跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小朋友讀聖公會聖多馬幼兒園的媽咪入嚟傾下

我仔仔係到返左學已經差不多1年啦. 呢個係我仔仔張相, 聖多馬媽咪, 識唔識得出佢係邊個. 哈哈!!!!
得閒同我流下.

大宅

Re: 小朋友讀聖公會聖多馬幼兒園的媽咪入嚟傾下

我都入來報到先~~
大家好~~~庭搴mammy好~~~
多謝你開topic~~~
我個仔係yuuki,2個幾月開始返聖多馬,而家已經就來19個月lu

希望可以有多d同學仔0既mammy入來傾下啦~~ :mrgreen:

珍珠宮

好媽媽勳章

嗨,,
我個bb四個月都未夠,,
不過我本人以前係讀聖多馬的=]
所以入黎八下^^"
我有兩隻大小魔怪""

大宅

Re: 小朋友讀聖公會聖多馬幼兒園的媽咪入

到底是聖多馬幼兒園定育嬰院?

一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

珍珠宮

好媽媽勳章

Mrs.Yellow 寫道:
到底是聖多馬幼兒園定育嬰院?

幼稚園
我有兩隻大小魔怪""

大宅

抱歉,原來剛搜尋到聖多馬育嬰院於2006年2月易名聖多馬幼兒中心,小兒是聖多馬育嬰院畢業生.蔡老師/何主任都的是位好老師

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

hi....咁多位好,yuuki媽媽好...我係爾恒媽咪,大家見過啦~~真係好,又多個新topic可以大家傾下計...唔知各位媽媽係做咩職業呢??發表下...如果你地返全職,仲有無時間陪小朋友玩呢??

複式洋房

HI lccleo & Yuuki 媽咪, 你地好呀!!
我係T.S.T. 返工呀, 做TOYS MERCHANDISER. 我返9.30-6.00, 一定唔好盡時收工個隻, 好多時都要7.00走, so要婆婆嚟去湊庭搴放學, 我就要返婆婆屋企到湊番庭搴. 返到自己屋企成8.00, 9.00-10.00就係庭搴覺覺豬時間, 平時真係會好少時間同佢玩.
所以我2公婆會好好珍惜sat. & sun. 可以同庭搴去街街&玩.
:-(

複式洋房

Mrs.Yellow hi, 你好呀!!
我仔仔e+係由蔡老師照顧, 蔡老師好細心呀; 但仔仔放完新年假期之後都唔知做咩野好痴蔡老師, 唔比佢行開, 一離開就喊住叫"媽媽", 以前佢都好鐘意溫老師, e+連溫老師抱佢都唔係太鐘意, 唉!!! 遲d仔仔要升中班, 我怕佢會唔慣.

Mrs.Yellow 寫道:
抱歉,原來剛搜尋到聖多馬育嬰院於2006年2月易名聖多馬幼兒中心,小兒是聖多馬育嬰院畢業生.蔡老師/何主任都的是位好老師

大宅

Re: 小朋友讀聖公會聖多馬幼兒園的媽咪入?傾下

Mayk,

想當年亞仔都試過好幾個月見親 "蔡媽媽" 就痴實佢, 唔比佢行開, 但見唔到果日又無咩樹。放心啦!升中班會好快習慣的。溫老師都係好老師。
前一陣子消防局開放日,遇到蔡老師和何主任,佢地都好親切地打招呼,傾計和合照。
聖多馬幼兒園係我至今仍非常感激及欣賞的幼兒園。

複式洋房

Re: 小朋友讀聖公會聖多馬幼兒園的媽咪入?傾下

Mrs Yellow,
哈哈, 原來你仔仔都係咁. e+每朝早返到學校唔比邱姑娘(文員姐姐)抱佢返入去, 每次都要氹, 見到我就喊, 但冇眼淚個隻. 係呀, 溫老師都係好老師同好細心呀, 仔仔係細B組個時, 由佢照顧, 仔仔都好喜歡佢.
E+學校每個月都會有媽咪會, 可以幫到我地呢D新手媽咪點樣湊BB. 我最鐘意親子伴課天, 雖然參觀時間好短, 但可以更加了解到仔仔係學校生活情況.
我都好欣賞呢間學校, 因佢地好接受家長意見, 不斷去改善.

大宅

Re: 小朋友讀聖公會聖多馬幼兒園的媽咪入傾下

Mayk,

亞仔除放完長假後才會有行慢小小外,每朝早返聖多馬都唔喊,只會頭都不回地自己走入去玩。

每月媽咪會和親子伴課天我都無參加過,可能是新增加的。不斷去改善的確是聖多馬的一大優點。

複式洋房

Mrs Yellow,
你仔仔都算叻仔啦. e+你仔仔幾大, 係邊度返學呀.
學校e+可以有個優先權可選聖多馬幼稚園. 我覺得幾好, 可以直升(如果聖多馬幼稚園收).
親子伴課天唔係每個月都有, 上年我都只係參加過1次. 哈哈!!

大宅

Mayk ,

應該話聖多馬給亞仔愉快的學習環境,佢又貪玩,所以佢好鍾意番聖多馬。
之前聖多馬幼稚園是半日的所以我無考慮到。

複式洋房

Mrs Yellow,
今朝蔡老師提起你呀, 佢問溫老師記唔記得係消防局踫面係咪"南南", 哈哈, 估唔到開左呢個 topic之後可以幫聖多馬搵番d舊生.

大宅

Mayk>深水?區媽媽會呢度其實比較靜,我都好少入黎,果日真係好巧合。

複式洋房

Mrs.Yellow,
妹開心呀, 又見到你個message. 我都覺得呢深水埗呢到真係好靜, 反而其他topic比較多人上.
今日下午學校又有個"親子觀課天", 只可以係課室門外參觀, 唔可以比小朋友知道係出面, 住佢地上堂, 而佢地又唔知家長係出面, 我諗會幾得意. 等我明天話比你知亞仔係學校既情況.
:mrgreen:

大宅

大家好呀~~~
lee排少上bk chat~~

>mayk
伴課果日我唔去得
結果婆婆去左~~我都好想去呀~~~ :-(

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

doll,你果日仲咩唔去呀...你個仔果日好搞笑,見到我地幾個家長係塊布後面,佢走去叫其他同學望出黎...不過佢見到婆婆都好定,唔會好似我個仔咁,一見到我就勁喊,要我抱....我個仔有yuuki咁定就好啦~~

大宅

>lccleo

我果日日本大老細來
走唔甩.... :-(
次次觀課d timing都唔係好0岩我
返左聖多馬年幾
我一次都未去過......

下次希望有得去啦~

首頁

尾頁

跳至