跳至

首頁

尾頁

男爵府

放產假,在家好無聊!!!

放產假的mami們,
你地多數係屋企做d mud
好期待細b出世

男爵府

Re: 放產假,在家好無聊!!!

我又唔係好無聊..反而仲多野做過返工
朝早接仔仔返學放學.. 買菜煮飯, 同大仔玩, 睇書
有時會出下街..訓晏覺 :wink:

男爵府

我吃完早餐睇下報紙/書,再到公園行下,
吃完午餐,瞓晏覺,起身再行下公園/街
咁就1day喇)))
實在很無聊

我大仔返/放學爺爺女麻女麻湊.

別墅

放產假,在家好無聊?? 待產中或坐月中??

別墅

傻左, 看到了, 是待產中

複式洋房

你放一兩個星期假已經覺得無聊,我仲慘呢,由有左bb已經冇做野悶左我成9個月了,haha~~
http://hk.myblog.yahoo.com/yuenshan09061615/

大宅

我反而好忙執屋企d雜物! 有時間休息就鐘意看now214台的home & health 播放生仔/揍仔/教仔片段..都幾好..看極都唔厭!

複式洋房

我會睇下dvd la,打機la,上網la,睇下d bb 野la懷孕書la煮下野比老公放工食la同d狗狗玩la......
http://hk.myblog.yahoo.com/yuenshan09061615/

複式洋房

Hehee... SUE子... so am I. I will watch the HOME CHANNEL or VCDs during daytime before. Now, I need to teach the maid about cooking & cleaning... Much more busy than I expected!

洋房

今日係第一日產假,暫時唔覺得悶,下星期尾入院開刀生,得一星期係屋企.....好緊張!

複式洋房

就算唔係放產假,大肚0係屋企都已經悶到抽筋啦

大宅

i just started my maternity leave this Tuesday. so far, I have been busy. I had all my beauty things finished such as facial, hair cut, pedicure etc. after that, I have been reading books/website about breast-feeding as well 坐月
調 理. so far so good.

男爵府

YY-BB

你大仔係咪你湊??
襯依家有d時間, 陪多d大仔啦

男爵府

有呀)))星期六/日我都會同佢去公園/會所/商場玩
夜晚都會同佢一齊玩
係日頭無聊d囉~

男爵府

YY-BB

你幾時預產期呀??
今日我HB+大仔去左disneyland玩. 得我一個響屋企
結果我就響到執屋.. 洗下bb野..

日頭無聊無野做咪上下bk囉..
你仔返全日架? 我仔返上午班. 送佢返學後眨下眼又夠鐘放學. 勁煩

男爵府

aloymom;

係呀,返全日架~
我呢胎好"lun俊"好多野都做唔到
行路都慢過人~夜晚又成日失眠
其實做多d家務/運動都幾好架~
對順產有幫助架^-^

aloymom 寫道:
YY-BB

你幾時預產期呀??
今日我HB+大仔去左disneyland玩. 得我一個響屋企
結果我就響到執屋.. 洗下bb野..

日頭無聊無野做咪上下bk囉..
你仔返全日架? 我仔返上午班. 送佢返學後眨下眼又夠鐘放學. 勁煩

男爵府

YY-BB
你諗住順產定開刀呀?

我呢胎唔係好"論盡", 但係有腳痛同背痛囉
夜晚失眠, 咁你有無訓下晏覺呀, 補充下睡眠丫嘛
我細b唔夠重, 我依家開始日日午睡
依家好多野做唔到咪乘機做隻大懶豬, 遲d生左有排忙呀!

伯爵府

hi
d 時間都過得好快,我由有左4個月開始冇做野,同個女去左旅行20幾日,開心完之後就正式成為stay home mom :mrgreen: ,每日上午送女返學,跟住去食早餐/買餸/清潔屋企/上網..... 到3pm又夠鐘去接放學,and then 帶個女去公園玩1個鐘,返屋企之後又要同佢沖涼,我媽同我地住,晚飯佢負責,洗碗我既,食完晚飯daddy 同個女玩1個鐘,之後我又要去做陪瞓專員,9.30pm之後先係我地私人時間,你地話仲有冇時間會悶

到上個月底開始,我祗負責湊放學同帶去公園,不過都已經覺得好吃力,個人係懶得郁

男爵府

reginang

嘩..唔返工淨係湊女一個都好忙
之前我都諗個做全職媽, 但係諗諗下都係唔好
我怕對住個仔..會變癲婆

唔知點解, 覺得你女女好熟面口, 好似唔知響邊度見過??
維園?定係北角果頭..唔記得左. 可能我眼花認錯.哈哈

男爵府

hi aloymom;
我順產呀~你呢?
我就係""論盡",好多野都做唔到
先會悶囉
但係下午我都會行到差不多大仔學校,
半路接佢放學,佢都好開心架~
琴晚半夜三更又起身係room行來行去(瞓唔到)
我同我老公講,好彩佢未瞓,
唔係以為我夢遊tim

aloymom 寫道:
YY-BB
你諗住順產定開刀呀?

我呢胎唔係好"論盡", 但係有腳痛同背痛囉
夜晚失眠, 咁你有無訓下晏覺呀, 補充下睡眠丫嘛
我細b唔夠重, 我依家開始日日午睡
依家好多野做唔到咪乘機做隻大懶豬, 遲d生左有排忙呀!
~

首頁

尾頁

跳至