夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

試過借錢俾人唔還?

幾年前有朋友同老公借錢結婚,話擺完酒收返d人情就會還返,但一路都冇還, 而家我諗要佢還都難過登天,點辦......一諗起就心痛,如果呢條友係係好好先生都話冇所謂啫,但呢條友抛妻棄子........

伯爵府

魅力王子

Re: 試過借錢俾人唔還?

呢條友too bad la!

子爵府

借錢俾人,一係唔借,一係就預咗唔還!因為叫人還$$,仲慘過問佢借

大宅

借錢的時候就好地地,而家叫佢還錢,連電話都唔肯聽........
死人頭...死賤人......駡死佢(冇意思,借個位發洩下)

大宅

shah 寫道:
呢條友too bad la!

個仔好慘,幾個月的時候,佢就出面有第二個女人,而家佢的前妻連個仔都唔俾佢見,(我諗係佢自己唔想見下個仔,想見點會冇辦法).......

伯爵府

好媽媽勳章

係咁架啦, 我都出過幾次事啦, 所以發誓唔再借錢比人囉
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

伯爵府

魅力王子

he aready have son 出面有第二個女人?!pk man!really

民房

:-( :-( :-( 我都有一個中學同學,當時佢話自己點慘..點慘...,我同老公唸住幫佢呢.點知借左$20,000,格左1年都無提過,终於我忍唔住,要追數.真係慘過問人借. 到宜家成3年,佢重欠我$10,000,重失蹤左潻,最慘係,佢係我既舊同學,我老公成日" ,攪到我好煩,我有唸過如果我中左六合彩,幫佢還左.我就唔駛成日聽人

大宅

唔知佢第二個女人係幾時的,總之個仔幾個月的時候,佢就同佢前妻同埋個仔分開左

shah 寫道:
he aready have son 出面有第二個女人?!pk man!really

大宅

培媽 寫道:
:-( :-( :-( 我都有一個中學同學,當時佢話自己點慘..點慘...,我同老公唸住幫佢呢.點知借左$20,000,格左1年都無提過,终於我忍唔住,要追數.真係慘過問人借. 到宜家成3年,佢重欠我$10,000,重失蹤左潻,最慘係,佢係我既舊同學,我老公成日" ,攪到我好煩,我有唸過如果我中左六合彩,幫佢還左.我就唔駛成日聽人

係咁的,個d錢係我老公借出去的,所以我都成日話佢.

民房

唔係呀,啲錢係我老公家. :lol:

大宅

培媽 寫道:

me too, 不過d錢係我自己, 所以老公冇乜點哦, 但自己覺得好唔抵, 好想打條友一身, 不過失咗踪

別墅

lo8189 寫道:
借錢俾人,一係唔借,一係就預咗唔還!因為叫人還$$,仲慘過問佢借

agree......一係唔借,一係就預咗唔會還

別墅

試過一二次, 學精咗,以後冇,因為要供樓,要買milk及尿片.

男爵府

我都試過借錢比人而嗰個人唔還. 真係叫人還錢仲慘過
自己問人借. 所以以後所有人賒借免問.

男爵府

大廚勳章

我老公有個朋友(識左十幾年)借$時話我地結婚前會還$,而家結左婚就2年,都唔還,出來飲飲食食就有 $,叫佢還$就拖字決,我老公又淋,唔想迫佢,激死我

大宅

我試過借錢比人,最後追左成兩年先肯還,仲要係我開聲係咁追時識還,唔出聲我相信佢一定拖落去,當冇件事。
我唔會再借錢比人,借著比個d唔會主動還錢既人真係........怕怕了

伯爵府

好媽媽勳章

我老公個細佬都係, 今年年頭借左3萬黎做禮金, 本身話奶奶份定期到期就還番俾我老公先, 點知奶奶俾左佢細佬還俾我老公, 佢細佬竟然"吞"埋個3萬, 話結婚的錢洗大左, 所以要借埋, 4月結婚都依家, 一個仙都未還過, 加埋我老公之前借左2萬俾佢, 總數係5萬大元!!!

仲要佢結婚係酒店擺酒, 的姊妹著埋同一set衫裙, 著豪過我同我老公結婚...

我老公追過佢幾次, 大佬, 我屋企都兩件, 都要有的錢做儲備呀, 依家佢老婆仲大埋肚, 你話呀, 過唔過份呀.

珍珠宮

試得多啦!

子爵府

我老公之前同我二佰一齊租樓住3年, 點知到最後果一年, 我二佰一路都唔很比錢我老公, 跟住我地結婚買樓, 我99仲要迫我比間房佢住, 佢就自己叫我二佰黎住 :我地say no,同佢講佢欠我地5萬都未還, 佢就第一時間話佢唔還嫁啦, 唔好追佢還, 我叫佢係到住, 每個月比返d租錢你啦 , 佢都傻傻地嫁

首頁

尾頁

跳至