嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

腸胃炎要幾多日先好番

BB - 4個月大
腸胃炎已經屙咗11日
都未好番
好擔心呀!

別墅

Re: 腸胃炎要幾多日先好番

我想問下你bb係點樣痾, 我b最近都有痾, 食住豆奶就痾少左, 但都係好軟, 有時痾糊仔大便

大宅

上次囝囝係感冒菌入腸而疴,前後要成3個星期先好晒, (後期係大便好稀,又未至於疴,不過仍然唔係正常o個隻poo poo)
努力呀....

別墅

咁係咪食豆奶直至bobo正常返先至食番大仔奶 ?-( 我b食左豆奶差不多10日

別墅

我個BB都試過,疴左1個星期食左3日藥清細菌,但仍然一食奶就疴,再去睇醫生,醫生話應該係對牛奶敏感,於是轉飲豆奶加米水,三日後正常番。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

請問每日大概會痾幾多次呢? 係咪水狀嘅呢? 我亞B呢兩日每日痾5-6次, 睇咗醫院生都未好:-( :-( , 有咩辦法呀? 需要睇多次醫生嗎?

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

hi my bb also 痾水狀每日痾5-6次, I also want to know 有咩辦法? What food can he eat, he is 18 months, he only drink milk provided by the doctor,getting thin... :-( :-( :-(

大宅

一日屙幾次
唔知係唔係BB出牙仔

子爵府

我想知你地比咩豆奶bb飲? 維他奶or豆漿?
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

大宅

市面上, 有BB
專門 "豆奶"
"心美力"

別墅

where to buy心美力"?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我個囝痾咗一個禮拜終於好番, 醫生比咗止痾粉 & 活乳酸菌佢食, 仲有O-Lac豆奶, 但佢唔肯飲, 寧願肚餓都唔食 我每日就比佢食粥仔 & 白麵包. :-( :-(

別墅

mummy-to-be 寫道:
where to buy心美力"?

藥房有..屈神都有
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

別墅

thank you , also want to ask how much is it? I want to try as my son is having 腸胃炎, his poo poo is very watery. So want to try some non-milk powder and see whether it helps.

大宅

好媽媽勳章

我囡囡上星期三開始痾, 頭2日d大便係水多, 好擔心:-( , patpat嘟紅哂,幫佢清潔時痛到大喊,心痛死我啦:-( ! 睇

別墅

yes, i know exactly how you feel, my son had 腸胃炎 and he has been sick for a week now. He didnt play, eat, kiss me, he just cried and cried cos of stomach pain. My heart was broken too! He is much better today now and started to walk around the house and play. Thank god for the recovery of my son!!!

別墅

我個女食左7日豆奶轉大仔奶3日又痾番, 即刻同佢轉番豆奶已經10日, 大便完全正常, 宜家心大心細轉唔轉番惠氏 ?-(

禁止訪問

民房

我女女都痾咗4日, 你係咪都係飲sum wing 0架

大宅

我仔仔4個半月大, 上星期嘔完後開始痾, 都痾左成六日先好番d, 不過d大便都係仍然比以前濕d, 佢最勁時係每餐飲完奶都痾(1 日5次), 初初肚痾時勁濕, 漏晒出來, 遂漸冇咁稀, 但係好多奶粉粒消化唔到, 醫生話bb d腸郁得快左, 比左隻杏仁糊咁調理腸胃藥, 可以將痾的次數減少, 同埋比左隻香蕉味的益生菌. 醫生話要讓bb將肚的菌痾出來才好, 所以不會比d勁止痾藥 . 先後都睇了兩次醫生, 我拎埋條片片比醫生睇, 醫生話唔駛轉荳奶住. 不過我就有比d米水bb飲.

首頁

尾頁

跳至