親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

剛過去的星期六日一去完澳門,各方面都唔錯,但真係好多b6

我哋10個人去,第一晚住Banyan Tree,第二晚住Sheraton家庭房,正到冇朋友

人造浪沙灘唔多人,小朋友玩得好開心

我哋去咗食葡菜,六綿食翅,自助山buffet,黄枝記食蝦子麵/雲吞麵/蟹粥,葡撻,晃記雞仔餅,木糠布甸……

遺憾是去唔到“最香“買杏仁餅,有老人家行唔得遠

男爵府

畀面勳章

回覆:澳門遊

如果三大一小住一間banyan tree..是否ok呢?

大宅

食翅? 唔環保:;pppp:

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:如果三大一小住一間banyan+tree..是否ok呢

原帖由 chaiwawa 於 13-07-31 發表
如果三大一小住一間banyan tree..是否ok呢?
夠住,你book房時可要求1張或2張床,另外房裡面有張sofa bed,差不多有4呎闊,2個大人迫迫地都夠瞓

水晶宮

引用:食翅?+唔環保

原帖由 liliana 於 13-07-31 發表
食翅? 唔環保
生活裡面有大部份都唔環保,木製傢俱,冷氣,紙張,製造垃圾…… 返番森林住做泰山就夠晒環保

前世今生    發表於 14-4-5 19:37

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 13-7-31 12:39

我哋10個人去,第一晚住Banyan Tree,第二晚住S ...

請問邊個沙灘? BANYAN TREE 定 SHERATON?

SHERATION沙灘細嗎? 間房大吾大?

水晶宮

引用:Quote:Koala_Chu+發表於+13-7-31+12:39+剛

原帖由 melonfans 於 13-07-31 發表
請問邊個沙灘? BANYAN TREE 定 SHERATON?

SHERATION沙灘細嗎? 間房大吾大?
個人造浪沙灘即是Galaxy嗰個。

Sheraton係家庭房,其實是兩間房,中間有道門打通,一邊正常房間,另一邊是兒童房間

dailings  我想問你話一面係正常房,咁即係成間家庭房最少應該都訓到5人架可?上下格床係小童size?定係大人都夠位訓?  發表於 14-5-2 00:07
melonfans  thx  發表於 13-7-31 21:37

大宅

引用:剛過去的星期六日一去完澳門,各方面都唔錯

原帖由 Koala_Chu 於 13-07-31 發表

我哋10個人去,第一晚住Banyan Tree,第二晚住S ...
請問sheraton family room有幾大,如我四大兩小去夠住嗎?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+13-07-31+發表

原帖由 Bearkate 於 13-07-31 發表
請問sheraton family room有幾大,如我四大兩小去夠住嗎?
4大2小,睇吓你點安排瞓啦!

正常房有1張king size床,兒童房上格是單人床,約2呎半,可夠1個小童瞓,但圍欄好矮,好似唔安全。兒童床下格是雙人床,約4呎,夠我2個囡瞓。

另外,兒童房有張梳化,唔怕辛苦都可以瞓

男爵府

畀面勳章

回覆:澳門遊

如果三大一小入住,酒店會否有人check? 另一間房可以比幾多人去沙灘?

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:剛過去的星期六日一去完澳門,各方面都唔錯

原帖由 Koala_Chu 於 13-07-31 發表

你就好啦!我琴日準備book笨人樹8月尾星期六,full晒呀!宜家只可以book大倉咋!

水晶宮

引用:如果三大一小入住,酒店會否有人check?+另

原帖由 chaiwawa 於 13-08-01 發表
如果三大一小入住,酒店會否有人check? 另一間房可以比幾多人去沙灘?

你哋check in時叫其中一人行開,我哋都有屈蛇

我諗沙灘冇規定人數呱, 不過有人會問房間number

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+13-07-31+發表

原帖由 nico_tam 於 13-08-01 發表
你就好啦!我琴日準備book笨人樹8月尾星期六,full晒呀!宜家只可以book大倉咋!: ...
有冇試過經其它網站/agent book房呀?

大倉我都住過,ok喎

大宅

請問六綿食翅, 黃枝記兩間貴唔貴? 好唔好食呢?
我下星期四都會去澳門, 諗緊食咩好...

Thanks!!

大宅

引用:Quote:原帖由+nico_tam+於+13-08-01+發表你

原帖由 Koala_Chu 於 13-08-01 發表
有冇試過經其它網站/agent book房呀?

大倉我都住過,ok喎
發散晒人問過好多都話full~
另外想問,buffet有邊間推介!

水晶宮

引用:請問六綿食翅,+黃枝記兩間貴唔貴?+好唔好食

原帖由 petrinaw 於 13-08-01 發表
請問六綿食翅, 黃枝記兩間貴唔貴? 好唔好食呢?
我下星期四都會去澳門, 諗緊食咩好...
Sorry,我打錯字,應該係“六棉“,喺氹仔,都貴㗎,想經濟d,可以食譚家魚翅,你search吓,呢版有人講過,我都食過,好抵

黄枝記不算太貴。其實澳門大把好嘢食,去到邊,食到邊

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+13-08-01+發表

原帖由 nico_tam 於 13-08-01 發表
發散晒人問過好多都話full~
另外想問,buffet有邊間推介!

...
我淨係食過自助山,好多人囉,又坐得遠,行咗兩轉唔想行

旅遊塔食過lunch buffet,冇咩食,但view靚

大宅

引用:Quote:原帖由+nico_tam+於+13-08-01+發表發

原帖由 Koala_Chu 於 13-08-01 發表
我淨係食過自助山,好多人囉,又坐得遠,行咗兩轉唔想行

旅遊塔食過lunch buffet,冇咩食,但view靚
自助山幾錢一位?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

想問吓澳門喜來登酒店同澳門金沙城中心假日酒店邊間較為好些? 唔該哂!

TIN_C_C  喜來登  發表於 13-8-1 22:45

別墅

2大2小買左Sheraton的Package~~~~8月中出~
請問有冇人住過呢間酒店 ??
最早可以幾點check in及check out??
附近有咩好食???
2日1夜小朋友同行有冇行程可介紹 ???

thanks!!!!!!

首頁

尾頁

跳至