懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 爸B勳章

有無媽媽 第一胎生唔到,開唔夠度數或其他原因要開刀!
但第二胎照可順產生BB 架?
我第一胎等左3日最後人工穿水等左半日先開得2度,最後要開刀 政府生既
之後睇返個私家醫生就話我第二胎都要開刀架喇,話開唔到係結構問題

侯爵府

瞓得好勳章

引用:有無媽媽+第一胎生唔到,開唔夠度數或其他

原帖由 joan0328 於 13-09-11 發表
有無媽媽 第一胎生唔到,開唔夠度數或其他原因要開刀!
但第二胎照可順產生BB 架?
我第一胎等左3日最後人 ...
我~~
第一胎生唔出緊急開刀 第二胎四月生左 順產

大宅

畀面勳章 爸B勳章

引用:Quote:原帖由+joan0328+於+13-09-11+發表有

原帖由 sasa0516 於 13-09-12 發表
我~~
第一胎生唔出緊急開刀 第二胎四月生左 順產
生唔出?咁係已經cut 左未呀?如果cut左 咪兩個傷口 好痛喎

大宅

回覆:sasa0516 的帖子

妳兩個隔幾耐吖

大宅

回覆:第一胎開刀,第二胎可順產嗎?

我第一胎開足度數但都係生唔出要開刀,開刀之後先知個B比臍帶前住出唔到,後來醫生同我講因為BB頭仔底頂爆左個子宮要縫左兩針,所以生第二胎唔可以等作動要開刀,現在都有左三個幾月,下個月先回醫院見醫生講幾時開刀!

侯爵府

瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+sasa0516+於+13-09-12+發表我

原帖由 joan0328 於 13-09-12 發表
生唔出?咁係已經cut 左未呀?如果cut左 咪兩個傷口 好痛喎
好彩未cut 陣痛左4x粒鐘 結果開刀 第二胎 好快 小痛到大痛到生埋 全程 10個鐘ko

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

我!第一胎因為開得慢同頭位5對,所以要開刀,事隔四年,順產!

別墅

回覆:joan0328 的帖子

咁似我呀,我陀緊2胎,我私家話你第一胎開刀,第2胎多數開刀,佢叫我睇下廣華醫生點講先,我第一胎同你1樣開左2度,4個半鐘都係2度要緊急開刀

大宅

畀面勳章 爸B勳章

引用:我第一胎開足度數但都係生唔出要開刀,開刀

原帖由 hss_qh214 於 13-09-12 發表
我第一胎開足度數但都係生唔出要開刀,開刀之後先知個B比臍帶前住出唔到,後來醫生同我講因為BB頭仔底頂爆 ...

哇,你第一胎都好驚險
祝今胎平平安安啦

大宅

畀面勳章 爸B勳章

引用:咁似我呀,我陀緊2胎,我私家話你第一胎開

原帖由 gigi1207 於 13-09-12 發表
咁似我呀,我陀緊2胎,我私家話你第一胎開刀,第2胎多數開刀,佢叫我睇下廣華醫生點講先,我第一胎同你1樣 ...
咁你胎會開刀定順產
我好想順產,想自已完成自然生產既過程,覺得自已生會完美d

別墅

我原先順產架,唉,講起煩啦,我730開2度,10點都仲係2度,加上我係醫院3日飲左醫院咳藥水,阿妹係入面訓覺囉,激屎我呀,我人工穿水,醫生話吾可以係入面太耐,所以即刻簽字開刀,唉,好地地順產變捱一刀

禁止訪問

別墅

回覆:百厭仔mama 的帖子

我隔左4個月,就有第2胎,所以比醫生鬧我,=.=",不過我都諗住要既

大宅

畀面勳章 爸B勳章

回覆 gigi1207 的帖子

隔4個月又中, 好勁喎

大宅

我大仔4歲半,開極都係2度,最尾BB心跳慢,緊急開刀。細囡1歲半,第二胎醫生比我選"開刀"定"順產",我選開刀,日子都定好,我早一日入醫院等開刀,點知入院當晚零晨肚痛,到早上順產生咗妹妹。

poon821111    發表於 14-2-25 10:41

別墅

唉,之前搞左成年先中,今次快左,哈

大宅

畀面勳章 爸B勳章

cheungyu 發表於 13-9-16 19:15
我大仔4歲半,開極都係2度,最尾BB心跳慢,緊急開刀。細囡1歲半,第二胎醫生比我選"開刀"定"順產",我選開 ...
哈哈~阿妹等唔切,趕住出黎

別墅

聽完各jm啲情況,有左多啲信心想順產~因為常常聽人講開唔夠度數可能係結構問題,冇得攪。驚好似上胎咁......

第一胎,十幾廿個鐘都係開得兩度......結果開刀了。相隔一年,有了第二胎,下個月就約左開刀生了,但即使約左開刀仍然15/16,真係好想順產,好似冇咁傷身。(雖然真係好痛)

其實仍在掙扎中

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:聽完各jm啲情況,有左多啲信心想順產~因為

原帖由 lamkeavy 於 13-09-22 發表
聽完各jm啲情況,有左多啲信心想順產~因為常常聽人講開唔夠度數可能係結構問題,冇得攪。驚好似上胎咁.... ...
我既情況一樣,大仔我而家16個月,細b今年年尾出世,上胎陣痛左3日最後穿水,bb心跳減弱要緊急開刀,今胎我想順產,我上胎開左2日都得2度,咁有無媽媽知道第2胎順產係米會快d生到?定又要陣痛幾日?

別墅

引用:Quote:原帖由+lamkeavy+於+13-09-22+發表聽

原帖由 bbwing03 於 13-09-22 發表
我既情況一樣,大仔我而家16個月,細b今年年尾出世,上胎陣痛左3日最後穿水,bb心跳減弱要緊急開刀,今胎我 ...
其實聽左好多,真係個個人既case都唔同~咁樣先令人好矛盾哩... 不過因為我地第一胎唔係順產,第二胎應該唔會特別易左。好似話第一胎順產第二胎先至比較易~@_@ 好難決定,可能自己真係有啲陰影所以有啲驚~

首頁

尾頁

跳至