自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同工人講, 叫佢唔好去街, 留係屋企, 但佢話要去呀..點算, 天免真係咁勁, 出左去有危險點算? 又或者交通上返唔到屋企..
點再同佢講好呀?

伯爵府

引用:我同工人講,+叫佢唔好去街,+留係屋企,+但佢

原帖由 Kaling 於 13-09-21 發表
我同工人講, 叫佢唔好去街, 留係屋企, 但佢話要去呀..點算, 天免真係咁勁, 出左去有危險點算? 又或者交通 ...
我叫咗
佢話佢D appointment 點算
跟住阿sir一句you want to die or what
佢就唔敢出聲
叫佢下禮拜連放星期六日

大宅

佢哋都唔會聽僱主講, 由佢哋啦, 唯有叫佢哋小心d, 去d安全既地方聚會, 唔好係街度流連.

男爵府

勸過就算..
始終假期係距..

男爵府

引用:我同工人講,+叫佢唔好去街,+留係屋企,+但佢

原帖由 Kaling 於 13-09-21 發表
我同工人講, 叫佢唔好去街, 留係屋企, 但佢話要去呀..點算, 天免真係咁勁, 出左去有危險點算? 又或者交通 ...
我家工人已講睇今晚預告,如明晚都係有影響就取消唔放假!佢都一早約左人架!

大宅

佢好想出去, 但個風咁勁, 就算留係屋企都驚啦, 何況我又唔知佢去邊, 出左去無車返黎點算!!!

侯爵府

BK Milk勳章

系我會硬性規定調假。大吉利事一定唔會死人林樓先來後悔

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

鐵路應該都唔大影響既, 除非又斷纜.
不過日間應該唔大問題, 好似係聽晚會勁

水晶宮

回覆:明天星期日, 工人放假, 但天兔咁勁, 會唔會叫工人唔好出街

我工人如果落雨都唔like go out。另一個就星期日照番教會。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Kaling 的帖子

我同姐姐講咗,掛8號一定要返嚟

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我家姐姐好怕死, 我估佢聽日會好早返, 甚至可能會整日留在家.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實佢咁大個人都好難改變佢地既主意, 提左佢, 佢都係出街都冇辦法.

禁止訪問

回覆:明天星期日, 工人放假, 但天兔咁勁, 會唔會叫工人唔好出街?

伯爵府

回覆:明天星期日, 工人放假, 但天兔咁勁, 會唔會叫工人唔好出街

我叫佢早啲反

大宅

佢哋又唔係小朋友,會照顧自己。我同我菲菲講咗聽日可能打大風球,我知佢好虔誠,我又自己都返教會,所以我明白佢都盡量想返教會。
我同佢講你聽朝睇情況,如果返完教會想返屋企,我會當你冇放假,made up 假or 比$。當然我姐姐平時係好好嘅。大家盡量以互諒互讓嘅心啦。

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我工人昨晚已同我講, 星期日會早返....屋企, 問我果晚會在家食飯, 需要她煮飯嗎 ?

珍珠宮

環保接龍勳章

She should know what to do

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我個都係,但呢個係佢自由

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我叫左工人今曰放假!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

放假都要管

首頁

尾頁

跳至