跳至

首頁
12345...20

尾頁

別墅

有冇住第一城附近的媽咪, 入嚟傾下計啦

hi, 大家好, 紫穎豬宜家13個月大, 準備報08年入讀n1, 有冇住係第一城附近的媽咪, 入嚟傾下湊b同揀學校的心得啦...
該用戶已被刪除

Re: 有冇住第一城附近的媽咪, 入嚟傾下計啦

侯爵府

myson 16個月我都今年會讀N1喇
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

別墅

HI, KK'sbaby & Catymw

你地報左邊間呀?

該用戶已被刪除

別墅

kk'baby, 呢間都好多媽咪讚話小朋友讀得好開心, 你有冇去參觀過間校舍呀, 好似好細咋喎...知唔知幾時開始派表報名呀?
該用戶已被刪除

別墅

你係咪in07年做插斑生呀, 小朋友幾大呀, 我個囡宜家十三個月, 應該入讀08~09年度的n1, 係咪應該唔洗咁快報??

新生簡報會即係咩呀, 係咪收左你先去聽的, 你個人覺得間學校點呀, 老師,環境,設施方面ok嗎? 幾錢學費呀? n1可否申請學卷制?

唔好意思, 問題多左啲...
該用戶已被刪除

侯爵府

n1係冇得申請學卷制ga

myson 16個月
07年11月會study n1 , 我mama live 廣源村
所以我會揀樓下既幼稚園讀住先, 已經收左ga la !
靈光幼兒園, 呂郭碧鳳幼稚園

到k1 我會考慮嘉德麗同啟思
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

禁止訪問

侯爵府

其實我想讀嘉德麗ga , 不過
n1 因為太細la, 我又唔想佢搭校車, 婆婆接送又唔方便, 所以諗住近近地, 好怕佢地搭校車恰眼訓出事ar
反正n1返去都係玩下, 唱下歌仔咁,同埋學下自理能力 !
好過去返playgroup , 我自己要返工,又冇時間陪佢 !

至於適應呢個問題, 小朋友適應好強ga
好快就習慣ga la, 呢方面我又冇擔心過wor

別墅

hihi, 我個女宜家15個月, 我都幫佢報左靈光幼兒園。
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/PC12p8.png[/img][/link]

別墅

hi~~~
我個仔而家2歲8個月啦,佢2歲時都讀過靈光2個月,不過而家無讀啦,出年會讀K1啦!但係我下個月又同佢報讀嘉德麗K1的插班,讀到7月,9月就讀另一間K1!
該用戶已被刪除

男爵府

Re: 有冇住第一城附近的媽咪, 入

灝霖媽媽

好耐冇見. 幾時得閒call 我去一城tea一tea.

KK'baby,

靈光幼兒班都ok, 好多歌仔唱, 最好是佢地半日班都有lunch 食, 可以令小朋友食野方面好d.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

KK'baby :
靈光呀?我就覺得一般,因為舊年6月,灝霖剛剛2歲,所以插班n1班,但學校忙於畢業典禮之事,故此這段時間學校的課程編排就等於零...亞仔唔鐘意返,返左個幾月就喊足咁耐...真係一個字---慘!
KK'baby 寫道:
靈光幼兒園好嗎?

別墅

Re: 有冇住第一城附近的媽咪, 入

heiheima咪:
我之前部電腦壞左,而且亞仔又唔肯訓晏覺,所以好耐好耐無上網,我年初九會開刀啦...好緊張!你幾時得閒,幾時都得(除左坐月),你打比我啦!我等你電話![quote]
heiheima咪 寫道:
灝霖媽媽

好耐冇見. 幾時得閒call 我去一城tea一tea.

首頁
12345...20

尾頁

跳至