懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人睇個在旺角中心隔離的華僑中心婦產科陳麗燕醫生???

有無人睇個在旺角中心隔離的華僑中心婦產科陳麗燕醫生???

大宅

Re: 有無人睇個在旺角中心隔離的華僑中心婦產科陳麗燕醫生???

現在睇緊, 諗住生都搵佢. 因為我有幾個同事都搵佢生, 話佢手勢好. 醫生日日都好忙, 好多時問一些問題,佢都唔係好多時間答我...

男爵府

Re: 有無人睇個在旺角中心隔離的華僑中心婦產科陳麗燕醫生???

我都睇緊, 係呀, 佢的booking都好full, 次次都好多人等. 我都係朋友介紹話佢幾好的.

公爵府

版主

我都係睇佢,次次都超多人,等好耐

大宅

我都係睇佢,每次預左等超過2個幾鐘..超多人,好多時唔夠位坐(有d老公唔起身讓位),所以通常落去行下先.

大宅

emilylai 寫道:
我都係睇佢,每次預左等超過2個幾鐘..超多人,好多時唔夠位坐(有d老公唔起身讓位),所以通常落去行下先.

me too

子爵府

2011至尊種植勳章

我初時睇佢,不過Service(包括醫生同護士) 太差,以後都唔會揾佢..(我宫外孕都唔醫,剩係叫我去急症室,都唔知俾錢睇佢做乜)...

子爵府

2011至尊種植勳章

忘記講佢既設備太差...都收人6佰幾蚊..我依家睇緊果個有2d/3d/4d (包cd 1隻)連3種維他命都唔駛6佰...

男爵府

吓, 佢收我HK$450, 唔駛6佰幾蚊. 設備係一般的我諗係2D啦, 連葉酸及鈣片. 我個人覺得醫生及姑娘都幾好呀! 設備就唔係咁先進, 但係基本野齊備囉. 我覺得又唔係好需要4D, 因政府都幫我做左結構性超聲波.

大宅

我未生時, 佢都係收我hk$450, 其實佢有4d照, 但佢唔會主動同你照, 有次我同佢講話响第二位醫生到照4d, 但bb唔合作, 跟住佢都幫我照, 但bb都係唔合作

公爵府

版主

佢而家都係收我 $450,5 年都無加價(同上一胎一樣價錢)

原來佢有 4D 照o家,即可唔可以照到 bb 結構??

子爵府

2011至尊種植勳章

4D 唔係照結構..係照bb係肚裡面既動作同樣貌..你想睇下佢係肚到點玩同似呀媽定呀爸..照4D會睇到,但當然要bb合作唔好遮住...
政府照結構剩得2D,同唔會俾翻任何資料你..

別墅

我之前都係搵佢產檢架!都係收 $450
我覺得佢係一個實幹型既醫生,收費非常合理,開刀都係收一萬仲睇埋 BB tim (一年半前)! 唔洗另外再比錢搵兒科醫生,真係超值!
講真!好多人話佢態度麻麻,好似好趕咁, 設備一般!我初初睇佢時都有呢種感覺,後來覺我佢其實都幾細心,如果發現 BB 有些少問題佢都會同你解釋同埋安慰你,我仲試過打去問野,同姑娘講出問題,醫生會響收診之後覆返我同我傾。至於設備我可以講係實而不華囉!當然,同中環,、銅鑼灣既醫生比緊係有些差別啦!最緊要個醫生好姐!
佢仲唔會亂叫人開刀架,會勸人盡量自己生既!
而我因為我個"懶 B" 無掉頭,所以一定要開刀囉!
佢開刀手勢都唔錯架!我都無 mug 點痛!

佢真係個好醫生黎架!

講真,佢唔掂都唔會咁多人睇啦!
真係次次都要等兩個鐘架! :tongue:

Angelbaby
芹樂園[img align=left]

子爵府

2011至尊種植勳章

大陸人特別多添..我屋企人又十幾年前睇佢都無問題架..不過最近睇佢就不停叫我啲屋企人去政府睇..咁係睇小我地啲香港人無錢俾定係乜意思..但我睇佢兩次..兩次都出事(小產同宫外孕)..你地覺得佢好好咪繼續囉...

侯爵府

好媽媽勳章

我都睇過佢,唔敢講佢好/唔好,但可能同佢冇緣,o向我身上o既case又係唔多"老禮",因為有第一次有bb時睇佢,最後bb冇左,到第二次有bb,開頭都係睇佢,但到12week要照頸皮呢d關鍵周數時,佢就放左假,攪到我急急轉醫生,只有講句無緣份~

但,純個人感受,佢都幾串傢,好似第一次有bb時,佢可能見我仲後生,照完佢就講左句:"你番去諗o下係咪要先番o黎啦!"講真,後生唔代表唔會生仔,後生唔代表一定有左就去落,佢咁講野都幾唔尊重傢!!

