基督家庭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

朋友身為基督徒,但心甘情願做人小三,都唔知講咩好

yy-Fung  披住基督皮的狼~~  發表於 13-12-19 21:49

禁止訪問

珊瑚宮

引用:朋友身為基督徒,但心甘情願做人小三,都唔

原帖由 Little_Galie 於 13-12-19 發表
朋友身為基督徒,但心甘情願做人小三,都唔知講咩好

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

子爵府

我都曾經俾個"姊妹"想搶我丈夫,佢嗰時仲係我小組組長添我後來才在其他人口中知道佢很多不要得的行為,就是這些偽基督徒影響了基督的名

公爵府

只可以講, 唔係個個話信主嘅就係基督徒, 惟獨遵行主話語的才是.....

「凡稱呼我『主阿,主阿』的人不能都進天國;惟獨遵行我天父旨意的人纔能進去。當那日必有許多人對我說:『主阿,主阿,我們不是奉你的名傳道,奉你的名趕鬼,奉你的名行許多異能麼?』我就明明的告訴他們說:『我從來不認識你們,你們這些作惡的人,離開我去罷!』」(太7:21-23)

禁止訪問

男爵府

回覆:Little_Galie 的帖子

有咩咁奇,我c6隻小三個囡,都係教會團體浸大(兒童之家託管),小三仲係跟緊個教會輔導心理,我都想問,點解輔導到佢做小三咁賤格

大宅

好媽媽勳章

引用:有咩咁奇,我c6隻小三個囡,都係教會團體浸

原帖由 plato223 於 14-09-12 發表
有咩咁奇,我c6隻小三個囡,都係教會團體浸大(兒童之家託管),小三仲係跟緊個教會輔導心理,我都想問,點解 ...
營運“兒童之家”嗰D志願機構(基督教服務處、聖公會、救世軍……),佢哋D員工好多都唔喺基督徒嚟㗎!

另外,入得“兒童之家”嘅小朋友,佢哋都有家庭問題背景,唔係托管咁簡單㗎!

男爵府

引用:Quote:原帖由 plato223 於 14-09-12 發表有

原帖由 waterfall 於 14-09-12 發表
營運“兒童之家”嗰D志願機構(基督教服務處、聖公會、救世軍……),佢哋D員工好多都唔喺基督徒嚟㗎!

另 ...
我都知入得佢啲小朋友係有問題,一係佢呀媽點做人咪知啲女係點囉。

男爵府

引用:Quote:原帖由 plato223 於 14-09-12 發表有

另 ...
我c6隻小三個囡咪由細託到成9歲,都唔知呢啲機構有無真係查清楚啲人係咪有需要先託管,如果唔係,都唔明小三有咁多時間去攪我c6,又同佢見我哋啲fd(係星期日晚,但無帶佢個囡出嚟),以我知佢個囡只是日託。後來才知這些機構簡唔中可以夜託,造就呢啲小3有時間攪人老公。

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 waterfall 於 14-09-12 發表

原帖由 plato223 於 14-09-12 發表
我c6隻小三個囡咪由細託到成9歲,都唔知呢啲機構有無真係查清楚啲人係咪有需要先託管,如果唔係,都唔明小 ...
如果真喺“兒童之家”,喺住宿照顧服務嚟,日夜都托,weekends home leave 到就返屋企下。

好難申請㗎,一定要經社工排,要有好強嘅理由(例如:虐兒個案、父母有吸毒/精神病/自殺傾向/不良嗜好等、小三都有),仲要每半年幾個主任一齊review 下隻case睇下有冇得返屋企長住/空返個宿位出黎

Anyway, 細路無罪,錯都喺大人濫情。 好同情妳的遭遇,我都好討厭人妄呼 神的名,濫用 神的慈愛寛恕。

plato223  佢個囡淨係放學後託管   發表於 14-9-12 21:14

男爵府

引用:Quote:原帖由 plato223 於 14-09-12 發表我

如果真喺“兒童之家”,喺住宿照顧服務嚟,日夜都托,weekends home leave 到就返屋企下。

好難申請㗎,一 ...
你講中哂,個小三老公自殺死咗,佢又自殺死唔去,所以咪安排個囡入度去託管,四年前佢同個囡已唔會資格託管,已安排路番小三住,自己有咁遭遇都做啲咁陰質嘢,我都係等神去安排一切。

大宅

好媽媽勳章

回覆:點解基督徒都會去做小三呢?

神必親自管教 衪的羊, 祂是重視婚約,僧惡放慫情慾的人,同時 神也是滿有慈愛也卸罪的…… 等待罪人(她們、他們、還有我們)的回轉~

p, 那你丈夫和小三現已結朿了嗎?

別墅

複式洋房

因為決志之後,身心靈沒有被主掌權引領。
「你們不要效法這個世界,只要心意更新而變化。」是對著信耶穌的人說的。
10年HR,3年SLASHER,睇住香港職場變⋯⋯
有新鮮嘢可以PM同我分享下!

水晶宮

公爵府

好多人都係自己話自己係基督徒, 但做的事唔係基督徒應該做的!

禁止訪問

別墅

求主保守,時刻警醒。

大宅

我唔係小三,亦有美满婚姻,只想講基督徒都係會犯罪的罪人,試問我地有誰無罪?

首頁

尾頁

跳至