親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

有 JM 住過Hotel Vista Grande Osaka 嗎? 官網說由難波地鐵站行3 分鐘可到酒店, 但看圖, 它位置在道頓堀以北, 應該近激安附近, 真的可以行3 分鐘就到? 行地底 OR 地面? 那裡交通應該很繁忙, 如果行地面拖住個篋都幾辛苦~

另外, 有免費 WIFI/有線上網 嗎?

謝謝提點~

伯爵府

你上網查下 APA hotel namba 嗰位置,我上次去拖行李大概 15 分鐘由南海電鐵到酒店,你 E 間 3 分仲遠過 APA, CROSS, 3 分鐘一定唔得

公爵府

回覆:大阪 - Hotel Vista Grande Osaka

如果喺道頓崛北面,3 min 無乜可能。不過,難波地下街四同八達,拖住喼都唔算辛苦。我剛住完namba oriental, 都ok. 酒店有教點由車站去,仲有埋相,好方便

大宅

畀面勳章

heilok 發表於 13-9-1 18:53
如果喺道頓崛北面,3 min 無乜可能。不過,難波地下街四同八達,拖住喼都唔算辛苦。我剛住完namba oriental ...

我都 CHECK 左 NAMBA ORIENTAL, 看圖真係幾近, LEE 間幾分鐘都有可能 (急步), 仲有 FREE LAN WIRE 上網, 都可以考慮. 我知道地鐵四通八達, 拖篋問題不大, 但我個篋幾難推, 希望近少少地鐵, 所以宜家諗緊邊間好 D~

公爵府

回覆:大阪 - Hotel Vista Grande Osaka

如果拖喼唔方便,都係揀d 近d 好。又或者考慮心齋橋,搭南海再轉地鐵。

大宅

畀面勳章

JohnKeats 發表於 13-9-1 13:43
你上網查下 APA hotel namba 嗰位置,我上次去拖行李大概 15 分鐘由南海電鐵到酒店,你 E 間 3 分仲遠過 AP ...

是啦, 網頁真不可信, apa 應該同 cross 差不多, 我上次去 cross 也行了很久, 所以3 分鐘應該不可能, 是13分鐘吧...哈哈~

大宅

畀面勳章

heilok 發表於 13-9-1 20:24
如果拖喼唔方便,都係揀d 近d 好。又或者考慮心齋橋,搭南海再轉地鐵。

...

jm 話 swissotel nankai osaka 好住, 而且在難波站, 好方便, 價錢貴左少少, 所以想睇吓有無 d 0係附近又平少少既. 住心齋橋就近買野食野, 住難波就近搭車, 仲考慮緊~

公爵府

我上星期才回來。我覺得oriental幾好,係難波站同日本橋站中間,轉灣已經係地下街,一條直路。去近鐵站又近。去道頓崛食嘢又方便,行去黑門市場都近。我一家四口每人一個喼來回機場都唔難。send e-mail 問嘢,好快覆。南海站上蓋係好,但太貴,我唔捨得。

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:有+JM+住過Hotel+Vista+Grande+Osaka+嗎?+

原帖由 TIN_C_C 於 13-09-01 發表
有 JM 住過Hotel Vista Grande Osaka 嗎? 官網說由難波地鐵站行3 分鐘可到酒店, 但看圖, 它位置在道頓堀以 ...
我建議你行地面好,有白色個本旅遊書個地圖好清楚,行地下街我地試過會迷路

TIN_C_C  我就係至驚迷路, 拖住個篋四圍搵都幾徬徨  發表於 13-9-2 00:55

大宅

畀面勳章

heilok 發表於 13-9-1 22:00
我上星期才回來。我覺得oriental幾好,係難波站同日本橋站中間,轉灣已經係地下街,一條直路。去近鐵站又近 ...

同意, SWISSOTEL 真係貴左 D, 所以我都決定 BOOK ORIENTAL 了, 除非無房至再諗其他. 不過有 JM 話 D 房有點舊, 你覺得呢? 其實裝修老土少少我唔介意, 至緊要乾淨, 上次去京都住了2 晚某酒店, 唔記得個名, 痕痕地, 唔知係咪有蚤~

禁止訪問

禁止訪問

大宅

暑假住過由南海鐵路灘波行要10分鐘,行去日本橋站就3~5分鐘,非常方便,不過晚上較雜,好多紅色事業。

TIN_C_C    發表於 13-9-2 09:08

公爵府

地面上酒店lobby 架電梯有d 烟味。但去到lobby 又唔覺。房內清潔我覺得ok. 住咗5 晚都無問題。

TIN_C_C  thank you~  發表於 13-9-2 13:42

子爵府

請問大家有冇住過呢間呢?Hotel Villa Fontaine Shinsaibashi

伯爵府

牛年勳章

Best Western 心齋橋ok 嗎?
Cross hotel 好似好方便,可否comment 下?
Thanks

TIN_C_C  CROSS HOTEL 後門就係心齋橋筋, 行去難波站幾分至十分鐘啦, 可能我唔識行..HEHE  發表於 13-9-24 00:04

大宅

引用:我上星期才回來。我覺得oriental幾好,係難

原帖由 heilok 於 13-09-01 發表
我上星期才回來。我覺得oriental幾好,係難波站同日本橋站中間,轉灣已經係地下街,一條直路。去近鐵站又近 ...
NAMBA ORIENTAL干唔干淨?同舊唔舊?thanks

複式洋房

回覆:nisha 的帖子

best western ok ga...
cross 就好似貴左d...

TIN_C_C  CROSS 貴在位置, 無計啦~  發表於 13-9-24 00:48

大宅

我住過呀,企理乾淨,我會形容位置係心斎橋頭,十一月再去會住vista grande

TIN_C_C    發表於 13-9-24 00:48

子爵府

引用:我住過呀,企理乾淨,我會形容位置係心斎橋

原帖由 Becste 於 13-09-24 發表
我住過呀,企理乾淨,我會形容位置係心斎橋頭,十一月再去會住vista grande

...
幾好,新又吾貴,黎梗会住第3 次!

首頁

尾頁

跳至