想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇老公唔肯生仔呀?

已經同佢講清楚計劃生bb但喺佢又唔肯合作真喺唔知佢想點. :cry: 有冇姊妹好似我錦. 好唔開心就算天天量温,驗排卵都喺自己同自己玩遊戲!

大宅

Re: 有冇老公唔肯生仔呀?

Hi sheeppig,

我case同你一樣, 已結婚10年, 老公一向都唔喜歡小朋友, 我亦順佢意, 無push佢....因為上年我妹妹生

別墅

Hi babyling,

估唔到我同妳一樣,我同c6結婚都有九年啦. 年青時c6叫我生bb但我不肯直至六年前家姐生了小b. 不其然想為佢生小孩可是佢的衝動已過. 時不時都反話我"後生叫妳又唔生,過咗就有嫁啦!而加唔洗妳生啦!". 真的好hurt. :-(
自己主動又如何...... 都要有佢先做到人嫁! :cry:

大宅

Hi sheeppig, babyling

我與你們 case 相似, 我同老公結婚都有九年啦, 他不是唔不想要bb, 但無也沒所為, 因他工作很忙, 收工后都很疲倦,已經不想dodo,所以到現在還未有 bb, 但身邊親戚朋友都生了bb, 非常想生bb,不知道能生得出, 你們看甚麼醫生呀 ? 是否不育醫生 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

同你一樣呀 俾C6 玩C 呀
mickey0205 寫道:
Hi sheeppig, babyling

我與你們 case 相似, 我同老公結婚都有九年啦, 他不是唔不想要bb, 但無也沒所為, 因他工作很忙, 收工后都很疲倦,已經不想dodo,所以到現在還未有 bb, 但身邊親戚朋友都生了bb, 非常想生bb,不知道能生得出, 你們看甚麼醫生呀 ? 是否不育醫生 ?

別墅

唉..我同你地都一樣..個c6話無$,唔想生住,我唔細啦!!dodo仲帶domdom 呀!!!好失望囉!!!你地話呀,佢地啲男人想點架!!!! :-(

別墅

我c6都係咁, 我自己量體溫, 用排卵紙check排卵, check到排卵日, 就叫佢開工, 不過有時佢會話很累, 唔肯dodo, 我覺得生bb好似係我一廂情愿, 但我真係好想快d有bb, 因為我年紀唔細了.

別墅

mickey0205,

今年年頭去睇余啟文醫生, 佢認為我排卵不好;叫我食排卵藥,食咗兩個月. 食咗又點,C6都唔肯合作都冇用啦! :-( 中醫就睇過六個,有出名的王ec(粉嶺),東叔(大圍),蘇ec(油麻地)等...... 其中有位ec叫我介口,但c6不滿我乜都唔食重鬧我"多餘". 唉! 都喺為咗同你生個小b啫! 因為個個ec都話我陰虛,叫我不要吃寒涼的食物. 現在什麼中西醫都唔睇,就算睇咗c6唔合作都喺得個"吉". 西醫見意我叫佢去驗精,佢都唔肯...... 如果是我有問題可以試做iui或做ivf, 不過連lee個機會都冇我份. 天呀! 真喺唔知點算好. : :cry:

別墅

我同你
.認住我呀,我會告僱主的.

洋房

我老公一直唔想生, 最近先話ok, 不過又唔合作. 我又係自己係到量體溫, check排卵, 到排卵期叫佢dodo, 佢話好累無mood, 唉! 佢仲話我成日掛住生仔, 搞到佢每次想dodo, 一諗起就無晒興趣! :cry:

大宅

我c6由最初都用condom, 不過我"餓"佢一段時間, 後來佢就無用condom....依家佢識計安全期/危險期, 有時我唯有"博"下佢計錯日子....咁咪有機會bingo喇

p.s. 呢個係無辦法之中既辦法....

大宅

sheepig,

我睇

別墅

babyling,

我的情況和你差不多, 個c6都唔合作, 我去睇西醫食排卵藥, 佢都唔鍾意, 所以都無可能做iui or ivf, 佢覺得生bb要順其自然.

我都有睇中醫, 又係要成日飲藥, 我都試左9個月.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

:tongue: :tongue: [size=xx-large]To 某某君,

我知你實入bk睇, 睇下人地講咩丫

民房

我同你地剛剛相反,條我老婆唔肯生呀!

民房

題外話:miffymiffy你點整d字咁大既?

別墅

babyling,

其實我睇中醫每個都只喺睇一兩個cycle. 七月睇那個中醫,見意我每天飲一杯密糖水;如每熱飲奶加兩塊姜. 如是者感到周期回復三十日左右當然不過每天都有做帶氧運動. 就是天天要飲中藥,有時是煎有時是沖; c6見到就火都黎埋,咪話啲中醫喺騙子. 連睇中醫都唔得. :cry:

瑪瑙宮

你係回覆打字內容上有 空白位, 位B, I, U 同加入之間 打字 再 剔 B, 揀字型, 顏色按加入就可 以
chrisyiu 寫道:
題外話:miffymiffy你點整d字咁大既?

大宅

sheeppig,

我個c6都唔信中醫, 不過佢無阻止我.....你可以叫中醫開d沖劑俾你, 咁你係公司沖黎飲 (通常早晚飲), 咁佢咪唔知囉 試下work唔work??

sheeppig 寫道:
babyling,

其實我睇中醫每個都只喺睇一兩個cycle. 七月睇那個中醫,見意我每天飲一杯密糖水;如每熱飲奶加兩塊姜. 如是者感到周期回復三十日左右當然不過每天都有做帶氧運動. 就是天天要飲中藥,有時是煎有時是沖; c6見到就火都黎埋,咪話啲中醫喺騙子. 連睇中醫都唔得. :cry:

大宅

Yan06,

你睇

首頁

尾頁

跳至