懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

NB 紙尿片, 你們用了多少包

各位媽媽 :

請問你們NB 的紙尿片用了多少包 ? 我想住等特價時掃貨.

謝謝

大宅

Re: NB 紙尿片, 你們用了多少包

b仔13日, 已經用左3包(1包36片)~
依家用緊第4包~ :lol:
屋企仲有存貨1包, 我唸我要再買過~
*  願我兩個小寶貝身體健康、幸福快樂! *

大宅

bbcutie :
即係最少預8包, 照咁計算, 應該頭一個月都係用NB
謝謝

大宅

我唸差不多啦! 因為初生, 所以都會換得比較密d~
加上初生係for 5kgs以下, 8包應該足夠的了!! :-P

*  願我兩個小寶貝身體健康、幸福快樂! *

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔出世7磅幾果時用左大約5包加十零廿片sample,未滿月轉S碼嚕~

如果你打算餵人奶又唔同,因為d便便好似話係多過奶粉b既~ :wink:

水晶宮

你睇個b 大唔大份喎
我個女出世只係得5磅幾, 所以無左1x包
但有d b, 佢出世已經係8,9磅咪唔駛用咁多啦
而且隻隻牌子大少唔同

別墅

i only used 3 packets and changed to small size

侯爵府

滿月前用 NB, 尋日滿月就轉左 S 碼喇! 之前用左9包NB架!!!

別墅

完來滿月就轉用S碼..我BB就黎兩個月都仲用緊NB添...怪不得有時D便便走了出來啦...我要快快去買番包S碼先
咁幾時用M碼的...
http://hk.myblog.yahoo.com/jennywai522

男爵府

熱血勳章

其實真係要睇幾樣野架, 首先睇下你個b係唔係大隻啦, 如果出世都有8磅以上既, 咁真係好快就要轉s碼架啦, 同埋都要睇下餵唔餵人奶呀, 好似我全人奶, 阿b一日痾好多大大架, 每餐都痾, 有時一餐奶就已經換3條啦, 因為佢一痾我就換, 唔想d大大痴住個patpat, 咁我而家用妮飄就好岩, 因為平好多, 咁我遲d等佢大d, d大大冇咁多時, 我就會轉返pampers

珍珠宮

2024年龍年勳章

我bb出世8磅, 只用了4包nb pampers, 20日就轉了s碼, 其實last o個包nb都好勉強下架喇, 有幾次漏尿/屎架, 不過我有貨咪用埋先轉s碼羅.
希望每天開心渡過 ;-)

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我b只係用左10日nb
就唔啱著要轉s啦
我d nb片要賣晒俾人呀
s都係用到滿月咋
就轉m啦
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

百佳86元兩包Pampers 36片,抵嗎?藥房係咪都賣緊43元一包?

男爵府

rabrabming 寫道:
百佳86元兩包Pampers 36片,抵嗎?藥房係咪都賣緊43元一包?

抵喎!!我買過最平o個間藥房都$42.5

男爵府

用左3包就轉s碼~

公爵府

好媽媽勳章

用了5-6包NB

雪~bb, 你個B出世都4.3kg, 勁呀!
我個仔滿月都未有咁重呢~

雪~bb 寫道:
我b只係用左10日nb
就唔啱著要轉s啦
我d nb片要賣晒俾人呀
s都係用到滿月咋
就轉m啦

男爵府

trini 初時5磅幾, 但係3個星期就要用s 碼0拉...好似用0左4包nb 到...
違規簽名-超版代刪

男爵府

大家千祈唔好用HUGGIE 呀. 之前我個陪月都叫我唔好買HUGGIE, 因為會漏尿.

點知好衰唔衰有人就送0左包比我0地, 迫住要用0拉. 初初我都以為只係會係大脾位漏尿, 原來係條片滲晒出0黎.

我0地都唔敢NITE TIME 用, 只係日頭比阿B用. 點知擒日直頭漏到連張床都濕晒... 搞到阿B喊到死死0下....
違規簽名-超版代刪

首頁

尾頁

跳至