跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你哋幫阿B改咗名未?

各位,你哋幫阿B改咗名未?

我阿B係女仔,叫「美香」,Mika :mrgreen:

禁止訪問

Re: 你哋幫阿B改咗名未?

複式洋房

呂太 寫道:
仲未confirm, 比d意見!!!

"呂諾", 好唔好呀?

呂太, "呂諾"好似同以前一華探長嗰音一樣,好威、好勁 wor
該用戶已被刪除

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

中文名就選定左2個其中一個:
1. 林衍章 2.林子儉

英文名又選定左2個其中一個:
1. Andrew 2. Wesley

我老公成日都心大心細, 唔知仔仔叫咩野中文名好, 反而我就心大心細唔知改咩野英文名好。不過中文名都係我父母諗, 有左2個月時已經開始諗, 因我媽媽以前做教師的, 佢查埋子典, 睇埋筆畫, 佢地諗左成十個名俾我同老公選既, 最後選剩以上2個。

大宅

我老公兩三個月前諗左一個名,"黃日希".每日都有新希望咁解.因為系B女,佢話簡單D好,但系我覺得呢個名真系太簡單啦...你地覺得點呀?

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我地早幾個月前已經改左:
中文名 : 吳宇騫
老公話希望仔仔第時可以做d同科學方面既野...所以用個"宇"..而我就中意個"騫"....因為可以親返個"宇"一樣有頂帽.....仲要係同我個名一樣又係有兩頂帽..."家寧"
英文名: Eugene
覺得呢個名好有氣質......wkakakakakaka
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

家家公主

你個名改得幾好哦~

我阿B女叫KATIE, 中文名仍未敲定~~

男爵府

有喇, 有喇..
小肥bear 叫 Gabriel James Lau... 至於中文名要 Gabriel 出世之後俾黃金台改名咯!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 你?幫阿B改?名未?

msangelhk>未來親家,我個仔叫Takumi,漢字係「馬渡 巧」!

msangelhk 寫道:
各位,你?幫阿B改?名未?

我阿B係女仔,叫「美香」,Mika :mrgreen:

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

翡翠宮

hialice 寫道:
家家公主

你個名改得幾好哦~

我阿B女叫KATIE, 中文名仍未敲定~~

多謝哂.....等我話比老公知..等佢happy下.....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

洋房

我要生仔仔~叫潘傲軒

因我同老公都鐘意軒字~
傲字因老公鐘意~~

其實我想叫皓軒架~不過我老公堅持用傲字~~

英文名未改~唔知叫咩野好~

複式洋房

我奶奶話比人改 ,我怕好娘呀,通常

複式洋房

Re: 你

我老公生第一個時已經諗定如果男仔叫逸橋, 女仔叫逸桐, 上一次係囡, 今次係囝。但英文名就未.....

大宅

家家公主:

嘩!!! 勁呀!!! 居然看到有媽媽同我諗埋同一個名!!! 我又係鐘意"騫"字, 又係諗住用個"宇"字呀, 原因又係因為都可以有頂帽襯返!!! ...... 但..... 老公唔鐘意"宇".... SO.... 現在唯有改為叫 "子騫"

不過... 見到你個留言我都好驚訝, 咁Q既! :tongue:

大宅

anita_yps 寫道:
。。。有左2個月時已經開始諗, 因我媽媽以前做教師的, 佢查埋子典, 睇埋筆畫, 佢地諗左成十個名俾我同老公選既, 最後選剩以上2個。。。

anita_yps,

係? 因為我老公都係姓林架, 雖然我而家先12weeks,
但可唔可以list 晒你媽咪改果d名比我參考一下呀?
thanks! 唔該晒

大宅

畀面勳章

我老公姓范架~~易襯好聽個d字比佢用左~
諗個名都諗到頭爆~

最初想改~~學謙既~後比個fd話我玩野~
因為~~飯"渴' 飯"渴'甘~~

想改...皓謙~~隻佬又唔中意~

不過...而家改左叫卓賢/卓姸
我就覺得好似簡單左d甘~

大宅

我冇諗過要改咩名...兩邊屋企人都冇話要爭改名喎
我打算出出面搵人改就算喇....
因為自己改既話諗十年都未必諗到..
英文名就自己改啦~~
不過都未諗過...

翡翠宮

哈哈..我地真係掉返轉...其實最初我老公係想用個"子"字架....但係我唔中意...佢先會想用個"宇".....妳老公唔係又姓"吳"呀

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都未諗到呀.....好怕改錯呀....有D 名唔識大GA......

不過到時就有 IDEA......有40 日.....哈哈...

首頁

尾頁

跳至