自由講場

跳至

首頁
12345...65

尾頁

子爵府

有冇靈異事件發生係你地或朋友身上!? (Part 1)

[ 本文章最後由 jennifer_bc 於 07-10-13 18:47 編輯 ]

男爵府

Re: 有冇靈異事件發生係你地或朋友身上!?

有呀! 我家個friend同佢去泰國旅行.
佢朋友唔知乜樹搞到儍儍更更, 口吐青沬
好似變咗另一個人咁, 后來好似話有位泰國僧人,
叫我家姐立即帶佢朋友走, 如果唔係就會無命
我家姐話佢朋友, 飛機一起飛佢就回復知覺, 無哂事
仲問點解要飛返香港 乜唔係去旅行咩 ?-(

子爵府

cheerio 寫道:
有呀! 我家個friend同佢去泰國旅行.
佢朋友唔知乜樹搞到儍儍更更, 口吐青沬
好似變咗另一個人咁, 后來好似話有位泰國僧人,
叫我家姐立即帶佢朋友走, 如果唔係就會無命
我家姐話佢朋友, 飛機一起飛佢就回復知覺, 無哂事
仲問點解要飛返香港 乜唔係去旅行咩 ?-(

複式洋房

伯爵府

大宅

我成半年都未FEEL到啦!最後果次就零晨聽到個細路係我耳邊到大叫媽咪!但呢兩日又出現,係下午同二女訓訓下又聽到有細路係我耳邊叫媽咪,我係寒住起身睇我個女起我未,但我個二女係叫我媽媽,唔會叫媽咪!
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

禁止訪問

男爵府

妳有可能小產過? 聽人講話出唔都世的bb有可能跟住自己的父母.
idaandho 寫道:
我成半年都未FEEL到啦!最後果次就零晨聽到個細路係我耳邊到大叫媽咪!但呢兩日又出現,係下午同二女訓訓下又聽到有細路係我耳邊叫媽咪,我係寒住起身睇我個女起我未,但我個二女係叫我媽媽,唔會叫媽咪!

大宅

大宅

我想講下我個經歷:
當我8歲時我家由九龍搬到屯門某屋村,
我地一家五口住大單位.每戶都有個花槽.
我媽於花槽種左好多花.
晚上街燈燈光令天花板有窗花o既影子同花o既影子.
有一晚我和弟弟如常訓o係沙化床上正想睡覺.
我望到花槽倒影有個頭.
當時我好驚,問我弟弟見唔見到.
佢都見到.我地以為係賊,因為我地住低層.
當我地起身望花槽時就見唔到有野.
但一訓低,個頭就出現.若隱若現.
我地又再起身望,又係唔見有.
當訓返時........就好清楚從倒影中見到一個枯顱頭橫過花槽走左.當時佢係夌空架,我地好驚.即刻倒頭大睡.
之後就忘記左呢件事.

事隔4年,一個寒冬晚上.
我和弟弟於窗台上傾計.當時我已上中一,唔太習慣同弟弟訴心事.
突然間好大風.我見到樓下有隻貓嘶叫.好快咁跑走左.
隔一陣我見到有個頭o係街燈下飄過.

當時我好驚,問我細佬見唔見到.佢來唔切望個頭已經走左.
當時我係咁震
即刻關上全屋o既窗簾.
而家想返都驚~!

呢個係真人真事.希望唔會嚇親大家.

別墅

男爵府

如果之前有墮過胎,呢個方法就唔work lor~~

大眼肥妹 寫道:
我其實都好想知道如果遇到d污糟野可以點樣解決,我都有呢個問題,之前好似見到有d bk媽咪話帶果個人去廟度行一個圈就會冇事,唔知係咪真係得同埋係咪間間廟都可以,求其入一間都得既呢?我好急想知.如果係因為工作環境而可能有d朋友仔搞搞震,咁又可以點呢?因為我諗緊佢就算係去廟度行一個圈都未必可行,因為果個朋友仔可能係依付住果個人既工作環境,咁可以點做.

禁止訪問

男爵府

叫佢查日腳lar!!

大眼肥妹 寫道:
其實我係想幫細佬問唧[quote]
Pretty2036 寫道:
如果之前有墮過胎,呢個方法就唔work lor~~

[quote]

禁止訪問

大宅

大眼肥妹 寫道:
乜野叫做日腳呀,我唔識呀?係乜野野黎嫁,請賜教.[quote]
Pretty2036 寫道:
叫佢查日腳lar!!
[quote]

係紙紮鋪到問!佢會幫到你嫁啦
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

子爵府

idaandho 寫道:

你以前有無小產過(唔好意思禁問好似無禮貌左)

子爵府

bb2002 寫道:
我想講下我個經歷:
當我8歲時我家由九龍搬到屯門某屋村,
我地一家五口住大單位.每戶都有個花槽.
我媽於花槽種左好多花.
晚上街燈燈光令天花板有窗花o既影子同花o既影子.
有一晚我和弟弟如常訓o係沙化床上正想睡覺.
我望到花槽倒影有個頭.
當時我好驚,問我弟弟見唔見到.
佢都見到.我地以為係賊,因為我地住低層.
當我地起身望花槽時就見唔到有野.
但一訓低,個頭就出現.若隱若現.
我地又再起身望,又係唔見有.
當訓返時........就好清楚從倒影中見到一個枯顱頭橫過花槽走左.當時佢係夌空架,我地好驚.即刻倒頭大睡.
之後就忘記左呢件事.

事隔4年,一個寒冬晚上.
我和弟弟於窗台上傾計.當時我已上中一,唔太習慣同弟弟訴心事.
突然間好大風.我見到樓下有隻貓嘶叫.好快咁跑走左.
隔一陣我見到有個頭o係街燈下飄過.

當時我好驚,問我細佬見唔見到.佢來唔切望個頭已經走左.
當時我係咁震
即刻關上全屋o既窗簾.
而家想返都驚~!
呢個係真人真事.希望唔會嚇親大家.

大宅

我都有聽人講過但係都唔佑咩叫查日腳

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

蕃薯楹 寫道:
我都有聽人講過但係都唔佑咩叫查日腳

通常去紙扎鋪, 話佢聽要查日腳, 佢地會問邊日出事, 邊度有問題(如:頭痛, 手腳撞傷等) 佢地會查通勝之類嘅書, 跟住書上會查到出事時間, 方向, 出現邊種問題, 跟住佢地會教你預備燒衣嘅時間, 用品, 做法.
通常我99見我兩個小朋友病好耐, 睇好多次醫生都未好, 特別係疴嘔肚痛發燒之類, 都會去查

首頁
12345...65

尾頁

跳至