論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

正賤人、鬼唔望拉佢坐監俾人輪姦...

菲傭割男嬰陰部表證成立

(明報) 11月 30日 星期四 07:40PM
一名菲傭,被控割傷五個月大男嬰陰莖底部,令男嬰要入院縫了十針,裁判官指案件的表面證供成立,明日續審。

該名34歲的菲傭在庭上辯稱,該個圍繞男嬰陰莖底部一個圈的傷口早已存在,她以為女主人知曉事件所以一直沒有告知僱主。

案發在今年六月,女僱主上班時接到五歲的大兒來電,但電話遭菲傭搶去,菲傭指其五個月大的小兒子流血,女僱主急急返家,發現小兒子受傷,所流的血已染污了三塊尿片,於是急急將小兒子送院,醫生指男嬰的傷勢極其嚴重,要即時做手術,傷口要縫十針,醫生指男嬰目前傷口癒合情況良好,但亦指出,若傷口癒合得不好,有機會影響男嬰的陰莖功能。

女僱主在庭上稱,兩夫婦與菲傭的關係一向不好,時有爭拗。

裁判官認為案件的表證成立,明日續審。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 正賤人、鬼唔望拉佢坐監俾人輪姦...

呢d咁既打壞,唔C都無用.[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_014.gif[/img]

咁夠薑就同個僱主打過嘛,搞個bb仲乜啫. :-(

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

香港政府一向"仁慈", 呢單野最多坐5年...
個BB仔咁就一世了!

大宅

Yes...... 正賤人!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我好唔明點解一路同個工人關係唔好都唔一早炒左佢, 仲要比個BB佢湊? 仲比佢有機會報復係自己個仔身上!?

唔通真係為左慳幾千元, 就要忍呢D工人?

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

!@#$%^&*()
正一PK...BB都攪 :-(

大宅

xyz#!&*@. 正賤人BB都攪. 坐監都便宜咗佢, 浪費我鄶d立稅人錢.

大宅

:-(

禁止訪問

好媽媽勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

個賤人真係好陰毒呀!

民房

有冇搞錯! 都冇人性!

水晶宮

正pk[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_341.gif[/img]

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

公爵府

好媽媽勳章

agree! 我老公都話萬一第日個工人有咩唔妥, 拿拿聲比錢送佢走, 至多帶埋個仔返工架0者! 雖然幾千蚊比衰人係唔抵, 但冇理由搵個b去搏!

fsforth 寫道:
我好唔明點解一路同個工人關係唔好都唔一早炒左佢, 仲要比個BB佢湊? 仲比佢有機會報復係自己個仔身上!?

唔通真係為左慳幾千元, 就要忍呢D工人?

別墅

同意,寧願花幾千蚊,不過有d工人真係好陰毒,而大部份都偷懶就唔駛講.
我星期日都炒工人,頂佢唔順,冇辦法.

複式洋房

個條仆街,有無攪錯,點可以落到手架,bb無辜架!!!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

C BUN
HIMMAMA3  男爵府

珍珠宮

好賤格!!!
真係好賤格!!!

複式洋房

Don't worry ! This case will apply to her son/daughter (if she has) for sure

禁止訪問

洋房

要佢生不如死, 運去非洲做勞工, 無得食, 無得著, 染埋aid ,

首頁

尾頁

跳至