自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

大廚勳章

我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她拎野上黎比我地食又話方便她幫我地汁下屋,我好唔願意但她又同c6到好講似有鎖匙幫到我地好多,因為她有鎖匙既話她入屋前一定唔會㩒鐘,同埋到時我就要當間屋係她有份咁,隨時有人上黎,我想中合一下大家去比c6睇,你地建議比鎖匙嘛?同埋有無人有經驗?係好係壞?

Jolin_Yuen  我!!  發表於 13-8-22 14:03

男爵府

回覆:有無人99有自己屋企鎖匙都關係好好?

絕對不可能!

伯爵府

一定唔俾啦.
最緊要 C6 識做.

佢有左鎖匙, 間屋真係變到好似唔係自己既咁. 點知幾時無啦啦有人開門入來, 好無安全感.

大宅

一定唔會俾!

我嘅生活只有兩樣野:返工、湊仔

大宅

回覆:IceCream12 的帖子

我99有我地屋企鎖匙,佢未試過唔通知就上黎,反而係我地有次冇帶鎖匙,要問佢拎。好彩放左條喺佢度,否則要爆鎖。

公爵府

BK Milk勳章

99有我地屋企鎖匙,但佢唔會隨便上黎,條鎖匙都係for急事用,同埋佢成日都唔見左條匙,已經配過3條比佢mouth:

寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

子爵府

一定唔俾得,無論用咩藉口甚至講到白曬都要話俾佢知\"你係唔可以擁有呢間屋嘅鎖匙權利\"

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

可免則免

不過我亞媽都有我 KEY, 但佢無無端端自己扛上來
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

侯爵府

俾左無番轉頭

男爵府

玩具勳章 畀面勳章

唔好,否則又要去婆媳版啦,同你c6講唔想煩千萬不要比,而家煩一次好過天天煩

男爵府

比左你實後悔

男爵府

其實我個人覺得真係好睇你奶奶係一個咩人...同埋同你不嬲關係係點,你自己本身打理間屋打理得整唔整齊同埋最重要既係你奶奶怕唔怕你老公...

先講我自己先...我果個係一個好識做既好奶奶...以前我住係佢隔離個座...佢有我地屋企鎖時....佢唔會攪我地屋企D野...只會拎湯同補品生果個D過黎....放低就走...其實我奶奶就冇影響我D咩既...之但係我係一個唔係好倏屋企野既人...所以成日驚奶奶個心會覺得我做得唔好....有D無型壓力...不過我奶奶從來冇話過我屋企半句....

之後我同老公搬遠左佢都冇問我地拎鎖時LU...可能佢都冇我地甘得閒拎野比我地呀..

點解我要話最緊要你奶奶怕唔怕你老公呢..就係有D咩你老公出聲就可以拎番鎖時...因為依家你奶奶開到口唔比佢佢老人家又可能唔開心...比左佢有D咩你老公都可以拎番嗎....

不過唔洗甘擔心住既..可以你奶奶都好識做呢....

珍珠宮

唔會比,同c6有共識,我地都著重私隱,99或我娘家都冇key,但我有收埋一set key係娘家,以備不時之需,
始終一家一主,比左key冇事就好地地,但都有機會發生婆媳問題,到時煩既都係你c6,叫佢自己諗清楚,執屋呢d你地自己識做,就算冇時間都可以請鐘點,總之咁大個人識照顧自己,唔會餓親,唔洗勞煩佢老人家。

侯爵府

同你c6講,你成家立室啦,你好意思咁辛苦99力咁重嘅食物黎你居企?食物喎,起碼都幾斤野,你去超市抱包米行幾轉吖! 仲要99做阿四幫你汁屋?你唔介意比人笑你群腳嗎?99掛住你,你就多啲約佢去午餐啦,等99順便去下街。 成日約晚餐,要99等足成日,你又放工累嘛。

侯爵府

唔比唔使煩

子爵府

引用:我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她

原帖由 IceCream12 於 13-08-22 發表
我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她拎野上黎比我地食又話方便她幫我地汁下屋,我好唔願意但她又同c6 ...
我就係咁!99成日無拉拉上來!
坐係度,睇電視吹下水!
我就一樣咁忙!
99真係會當左間屋係佢!
耳環底底都睇一大歺!
無私忍!
我阿媽都5會咁

侯爵府

99有我屋企key, 但從來唔會自己上來, 只作後備用途.

ahkc  Same here.  發表於 13-8-22 22:59

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:絕對不可能! +

原帖由 phoebe_pui 於 13-08-22 發表
絕對不可能!
我睇到標題第一個諗法都:無可能!

大宅

一定唔俾啦.
最緊要 C6 識做 x2 ~~

子爵府

回覆:Super-Man 的帖子

最後,無奈換鎖!5會再俾key99

首頁
12345...8

尾頁

跳至