表
好玩嗎?想同兩個小朋友暑假去玩,8月會唔會太熱太多人?有咩注意?一日玩唔玩得晒?晚上睇埋馬戲再返HK會唔會太 ...
睇完馬戲2130喇。。。再返香港會好夜wor

執仔之手 與仔偕老

侯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+cindy83215+的帖子我前年暑假去左…足

原帖由 Minor 於 13-07-24 發表
回覆 cindy83215 的帖子

我前年暑假去左…足足38度!差D中暑
係呀!個動物園,真係貼錢買難受,又熱又迫又臭、、、
我地揸車入去,行左一個圈,車窗都吾敢開(外面又熱又臭)……前後去左一個鐘,車都冇落就走人………甘就使接近成仟人仔(買票)

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:2日1夜剛剛好

原帖由 龍龍 於 13-07-24 發表
2日1夜剛剛好
我地上次住3日2夜先覺得啱啱好。。上年2日1夜都唔夠喉咁

執仔之手 與仔偕老

珍珠宮

好媽媽勳章

我今個星期六都去玩兩日一夜
不過我係去水上樂園
我有兩隻大小魔怪""

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:小露比* 的帖子

我上星期日去,馬戲百看不厭,好多人,要坐近D,真係要早一個鐘入塲。第二曰去動物園,自己楂車入,因下過雨,又陰天,無嘜"香“味。小朋友睇得好開心果。

錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

珍珠宮

好媽媽勳章

JENNYSKY 發表於 13-7-24 19:30
我上星期日去,馬戲百看不厭,好多人,要坐近D,真係要早一個鐘入塲。第二曰去動物園,自己楂車入,因下過 ...
我唔帶小朋友呀 , 二人世界去水上樂園 希望唔好落雨啦
我有兩隻大小魔怪""

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ac321 發表於 13-7-24 19:01
係呀!個動物園,真係貼錢買難受,又熱又迫又臭、、、
我地揸車入去,行左一個圈,車窗都吾敢開(外面又 ...
我地都係揸車入去(大陸親戚揸)…所以完全明白你既感受,果度根本熱到唔敢落車,打開窗影相真係勁臭...
D動物都熱到唔想郁…唔係呢響樹底草叢就直頭好係死左咁訓響度..
我同樣一個鐘唔洗飛走左千幾蚊人仔!好搵笨…

珍珠宮

小露比* 發表於 13-7-24 19:04
我今個星期六都去玩兩日一夜
不過我係去水上樂園
水上樂園玩設施要等成個鐘架

首頁

尾頁

跳至