後來轉左睇梁鳳霞,雖然貴少少(今年收緊6舊水),但佢好"老禮",有大仔時12周轉左睇佢,叫做事事順利,佢d儀器&地方又先進&舒適好多 (陳果度,用o黎檢查果張床仲衰過健康院果d),到我有細仔及而家第三胎,開頭都有作小產,睇完佢轉頭兩日就冇再洗野,有時都唔好唔信邪,佢俾到好多信心&good luck我,至少唔會串我"你係咪會落仔傢?!"咁囉!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

我覺得 "陳醫生" 好好
佢唔係一個鐘意 "吹水" 醫生
做野好實際, 好細心
佢有4D, 佢試過同我照一張 4D, 比我做留念
價錢都合理

洋房

I choose Dr. Chan when my B lui was born, she is very kind and professional. I will choose Dr.Chan again if I plan to have 2nd BB.

For your case, Dr.Chan for sure ask you go to A & E to follow up your case, and do the operation for your 宫外孕. 宫外孕 is emergency dangerous case, need to do operation as soon as possible, otherwise you will get non-stop bleeding. If you ask Dr.Chan give up all her pre-bookings for other ma ma on that day, and then help you to do operation, what do you think how much Dr.Chan cost you? And then how much cost from those private hospital operation for emergency? If ask Dr.Chan to do operation, she can only do operation it in private hospital, she will not go to public hospital.

Finally, the price you need to pay for maybe same as Dr.Chan help a ma ma to give birth or even more.

Dr.Chan is kind since she ask you to go to A & E follow the case, at least public hospital for sure cheaper than private to do the operation.

--------------------------------------------------------
我初時睇佢,不過Service(包括醫生同護士) 太差,以後都唔會揾佢..(我宫外孕都唔醫,剩係叫我去急症室,都唔知俾錢睇佢做乜)...
--------------------------------------------------------

洋房

AGREE!!!

I just gave birth in Feb for my B lui, Dr.Chan follow me since I found I was pregrant until my B lui born in St. Teresa.

Dr.Chan is professional, but also a "slow heat" person. If I plan to have my 2nd BB, I will choose her again!

-------------------------------------------------------
我之前都係搵佢產檢架!都係收 $450
我覺得佢係一個實幹型既醫生,收費非常合理,開刀都係收一萬仲睇埋 BB tim (一年半前)! 唔洗另外再比錢搵兒科醫生,真係超值!
講真!好多人話佢態度麻麻,好似好趕咁, 設備一般!我初初睇佢時都有呢種感覺,後來覺我佢其實都幾細心,如果發現 BB 有些少問題佢都會同你解釋同埋安慰你,我仲試過打去問野,同姑娘講出問題,醫生會響收診之後覆返我同我傾。至於設備我可以講係實而不華囉!當然,同中環,、銅鑼灣既醫生比緊係有些差別啦!最緊要個醫生好姐!
佢仲唔會亂叫人開刀架,會勸人盡量自己生既!
而我因為我個"懶 B" 無掉頭,所以一定要開刀囉!
佢開刀手勢都唔錯架!我都無 mug 點痛!

佢真係個好醫生黎架!

講真,佢唔掂都唔會咁多人睇啦!
真係次次都要等兩個鐘架!

Angelbaby
-------------------------------------------------------

洋房

小產 and 宫外孕 is your self problem, it is not Dr.Chan matters. Did Dr.Chan gave you something to eat case you 小產 and 宫外孕?

宫外孕
http://www.baby-kingdom.com/modules/storyline/?set=story&caid=1&sid=8&cid=74&clink=&slink=

大陸人特別多添..我屋企人又十幾年前睇佢都無問題架..不過最近睇佢就不停叫我啲屋企人去政府睇..咁係睇小我地啲香港人無錢俾定係乜意思..但我睇佢兩次..兩次都出事(小產同宫外孕)..你地覺得佢好好咪繼續囉...

民房

我都係係DR CHAN 度做產檢嫁..
我覺得佢好HELPFUL,好KIND..
佢好鼓勵我自己生,好 NICE!!
唔似個D 中環,銅鑼灣所謂出名既E生.咁現實...
佢又收得唔貴..咁多人生BB都冇乖機加價..
我都認為小產 and 宫外孕根本唔憤E生事..好似有D無喱頭..

首頁

尾頁

跳至