自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

睇完某茶餐廳請洗碗包場 $48,000/月或以上 有感而發
媽媽同啊仔講:你個衰仔!日讀夜讀讀乜野啊!想大個做醫生,做會計師咩!做死你啊,搞到我白頭人送黑頭人啊!快d放低d書,去練洗碗!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

4萬8包埸, 唔係易事, 一個人做晒, 好快睇醫生錢都唔止.

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:睇完某茶餐廳請洗碗包場+$48,000/月或以上

原帖由 sukicat 於 13-12-10 發表
睇完某茶餐廳請洗碗包場 $48,000/月或以上 有感而發
媽媽同啊仔講:你個衰仔!日讀夜讀讀乜野啊!想大個做 ...
包場呀。一個人係冇可能做得曬啦,阿仔更加要讀多d書啦

wcpcelia  agree  發表於 13-12-10 08:38

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:4萬8包埸,+唔係易事,+一個人做晒,+好快睇醫

原帖由 rubyplk 於 13-12-10 發表
4萬8包埸, 唔係易事, 一個人做晒, 好快睇醫生錢都唔止.
銀龍開24小時的,所以一定冇可能一個人,我估要四個人先可以

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

good_pig 發表於 13-12-10 07:38
銀龍開24小時的,所以一定冇可能一個人,我估要四個人先可以
仲要長期咁多人, 鐵人都C

寶石宮

引用:Quote:good_pig+發表於+13-12-10+07:38+銀

原帖由 rubyplk 於 13-12-10 發表
仲要長期咁多人, 鐵人都C
$48000仲要包埋員工福利果d添,供mpf。銀龍就係唔想自己請人先外判,好大機會呢舊錢係請唔到人

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+rubyplk+於+13-12-10+發表仲

原帖由 good_pig 於 13-12-10 發表
$48000仲要包埋員工福利果d添,供mpf。銀龍就係唔想自己請人先外判,好大機會呢舊錢係請唔到人

...
同意。48K應該係外判管理費,4個人亦無可能做到,仲有分更、放假、臨時加人等

neko138  算到盡添啦!~~  發表於 13-12-10 09:45

寶石宮

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+13-12-10+發表$4

原帖由 wonderlulu 於 13-12-10 發表
同意。48K應該係外判管理費,4個人亦無可能做到,仲有分更、放假、臨時加人等

...
fb 唔知點解好多人理解成$48000係可以一個人做既月薪

侯爵府

引用:Quote:原帖由+wonderlulu+於+13-12-10+發表

fb 唔知點解好多人理解成$48000係可以一個人做既月薪
只知銀碼,不問過程

子爵府

回覆:下一代教育的聯想

佢點解唔用兩三個月人工買部大D嘅洗碗機返來,一次性投資慳好多喎

寶石宮

引用:佢點解唔用兩三個月人工買部大D嘅洗碗機返

原帖由 陳曦 於 13-12-10 發表
佢點解唔用兩三個月人工買部大D嘅洗碗機返來,一次性投資慳好多喎
冇位放

寶石宮

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+13-12-10+發表fb

原帖由 fionakong2008 於 13-12-10 發表
只知銀碼,不問過程
其實香港地好多野外判,倒家居垃圾都係幾萬

珊瑚宮

引用:佢點解唔用兩三個月人工買部大D嘅洗碗機返

我估已有才能保持清潔碗碟上枱。

但放入去前也要清走殘餘,否則塞停架機

別墅

都係講講大家笑笑!近來同好多朋友講開都發覺現在打工又真係辛苦左好多,以前都仲有得去政府同NGO,NPO做,做一d比較operation既工作,安安定定,做到工作生活既平衡,但現在好像很多職位都好辛苦,唔使ot都工時長,一星期50-60小時都好正常。工作壓力大,生活壓力大,愈上級愈大壓力

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+陳曦+於+13-12-10+發表佢點解

冇位放
用呢啲大型機可以係樓上或附近租位做,唔會單靠手洗啦。

子爵府

wonderlulu 發表於 13-12-10 08:12
我估已有才能保持清潔碗碟上枱。

但放入去前也要清走殘餘,否則塞停架機
佢宜家有清潔碗碟上枱,全靠啲清潔阿姐人手洗
如果淨係睇住部機,清走D渣渣,一個人做晒好易姐,48000一個月喎,點會請唔到人?

子爵府

good_pig 發表於 13-12-10 08:03
冇位放
有可能,租位放機,成本太高
好似大陸有D清潔公司,專幫D酒樓洗碗碟,上門收送,清潔完有滅菌同獨立包裝,我覺得幾好喎,唔知香港有冇呢D公司呢

寶石宮

引用:Quote:good_pig+發表於+13-12-10+08:03+冇

有可能,租位放機,成本太高
好似大陸有D清潔公司,專幫D酒樓洗碗碟,上門收送,清潔完有滅菌同 ...
香港有,不過餐廳要準備多套餐具先可以

寶石宮

引用:Quote:wonderlulu+發表於+13-12-10+08:12+

佢宜家有清潔碗碟上枱,全靠啲清潔阿姐人手洗
如果淨係睇住部機,清走D渣渣,一個人做晒好易姐,48000一個 ...
冇部機就唔會出$48000

寶石宮

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+13-12-10+發表冇

原帖由 wonderlulu 於 13-12-10 發表
用呢啲大型機可以係樓上或附近租位做,唔會單靠手洗啦。
要租地方。而家可能係後巷洗咋

首頁

尾頁

跳至