跳至

首頁
12345...15

尾頁

禁止訪問

第二胎嘅媽咪!

大宅

Re: 第二胎嘅媽咪!

我就無咩分別~係個人成日都好炆~之前陀女唔係咁架~同埋果時好鍾意食肉~而今次就好鍾意食菜~唔知有無關係呢?

禁止訪問

大宅

Not much different. Yes, I feel very tired and hungry all the time.

I saw the heart beat last Monday. Very excited..

Do you hold your elder one? My daughter always ask me to hold her.

大宅

Hello各位媽咪,

我上一胎係女, 不過好精神, 又好胃口, 只係有少少想嘔同好累
今次就相反, 好暈, 好頭痛, 好想嘔, 食唔落野, 超累, 連個女都湊唔到...

其實我都想要個仔呀, 一個好字嘛, 不過我睇黎唔似咁好命囉

侯爵府

好媽媽勳章

我第三胎,不過都入o黎搭o下咀~

我就覺得身體反應同性別冇關係喇~!

好似咁,我陀大仔時,輕鬆到追巴士都得,又冇嘔冇暈,不之幾舒服;到第二個,開頭3個月嘔到我反瘦左十磅有多,日日粥水當飯,其他乜都食唔到,一心諗住一定係女啦,點知...又係仔!到今胎,又唔算好嘔,見暈多d,都唔知佢想點喇~! 所以...真係冇乜關係~!

仲有d人成日講話,大B似女仔,下個一定係生女,如果似男仔下個就會生仔....呃人o既,我大仔都勁似女仔,咪又係生仔~
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

好媽媽勳章

Re: 第二胎

我上一胎成日作嘔 個肚冇痛!!
今胎就冇乜胃口但冇作嘔,個肚成日都有少少痛
我之前就好想生囡,因為已經有個仔
但係老公尋日同我講...而家BB有生命嫁啦,如果我再不斷想要囡,而肚裹面係仔仔佢咪好可憐 :-|
so我而家叫自己唔好諗太多,仔囡都係自己

侯爵府

好媽媽勳章

我個肚由第2胎開始又係會陰陰痛,可能我地生過,個子宮又脹番開掛....

我有2個仔,就緊係想要女啦,但老公話越恨越冇,叫我唔好諗...有D壓力傢...
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

複式洋房

我第一次產檢時,亦只照到胎long,兩星期後再照..

最緊要知道唔係宮外孕...

大宅

WanWah
我今胎想係仔呀~因為我有個女9個半月大lu~6299係無所謂d人(有1個男孫)~係我同老公想湊1個好字姐~我照過不過好唔清楚~只係見到胎long~所以我諗住等e院期(5月7號)至去見細b

大宅

今胎攰d,但都係冇嘔,可能仲要湊住對孖囡,所以條腰開始痛&下腹有時都戚戚痛。今胎想係囝因有對囡唔想成屋女人
大妹桐桐 Daphne  細妹珩珩 Carrie  

大宅

我都係第二胎, 依家個女得8個月大, 老公話想要仔, 我就冇咩所謂

大宅

My son is now 3.5yr old. I want to have a baby girl this time.

大宅

大囡而家一歲8個月,成日要我抱抱

昨天她在我肚上跳來跳去,晚上發現流啡,幸好今天冇再流.

今天第一次照u/s, 見到心跳,總算放心,但bb 只有0.9 cm,醫生說較細

大宅

我都係第二胎,
有個囡, 上次由8weeks開始嘔, 食乜嘔乜, 嘔到成16weeks先停, 足足輕左20磅到
今次, 仲係初期暫時無咩特別, 不過就晚晚都訓唔著, 係張床典左典右, 3-4點都訓唔到.........
仲有, 我小X過2次, 今次都係要個個星期返去打針....

[/url]

洋房

HELLO ALL,

我個女兩歲多...

今胎預產期應該係 22/11 到啦.. (自己計)

因上星期第1次去照, 仲未見到胎囊, 醫生話可能仲細 & 遲咗受孕, 我好緊張呀 ... 今個星期6 再去睇 ..希望一齊順利啦.

上胎係勁嘔, 勁辛苦, 6 weeks 多就見啡.... 食安胎藥.

一路嘔, 都嘔到成 28 weeks 先開始停

今次就未有咩大反應, 想嘔 又嘔唔到囉...

我都想今胎係仔... 咁就"好" .... 大功告成.
:mrgreen:

禁止訪問

大宅

咁我都會有ge~有邊個唔想係1仔1女喎~我e+成日都有留意陀今胎同上一胎有咩分別~會唔會係唔同d~因為人地話唔同就唔同性別嘛 不過如果照到係女都會開心ge~當囡囡多個伴囉
WanWah 寫道:
ching1321:

其實我都有啲壓力,須然老公話仔女都冇所謂!但係似附大家都想有仔有女!

[quote]
ching1321 寫道:
WanWah
我今胎想係仔呀~因為我有個女9個半月大lu~6299係無所謂d人(有1個男孫)~係我同老公想湊1個好字姐~我照過不過好唔清楚~只係見到胎long~所以我諗住等e院期(5月7號)至去見細b
[/quote]

洋房

各位 mami,

我有 d 緊張... 因我上次m come 係 14/2 .

咁我上星期3 check 咗係 bingo..( just5 weeks) 醫生都 confirm 係..不過咩都未睇到 ..就連 胎囊都未有..

佢話可能我遲受孕. (因 sure 唔係宮外孕) 叫我今個星期6 返去照.

自從上星期3 返來後. 我唔知係太驚定係點 @.@....成日都覺得個肚有小小痛 ( 同上胎唔同, 因上胎無呢 d 野) ...就係小產0既先兆 ( 大吉......吐口水)

當然我果d 痛唔係果種啦..仲有就係e 生都同我有咩唔尋常就 call 佢..

現在 feel 到下面有 d 濕濕地就驚見紅... (當然我唔係啦)

妳地有無好似我咁呀 ???

唉...快 d 到 星期六啦.... 希望 小 b 健康成長啦

大宅

睛靈勳章

我老公所有兄弟都係生仔, 我個仔現在26個月, 當然好想同我老公生個女, 不過我都唔敢想, 因為機會我覺得唔係2份1, 若果真係女,我真係想像唔到!!!!

首頁
12345...15

尾頁

跳至